Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Palina
Zarejestrowany Użytkownik

10 listopada 2022, o 22:10

Anika83 pisze:
10 listopada 2022, o 20:05
U mnie to raczej słabszy tydzień , a nie dzień 😔

Na ciśnienie mi się rzuciło. Biorę doraźnie Captopril jak czuję, że mi głowa chce eksplodować. Ona nawet nie boli, tylko tak uciska. I mrowi.

Któregoś dnia rano ciśnienie 160/100. Wzięłam 6,25 Captoprilu, pojechałam do przychodni i co? 119/72. Może spadło od razu po leku, a może to moja chora głowa. Odesłali do domu. Tzn do pracy poszłam.

Czy nerwica może podnosić ciśnienie non stop???

Przeszłam już nerwicowe problemy z sercem, z szyją, głową ( RM z kontrastem robione w lipcu), a teraz po krótkiej przerwie to.
I wyć mi się chce z bezsilności po prostu.

Czuję się jak wrak człowieka. Dzieci na pokładzie, a ja w ciągłym dołku.

I jak na nerwicowca przystało boję się brać leków na nerwicę...
Ogólnie coś z pogoda jest bo ja ledwo z łóżka wstaje wczoraj miałam taką migrenę że z bólu głowy wymiotowałam a sama z dziećmi byłam a musiałam naszykować wszystko bo dziś przecież na galowo. Myślałam że to nerwy. Ale dużo osób na ból głowy się skarżyło.
Anika83

10 listopada 2022, o 22:28

U nas dwa dni z rzędu na galowo 🙈 Co do głowy właśnie tak się zastanawiam na ile to zawsze moje samopoczucie jest spowodowane ciśnieniem, a na ile moim nadawaniem temu priorytetu. W pracy nie mierzę, ale przecież wiem, że jest wysokie i nakręcam się dalej. Wstaję z łóżka i już czuję głowę, czuję napięcie itp..masakra.
DamianZ1984

11 listopada 2022, o 21:18

Znowu dziewczyna wychodzi z koleżankami, kłótnia ból w klatce, nerwy i przeżywanie, czemu ból w klatce ucisk w klatce a nie w dupie np. I jak mam uwierzyć że wszystko oki z sercem musiałbym nie wiem lecieć teraz do kardiologa zostawić córkę żeby posiedzial Oki, najlepsze że jej to nie wzrusza. Jeszcze antybiotyki grypa, dobija Mnie to wszystko jak się tu rozluźnić jak wiecznie coś.
Awatar użytkownika
zosialach

11 listopada 2022, o 21:34

Ja też zadaje sobie pytanie, czemu boli tam, a nie gdzie indziej. Ale fakt taki że obojętnie gdzie by nie bolało to wkrętki takie same.

Ja też muszę z siebie coś wyrzucić.
Wczoraj polazlam do lekarza, po raz pierwszy wrypalam sobie węzły chłonne, że wszystkie bolą i są powiększone, najbardziej te pachwinowe.
Lekarz mnie obmacal, mówi że to jak na niego to nie węzły chłonne i w sumie nie potrafił określić co to, i pyta od kiedy to mam. I ja zgłupiałam. Czy mam to od dawna? Czy on jakiegoś czasu? Czy może kobieta luźna w udach od zawsze, ale dopiero teraz zwróciłam na to uwagę? Może taka moja budowa. No nie wiem

Oczywiście macanko co 5 minut, uspokajam się w myślach, że nawet diagnostyki nie przepisał, zasugerował tylko że dla swojego spokoju może bym zrobiła USG. W ogóle przecież to inna konsystencja przy dotyku niż inne węzły, po co to sobie robisz dziewczyno?! Ale to jest tak silne, te myśli, że nie potrafię odpuścić.
W dodatku dziś mocniej jakoś odczuwam jelita, coś mnie tak kłuje, najgorsze myśli już w głowie, straszne go jest.
DamianZ1984

11 listopada 2022, o 22:50

No mnie boli przy nerwach i wxsrdoku klatki piersiowej stąd wkrętki jakąś choroba wieńcowa plus oczywiście kaszel i grypa i jeszcze boli od 1 roku więc psiakostka wie może to jakiś początek i powoli się rozwija no widzicie zawsze coś się znajdzie.
AngieNa

11 listopada 2022, o 23:15

zosialach pisze:
Ja też zadaje sobie pytanie, czemu boli tam, a nie gdzie indziej. Ale fakt taki że obojętnie gdzie by nie bolało to wkrętki takie same.

