Wiadomo, że tak, ale od operacji nigdy się tak nie poczułam, więc chyba nawet nie pamiętam jak to jest.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Czy córka alkoholika chcę mieć męża alkoholika? Jak ją zapytasz to odpowie zapewne nie, a dlaczego tak często (nie zawsze) kobiety takie wybierają mężczyzn podobnych do ojców? Poziom świadomości to jedno, a poziom podświadomości to zupełnie co innego. Piszesz tutaj, zadajesz pytania, szukasz rad, ale chyba dla wszystkich czytających Twoje wpisy jest jasne, że tak naprawdę to nie chcesz sobie pomóc. Pytanie dlaczego?
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Chyba pisze dlatego, żeby po prostu komuś to wszystko powiedzieć , a tak naprawdę wiem, że nigdy nie będę umiała żyć z chorobami. Apropos córki alkoholika, też nią jestem, może to ma jakieś znaczenie w tym wszystkim...Katja pisze: ↑13 października 2022, o 18:20Czy córka alkoholika chcę mieć męża alkoholika? Jak ją zapytasz to odpowie zapewne nie, a dlaczego tak często (nie zawsze) kobiety takie wybierają mężczyzn podobnych do ojców? Poziom świadomości to jedno, a poziom podświadomości to zupełnie co innego. Piszesz tutaj, zadajesz pytania, szukasz rad, ale chyba dla wszystkich czytających Twoje wpisy jest jasne, że tak naprawdę to nie chcesz sobie pomóc. Pytanie dlaczego?
-
magda10 pisze: ↑13 października 2022, o 18:45Chyba pisze dlatego, żeby po prostu komuś to wszystko powiedzieć , a tak naprawdę wiem, że nigdy nie będę umiała żyć z chorobami. Apropos córki alkoholika, też nią jestem, może to ma jakieś znaczenie w tym wszystkim...Katja pisze: ↑13 października 2022, o 18:20Czy córka alkoholika chcę mieć męża alkoholika? Jak ją zapytasz to odpowie zapewne nie, a dlaczego tak często (nie zawsze) kobiety takie wybierają mężczyzn podobnych do ojców? Poziom świadomości to jedno, a poziom podświadomości to zupełnie co innego. Piszesz tutaj, zadajesz pytania, szukasz rad, ale chyba dla wszystkich czytających Twoje wpisy jest jasne, że tak naprawdę to nie chcesz sobie pomóc. Pytanie dlaczego?
No i masz. Znowu znalazłaś usprawiedliwienie, kolejne swojego położenia. Tylko co Ci to daje ? Na tym etapie totalnie nic. Dalej jesteś w tym samym miejscu, pełna żalu do świata, pełna zazdrości.
-
Co dziś zrobiłaś żeby poczuć się lepiej... Dlaczego nie odpowiedziałaś? To dobre i ważne pytanie. Co robimy dla siebie co nam pomaga. Poznać siebie i próbować zaakceptować.
Pierwsze to postaw na psychiatrę i psychologa i więcej chęci żeby coś zmienić.
-
Ja się przede wszystkim zle czuje fizycznie, a w zasadzie moje samopoczucie psychiczne zalezy od fizycznego. Byłam już u czterech psychologów, a do psychiatry nie chce iść bo nie chce brać więcej leków, nie znoszę tych ktore biorę na tezyczke
-
Leki + psychoterapia to również dobre rozwiązanie ale pod warunkiem że po pojawieniu się lepszego samopoczucia nie osiądziemy na laurach i olejemy zapoznawanie się z wiedzą i bedziemy polegać tylko na lekach bo po odstawieniu leków znów pojawi się gorsze samopoczucie i nie mając wiedzy znów się zaczną jazdy od nowa
-
Dlatego ważną się współpraca psychiatra psycholog i ty. Oni pomagają aktualnie jestem na etapie próby zejścia na mniejszą dawkę. Bo z tym to różnie bywało przyznaje się bez bicia czasami przez tydzień nie brałam to była masakra a potem znowu normalna przepisana dawkę...
Więc jak to w życiu bywa raz z górki raz pod górkę.
-