Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
marksus
Zarejestrowany Użytkownik

22 marca 2022, o 11:37

Sanity pisze:
22 marca 2022, o 10:34
Dlaczego u Ciebie poranki są takie do bani jak mówisz?
marksus pisze:
22 marca 2022, o 09:16
Jak ja nie lubię tych poranków z nerwicą...człowieka tak wymęczy że resztę dnia ma z głowy. Masz wolne od pracy zamiast odpocząć to musisz się z nerwicą obżerać :(
Czuję lęk...od chwili obudzenia...mam napady lękowe...do tego doszła żałoba po mamie która zmarła w styczniu tego roku. Raz jest lepiej drugi raz gorzej...ogólnie to przewalone. Na dodatek mieszkam zupełnie sam i to potęguje moje lęki.
DamianZ1984

22 marca 2022, o 13:15

Mnie dopadła jelitowka chyba biegunka wymioty itd a w głowie oczywiście rak, że dziś umrę itd. 🙁
nadzieja1234

22 marca 2022, o 17:55

Jestem zmeczona dd i tymi chorymi objawami
Życie jest darem i to od nas zależy jak je poprowadzimy
Aniaaa87

24 marca 2022, o 14:12

DamianZ1984 pisze:
21 marca 2022, o 13:53
Po kulku dniach znowu utknąłem, mimo że w sobotę miałem echo i ekg oczywiście wszystko dobrze puls podwyższony ale to już standard jak się wchodzi z panika do gabinetu, ale dziś w nocy wymiotowałem plus czuje pieczenie chyba zgaga, nie spałem cała noc i co pół godziny mierze puls 95-115 od 2 w nocy. Dałem się wkręcić i silnie wierzę w chorobę serca bo mam te uczucie dziwne leżę, próbuje zasnąć i na zmianę 😫oczywiście poniedziałek i z pracy dzwonią coś chcą a ja się boje odebrać. Pomóżcie
Wiesz jaki błąd zrobiłeś ? Poszedłeś znowu badać serce nie wiem już który raz.Uspokoiło Cię to na kilka godzin i do widzenia ślepa Gienia.Miałeś holtera,ekg i echo serca.Wszystko dobrze serce jak dzwon ale Ty tego nie zrozumiesz bo nie zaakceptowałes ze jest to Twój objaw nerwicy.Wolałbyś się dowiedzieć ze masz coś z sercem,dostać na to leki i żeby to jak najszybciej przeszło.Nie ma tak.m niestety…
Sanity

24 marca 2022, o 14:26

Biorę juz praktycznie escitalopram 2 miesiące w dawce 10mg i w cale nie jest lepiej czy to znak że powinienem rozważyć z psychiatrą zmianę leku? Namawia mnie do zwiększenia dawki do 15mg ale czułem się po tym leku tak fatalnie że straciłem do niego zaufanie.
marksus

24 marca 2022, o 16:11

Sanity pisze:
Biorę juz praktycznie escitalopram 2 miesiące w dawce 10mg i w cale nie jest lepiej czy to znak że powinienem rozważyć z psychiatrą zmianę leku? Namawia mnie do zwiększenia dawki do 15mg ale czułem się po tym leku tak fatalnie że straciłem do niego zaufanie.
Miałeś po nim jakieś skutki uboczne? Leki tego typu mają to do siebie że w początkowej fazie nasilają to od czego zostały wyprodukowane. Potem dopiero zaczynają działać...inne szybciej inne wolniej. U mnie zaczęły działać w 6-8 tygodni od przyjęcia pierwszej dawki. Ja biorę Asertin 100.
DamianZ1984

24 marca 2022, o 17:28

Dziś zauważyłem że ciągle na siłę próbuje nie czuć emocji tak sobie gdzies to zakorzeniłem, nie wiem czy 6 lat ssri czy od dziecka, ale unikam kłótni, emocji bo boję się że coś się stanie serce itd, a potem się dziwię ze boli mnie to i tamto, moja dziewczyna wiecznie podnosi głos, albo mówi mi rzeczy prosto z mostu a ja zawsze byłem taki ze nigdy nikogo nie chciałem urazić, chyba to mój największy problem, brak wyrażania prawdiwego siebie.
Sanity