Wczoraj polazlam do lekarza, po raz pierwszy wrypalam sobie węzły chłonne, że wszystkie bolą i są powiększone, najbardziej te pachwinowe.
Lekarz mnie obmacal, mówi że to jak na niego to nie węzły chłonne i w sumie nie potrafił określić co to, i pyta od kiedy to mam. I ja zgłupiałam. Czy mam to od dawna? Czy on jakiegoś czasu? Czy może kobieta luźna w udach od zawsze, ale dopiero teraz zwróciłam na to uwagę? Może taka moja budowa. No nie wiem

Oczywiście macanko co 5 minut, uspokajam się w myślach, że nawet diagnostyki nie przepisał, zasugerował tylko że dla swojego spokoju może bym zrobiła USG. W ogóle przecież to inna konsystencja przy dotyku niż inne węzły, po co to sobie robisz dziewczyno?! Ale to jest tak silne, te myśli, że nie potrafię odpuścić.
W dodatku dziś mocniej jakoś odczuwam jelita, coś mnie tak kłuje, najgorsze myśli już w głowie, straszne go jest.
Gdyby było to coś niepokojącego, to na bank wysłałby Cię na pogłębioną diagnostykę.👍

Ja to już się czasem zastanawiam gdzie kończą się moje realne dolegliwości, gdzie zaczynają się dolegliwości "wmawiane", a gdzie jeszcze takie, które są normalnymi sygnałami z ciała, które były od zawsze, a tylko ja nie zwracałam na nie uwagi.
Wariactwo.
DamianZ1984

11 listopada 2022, o 23:29

Wogole jest tu mnóstwo Kobiet może jednak powinienem wziąść się jako mężczyzna w garść postawić wszystko na jedną kartę. Tak jak pisał Wiktor trochę się z tym bawimy. Tyle że faktycznie u Mnie jest ciągle coś i to nie małe rzeczy. Jak nie wypadek to kręgosłup operacja, to w pracy problemy a z drugiej strony takie życie nie którzy mają lepiej niektórzy gorzej.
magda10

12 listopada 2022, o 00:18

Nadal czegoś nie rozumiem. Jeśli mam prawdziwe choroby, to nadal mam sie trzymać zasady niereagowania na objawy?
Awatar użytkownika
zosialach

12 listopada 2022, o 08:42

AngieNa pisze:
11 listopada 2022, o 23:15
zosialach pisze:

Gdyby było to coś niepokojącego, to na bank wysłałby Cię na pogłębioną diagnostykę.👍

Ja to już się czasem zastanawiam gdzie kończą się moje realne dolegliwości, gdzie zaczynają się dolegliwości "wmawiane", a gdzie jeszcze takie, które są normalnymi sygnałami z ciała, które były od zawsze, a tylko ja nie zwracałam na nie uwagi.
Wariactwo.
Już nawet nie, że to są dolegliwości wmawiane, bo ja akurat rzeczywiście tam coś mam, ale nie byłam w stanie określić od kiedy, bo dopiero niedawno zaczęłam mieć wkretke na punkcie węzłów chłonnych, więc przypadkiem zaczęłam lustrować tamto miejsce. Chodzi o to, że zapewne normalny człowiek nawet nie zwróciłby na to uwagi, to nie daje żadnych dolegliwości bólowych, jest i tyle, a ja każda taka rzecz stawiam na równi z końcem świata. to mnie wkurza.
AngieNa

12 listopada 2022, o 14:39

magda10 pisze:
Nadal czegoś nie rozumiem. Jeśli mam prawdziwe choroby, to nadal mam sie trzymać zasady niereagowania na objawy?
Nie chodzi o to, żeby na nie nie reagować, tylko nie reagować zbyt przesadnie i nie doszukiwać się w nich od razu ciężkich chorób.
Przynajmniej tak brzmi moja teoria, bo w praktyce oczywiście się do tego nie stosuję 😏
Może mnie normalnie boleć gardło, a ja będę od razu zakładała, że to na pewno ciężkie zakażenie, że nie obejdzie się bez antybiotyku, a jak antybiotyk to się skończy działaniami niepożądanymi i to takimi, że hoho.
Tak działa mój mózg.
Ostatnio laryngolog (LARYNGOLOG!) powiedział, że mam się przestać przejmować tak przejmować, bo bywają gorsze problemy niż moje i szkoda, żeby zakończyło się to nerwicą wegetatywną. Nie uświadamiałam go jak trafną diagnozę postawił😉
magda10

