Tylko pół z 5 mg. Nigdy nie wzięłam więcej niż całą tabletkę na dzień. Chociaż lekarz powiedział, że mogę brać na spokojnie 3 dziennie.Hightower pisze: ↑1 grudnia 2022, o 12:57Pół z 5 mg czy pół z 10 mg? W obu przypadkach to bardzo mała dawka. Sprawdzałaś efekty 15 mg lub więcej? Można podnosić do 30 mg przez 2 miesiące bez ryzyka uzależnienia. Jeśli przyjmujesz benzo od dłuższego czasu, pojawiła się już tolerancja organizmu i na małe dawki po prostu nie będzie reagował.
I z ciekawości - w jaki sposób objawiają się u Ciebie te drżenia ciała? Odczuwasz je bardziej wewnętrznie, coś jak wrażenie wibrowania, delikatnej oscylacji, czy też jest to drżenie widoczne gołym okiem, również dla obserwującego? Dotyczy całych ramion czy głównie dłoni? Ruchy stały się niezgrabne?
To samo pytanie do Ciebie, maciek1985.
Jak się objawiają? Głównie drżeniem dłoni. Raczej jest to widoczne dla obserwującego, ja to widzę i się stresuję tym, że właśnie inni widzą. Takie błędne koło...
Dodatkowo w przypadku ostrego stresu mam też drżenia szyji

To jest dla mnie okropne. Mam jakąś fobię związana z rękami, zawsze płacę kartę i później szybko chowam dłonie, żeby nikt ich nie widział.