24 marca 2022, o 19:31

Po zwiększeniu dawki na 10mg wybudzalem się w nocy codziennie z uczuciem dziwnego ciepła na plecach po którym występował u mnie niepokój i pobudzenie po czym zaczynało bić mi szybciej serce i po chwili się to uspokajało ale raz po tym dostałem potężnego ataku paniki jakiego w życiu nie doświadczyłem. Od tamtego czasu źle śpię wybudzam się w nocy ale już bez takich objawów ale czasami z lękiem. Teraz mam problem wyjść z domu gdy na spacerze dostałem znowu ataku paniki. Nie mam apetytu na jedzenie ledwo mogę patrzeć i muszę się zmuszać do jedzenia. A z rana ledwo wstaje z łóżka bo mam stany depresyjne.
marksus pisze:
24 marca 2022, o 16:11
Sanity pisze:
Miałeś po nim jakieś skutki uboczne? Leki tego typu mają to do siebie że w początkowej fazie nasilają to od czego zostały wyprodukowane. Potem dopiero zaczynają działać...inne szybciej inne wolniej. U mnie zaczęły działać w 6-8 tygodni od przyjęcia pierwszej dawki. Ja biorę Asertin 100.
martif

24 marca 2022, o 19:55

Sanity pisze:
24 marca 2022, o 19:31
Po zwiększeniu dawki na 10mg wybudzalem się w nocy codziennie z uczuciem dziwnego ciepła na plecach po którym występował u mnie niepokój i pobudzenie po czym zaczynało bić mi szybciej serce i po chwili się to uspokajało ale raz po tym dostałem potężnego ataku paniki jakiego w życiu nie doświadczyłem. Od tamtego czasu źle śpię wybudzam się w nocy ale już bez takich objawów ale czasami z lękiem. Teraz mam problem wyjść z domu gdy na spacerze dostałem znowu ataku paniki. Nie mam apetytu na jedzenie ledwo mogę patrzeć i muszę się zmuszać do jedzenia. A z rana ledwo wstaje z łóżka bo mam stany depresyjne.
Czyli stałka jak prawie u większości nas tutaj :) dziwne tylko, że bierzesz lek 2 miesiące a nic Ci nie pomógł. Powinien już w tym okresie zacząć działać. Porozmawiaj z lekarzem. Możliwe, że zwiększy Ci dawkę na 15mg lub potrzebna będzie zmiana leku. Przede wszystkim nie nakręcaj się na jakieś objawy - wszyscy to przechodzimy/przechodziliśmy. Zrób podstawowe badania. Jeśli jest wszystko ok to staraj się nie nakręcać przy jakiś objawach...
Źle śpisz, bo zapewne głowa zanotowała ostatni objaw paniki w nocy i stąd przed każdym pójściem spać nakręcasz się.

Dobra bo zaraz mecz :D
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
DamianZ1984

24 marca 2022, o 21:39

Czy moja choriwa zazdrość powodująca wewnętrzny ból cierpienie , zgage bóle to też nerwica, jak mam to zaakceptować, zaufać drugiej osobie która troszkę mnie już zawiodla
DamianZ1984

25 marca 2022, o 00:10

Znowu nieprzemyślany wpis, który został natchniony pod wpływem zaburzonych emocji. Plus że coraz szybciej się reflektuje.
Patro1995

27 marca 2022, o 22:10

Jest w ogóle jakaś możliwość zapisać się do hewada czy wiktora na terapię?
Awatar użytkownika
Green_Tea

28 marca 2022, o 21:46

Znalazłam dzisiaj powiększony węzeł chłonny na szyi i tak jak nie miałam hipochondrycznych myśli od dawna, tak teraz trochę się nakręcam, bo nie mogę znaleźć przyczyny a do lekarza pójdę najszybciej za dwa dni :/
Fifirifi

29 marca 2022, o 16:32

Green_Tea pisze:
28 marca 2022, o 21:46
Znalazłam dzisiaj powiększony węzeł chłonny na szyi i tak jak nie miałam hipochondrycznych myśli od dawna, tak teraz trochę się nakręcam, bo nie mogę znaleźć przyczyny a do lekarza pójdę najszybciej za dwa dni :/
No to za dwa dni bedzie wszystko jasne. Bez stresu, dystans, dystans, dystans
DamianZ1984

29 marca 2022, o 16:47

Fifirfi ty długo się zmagasz jakieś leki bierzesz, jak Sobie radzisz?
ODPOWIEDZ