12 listopada 2022, o 15:12

AngieNa pisze:
12 listopada 2022, o 14:39
magda10 pisze:
Nie chodzi o to, żeby na nie nie reagować, tylko nie reagować zbyt przesadnie i nie doszukiwać się w nich od razu ciężkich chorób.
Przynajmniej tak brzmi moja teoria, bo w praktyce oczywiście się do tego nie stosuję 😏
Może mnie normalnie boleć gardło, a ja będę od razu zakładała, że to na pewno ciężkie zakażenie, że nie obejdzie się bez antybiotyku, a jak antybiotyk to się skończy działaniami niepożądanymi i to takimi, że hoho.
Tak działa mój mózg.
Ostatnio laryngolog (LARYNGOLOG!) powiedział, że mam się przestać przejmować tak przejmować, bo bywają gorsze problemy niż moje i szkoda, żeby zakończyło się to nerwicą wegetatywną. Nie uświadamiałam go jak trafną diagnozę postawił😉
Chodziło mi o prawdziwe choroby przewlekłe, ktore mam. Dla przykładu gdy mi mrowią ręce to nie wiem czy to z nerwicy czy ze spadku wapnia i tezyczki jawnej. Jeśli to z tezyczki a ja pomyślę że z nerwicy i nie zareaguje, to sytuacja będzie się pogarszac. Chciałabym się stosować do niereagowania, ale nie wiem czy w mojej sytuacji mogę, tym bardziej że jestem pacjentem onkologicznym.
Gimbajo

13 listopada 2022, o 06:28

Mam jakiś gorszy okres, słabe samopoczucie. Staram się ignorować objawy ale jakoś ostatnio zwłaszcza przed snem zaczynaja mnie dopada sonaty, przez co wcale nie czuje się wyspany ani wypoczęty. Ogólnie kiepsko.
Marcelciaka

13 listopada 2022, o 11:10

2 dni temu pani doktor zapisała mi wenlafaksyne, a dokładniej Velaxin 37,5mg. Pierwszy dzień Hmm było ok, a wczoraj? Porazka. Tak jak miałam derealizacje, które jeszcze jakoś ogarnialam, tak po tym szajsie wczoraj nie wiedziałam czy mam gryźć ściany czy co robić tak fatalnie się czułam. Do tego jakiś wewnętrzny strach i niepokój, bylam cała spocona, ból głowy, ogólnie nie ogarnialam w ogóle co jest. Dziś już nie wzięłam dawki bo po prostu się boje tego stanu, który był wczoraj. Dziś strasznie boli mnie tylko głowa i nadal czuje taką dziwną derealizacje, której nie potrafie nawet wyjaśnić… ktoś tez miał przykre doświadczenia z wenlami?
Zumba

13 listopada 2022, o 21:47

Marcelciaka pisze:
13 listopada 2022, o 11:10
2 dni temu pani doktor zapisała mi wenlafaksyne, a dokładniej Velaxin 37,5mg. Pierwszy dzień Hmm było ok, a wczoraj? Porazka. Tak jak miałam derealizacje, które jeszcze jakoś ogarnialam, tak po tym szajsie wczoraj nie wiedziałam czy mam gryźć ściany czy co robić tak fatalnie się czułam. Do tego jakiś wewnętrzny strach i niepokój, bylam cała spocona, ból głowy, ogólnie nie ogarnialam w ogóle co jest. Dziś już nie wzięłam dawki bo po prostu się boje tego stanu, który był wczoraj. Dziś strasznie boli mnie tylko głowa i nadal czuje taką dziwną derealizacje, której nie potrafie nawet wyjaśnić… ktoś tez miał przykre doświadczenia z wenlami?

Zanim leki zaczną działać potrzebny jest czas niestety, często na początku bywa gorzej przez jakiś czas zanim poczuje się duża ulgę.
martif

14 listopada 2022, o 10:20

Gimbajo pisze:
13 listopada 2022, o 06:28
Mam jakiś gorszy okres, słabe samopoczucie. Staram się ignorować objawy ale jakoś ostatnio zwłaszcza przed snem zaczynaja mnie dopada sonaty, przez co wcale nie czuje się wyspany ani wypoczęty. Ogólnie kiepsko.
Melisa na noc z 2 torebek ;)
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
ODPOWIEDZ