Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Rekstorn
Nowy Użytkownik

17 czerwca 2024, o 12:18

To będzie dziwne ale mam taki natręt ostatnio, więc z dystansem, mam dziwne uczucie tzw. mięśnie Kegla są bardziej napięte albo bardziej to odczuwam, ciągle się na tym skupiam i jakby odczuwam je ciągle, nie ważne czy mi się chce siku czy nie, ale ciągle czuję taki nacisk na ten narząd, wcześniej o tym nie myślałem i tak nie było a teraz się to potęguje choć to chyba naturalne u mężczyzny że tak się to odczuwa, jakby ciągły nacisk, jak sobie z tym poradzic bo aż lęk mi się nasila
nerwicalekowa
Zarejestrowany Użytkownik

17 czerwca 2024, o 12:33

Podobnie mialem z miesniami i kosciami przy prąciu…
Az usg zrobilem i jest wszystko ok+ ostatnio rtg kregoslupa i przy okazji miednicy i jest ok. Tzn skolioze mam
.
Ale mialem nakretke na te miesnie+ na miesnie nawet innej okolicy(odbyt itd), bo jakies nierownosci tam czuje na skorze
Awatar użytkownika
moho

17 czerwca 2024, o 15:23

Ktoś ma może też sztywność mięśniową i drżenie podczas nadchodzącego ataku paniki, podczas, albo pod wpływem silnego stresu, natrętnej myśli?
nerwicalekowa

17 czerwca 2024, o 15:31

Ja zauwazylem, ze mi jedno udo piszczy jak sie nakrecam bardzo i mam ataki leki. Takie no po prostu piszczenie jak dotykam
Awatar użytkownika
moho

17 czerwca 2024, o 15:59

Albo tak - wchodzę na to forum wtedy kiedy mnie coś łapie, obsesje, kompulsje. Wygadam się, poczytam, przejdzie mi i szybko uciekam z forum bo jak zacznę czytać przypadki innych ludzi to nabawiam się nowych obsesji xD
Zumba

17 czerwca 2024, o 16:22

nerwicalekowa pisze:
17 czerwca 2024, o 11:51
Rozumiem, od momentu jak mozarin zaczalem brac w wiekszej dawce to mega mi sie pogorszylo.(20ml od tygodnia) wczesniej 10ml.
Kiedys mialem schizy na wezly, teraz potrafie kazde kosci dotykac, jakies zylki szukac, brzuch dotykac i rozne nierownosci jak miesnie, zylki czy co tam jest w brzuchu a jestem bardzo chudy, nawet podczas wc boje sie i boje sie myc zeby nic nie dotknac, boje sie lustra…
Kiedys tak nie bylo przed zwiekszeniem dawki mozarinu. Terapie od miesiąca/pol tez mam z psychologiem ale tez srednio pomaga
Znam mechanizm i staram sie blokowac chec dotyku gdy pojawiaja sie mysli ale czasami przepadam albo same mysli mnie mecza strasznie.
Ehh.. nawet boje sie przytulac zeby nic nie strzelilo w ciele pod skora, bo mnie nakreca. I tak 3 dni ostatnio trwaja.

Po zwiększaniu dawki może być pogorszenie objawów, nie pozostaje chyba nic innego jak przeczekać. Zaakceptować, że teraz przez chwilę będzie gorzej żeby potem mogło być lepiej.
Awatar użytkownika
Artysta

17 czerwca 2024, o 16:23

nerwicalekowa

17 czerwca 2024, o 16:54

Zumba pisze:
17 czerwca 2024, o 16:22
nerwicalekowa pisze:
17 czerwca 2024, o 11:51
Rozumiem, od momentu jak mozarin zaczalem brac w wiekszej dawce to mega mi sie pogorszylo.(20ml od tygodnia) wczesniej 10ml.
Kiedys mialem schizy na wezly, teraz potrafie kazde kosci dotykac, jakies zylki szukac, brzuch dotykac i rozne nierownosci jak miesnie, zylki czy co tam jest w brzuchu a jestem bardzo chudy, nawet podczas wc boje sie i boje sie myc zeby nic nie dotknac, boje sie lustra…
Kiedys tak nie bylo przed zwiekszeniem dawki mozarinu. Terapie od miesiąca/pol tez mam z psychologiem ale tez srednio pomaga
Znam mechanizm i staram sie blokowac chec dotyku gdy pojawiaja sie mysli ale czasami przepadam albo same mysli mnie mecza strasznie.
Ehh.. nawet boje sie przytulac zeby nic nie strzelilo w ciele pod skora, bo mnie nakreca. I tak 3 dni ostatnio trwaja.

Po zwiększaniu dawki może być pogorszenie objawów, nie pozostaje chyba nic innego jak przeczekać. Zaakceptować, że teraz przez chwilę będzie gorzej żeby potem mogło być lepiej.
Tylko u mnie mozarin nie dziala i paxtin 20 mam brac, zobaczymy + hydroksyzyne na uspokojenie
freaky man

17 czerwca 2024, o 17:49

nerwicalekowa pisze:
Tylko u mnie mozarin nie dziala i paxtin 20 mam brac, zobaczymy + hydroksyzyne na uspokojenie
Hydro masz doraźnie w jakiej dawce ?

Can someone tell me I'm not going crazy? ;stop
The thoughts in my head make me hate me 'niemoge
Maybe I'm too far from saving :(:
0Lena_

17 czerwca 2024, o 17:56

Nie wiem czy to dobry temat na mój post, ale nie wiem gdzie indziej to zamieścić. Wie ktoś czy zadzwonienie na telefon zaufania dla dorosłych w sytuacji, gdy nic mi nie grozi jest właściwe? Wiem, że te wszystkie młodzieżowe linie zachęcają do dzwonienia we wszelakich sytuacjach, ale już jestem o rok na nie za stara. : / Mam ciężką sytuację w rodzinie - nawrót nowotworu, alkoholizm, choroby psychiczne i ogólnie życiową. Sama zmagam się ze zdrowiem psychicznym od wielu lat i nie wyrabiam. Czuje że potrzebuje rozmowy w czasie rzeczywistym z kimś w miarę profesjonalnym i z zewnątrz, przed kim nie będę musiała ukrywać różnych faktów i po prostu się wygadać. Nie mam opcji chodzenia na terapię. Czy te linie są tylko dla osób w poważnym kryzysie - samookaleczanie, samobójstwo itd? Opierniczą mnie jak tam zadzwonię? Też boję się, że zajmę komuś linie w poważniejszej odemnie sytuacji i nie otrzyma pomocy : / i że będę winna czyjejś śmierci nieświadomie
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

17 czerwca 2024, o 18:52

0Lena_ pisze:
17 czerwca 2024, o 17:56
Nie wiem czy to dobry temat na mój post, ale nie wiem gdzie indziej to zamieścić. Wie ktoś czy zadzwonienie na telefon zaufania dla dorosłych w sytuacji, gdy nic mi nie grozi jest właściwe? Wiem, że te wszystkie młodzieżowe linie zachęcają do dzwonienia we wszelakich sytuacjach, ale już jestem o rok na nie za stara. : / Mam ciężką sytuację w rodzinie - nawrót nowotworu, alkoholizm, choroby psychiczne i ogólnie życiową. Sama zmagam się ze zdrowiem psychicznym od wielu lat i nie wyrabiam. Czuje że potrzebuje rozmowy w czasie rzeczywistym z kimś w miarę profesjonalnym i z zewnątrz, przed kim nie będę musiała ukrywać różnych faktów i po prostu się wygadać. Nie mam opcji chodzenia na terapię. Czy te linie są tylko dla osób w poważnym kryzysie - samookaleczanie, samobójstwo itd? Opierniczą mnie jak tam zadzwonię? Też boję się, że zajmę komuś linie w poważniejszej odemnie sytuacji i nie otrzyma pomocy : / i że będę winna czyjejś śmierci nieświadomie
Linia jest dla wszystkich którzy czują się w kryzysie więc śmiało dzwoń:)
Ja też nie miałam jakiegoś dużego problemu obiektywnie i zadzwoniłam, nikt mnie nie wyśmiał, dostałam pomoc i tyle :)
nerwicalekowa

17 czerwca 2024, o 18:56

freaky man pisze:
17 czerwca 2024, o 17:49
nerwicalekowa pisze:
Hydro masz doraźnie w jakiej dawce ?
Do 3x 25 doraznie w razie potrzeby a czemu pytasz?
Wzialem wlasnie, zobaczymy czy dziala
Cody47

17 czerwca 2024, o 19:30

:D :D
moho pisze:
17 czerwca 2024, o 15:23
Ktoś ma może też sztywność mięśniową i drżenie podczas nadchodzącego ataku paniki, podczas, albo pod wpływem silnego stresu, natrętnej myśli?
Za każdym atakiem paniki tak miałem
:D
Cody47

17 czerwca 2024, o 19:37

Hej czas bym się pożalił ja a nie tylko czytał cudze żale :D

Mam nawrót nerwicy od pewnego czasu, leczyłem się i w zeszłym roku zakończyłem terapię i leki a następnie było OK przez pół roku jakoś. Szczerze nie chciałbym wracać do leków bo paskudnie wspominam początek i koniec na SSRI.

Do rzeczy zaczynam się lękać (znowu heh) o swoje zdrowie, generalnie u mnie nerwica w przeszłości dawała objawy na serce i ponownie teraz daje gdzie objawia się to mierzeniem tętna, podwyższonym ciśnieniem (potrafię mieć 160/105 żeby po 2min mieć 130/86). Miałem robienie rok temu echo serca, EKG, 3 lata temu holter 24h, kilka wizyt na SORze a ostatecznie słowa poszły że to nerwica serca.

Miałby ktoś jakieś porady na nawrót nerwicy? Wolałbym do leków nie wracać, na pewno chce zmienić nawyk mierzenia ciśnienia z pierdyliarda do rano i wieczorem a także jak chlopaki radzili przyzwolic sobie na utratę kontroli.

Generalnie miałem dość stresowy okres w życiu ostatnio przez studia, dziewczynę, zakup auta itd

Proszę o ciepłe słowa i rade
Awatar użytkownika
moho

17 czerwca 2024, o 20:59

Dzień się kończy i aż łeb boli od natrętnych myśli. Dramat. :c
ODPOWIEDZ