Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2022, o 18:21

Adrianulek pisze:
7 marca 2022, o 06:25
Patro1995 pisze:
6 marca 2022, o 19:36
Witam, mam jedno pytanie, ma ktoś z was cos takiego ze przy użyciu siły, czy napięciu mięśni czujecie jak się wszystkie mięśnie trzęsą? Przykład. Np jak macie pozycję do robienia brzuszków i jesteście w połowie ugięci, wtedy mam takie telepotanie mięśni jakbym nie mógł mieć stabilności, albo jak lekko przykucne to wtedy odczuwam to samo? Miałem kumpla co miał podobnie a nie miał nerwicy, witaminy i badania mam dobre, stąd pytanie gdzie szukać rozwiązania? Dzięki i pozdrawiam
Mam tak samo od zawsze, to jest normalne
Jak się dobrze rozgrzejesz przed ćwiczeniami to problem ustępuje
Nie ma powodów do obaw
Ja tak mam zawsze i po rozgrzewce
HysSpodGory

12 marca 2022, o 22:50

Ciekawe czy psychiatrzy wyplaca mi odszkodowanie za podarowanie mi lekow, ktore pogarszaly chorobe, ehh, wielkie dzieki doktury.
martif

13 marca 2022, o 09:27

A ja od kilku dni zaczynam mieć dziwne obiawy (nie wiem czy kiedyś ktoś na forum o tym nie pisał). Biorę od 2 miesięcy leki. Ostatnio zauważyłem, że jakbym odcinał się od świata. Takie dziwne uczucie, że coś się wokół mnie dzieje a ja jestem poza tym. Nie wiem jak to opisać.... Miał ktoś coś podobnego???? Zaczynam się nakręcać na to:(
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
HysSpodGory

13 marca 2022, o 09:31

No ja akurat mialem pseudo padaki i chyba urojenia od lekow i wiele wiecej co opisywalem tutaj na forum, wiec dziwnosc swiata to jeszcze nie tak zle. Dobrze, ze zaprzestalem brac to gówno. Z tym ze ja mam historię brania psychodelikow dlatego moze tak na mnie wplynely te substancje od lekarzy.
DamianZ1984

13 marca 2022, o 10:15

A co dostałeś od lekarzy, u mnie wczoraj dziewczyna znowu wywinęła numer i dostałem ciśnienia 160 /90 puls 130 i kolejny raz wkręty ze mam coś z sercem🙁
DamianZ1984

13 marca 2022, o 10:16

Wziąłem zomiren sr i zasnalem ale rano dziś samopoczucie jak przed wzięciem tabsa, lekko lepsze bo nie ma duszności i bólu pod mostkiem
HysSpodGory

13 marca 2022, o 10:44

DamianZ1984 pisze:
13 marca 2022, o 10:15
A co dostałeś od lekarzy, u mnie wczoraj dziewczyna znowu wywinęła numer i dostałem ciśnienia 160 /90 puls 130 i kolejny raz wkręty ze mam coś z sercem🙁
Ponad 4 miesiace bralem trazodon i testowalem rozne ssri na dzien ale nie moglem na nich wytrzymac. Mialem jakies dziwne napady po trazodonie i podejrzliwość wobec ludzi, uczucie, ze ktos podaza za mna. Bezsens w ogole. Dziwne wysiadki swiadomosci. nasilenie odrealnienia. Czulem sie czasami jak po grzybach. Po 12 tygodniach zdecydowalem odstawiac na wlasna reke i nie mam tych ubokow, choc czesc choroby zostaje. W ogole nie trafili mi z lekiem a tylko zaszkodzili. Zrazilem sie do psychiatrii na dobre po tym co przeszedlem po ich "leczeniu".
martif

13 marca 2022, o 10:54

A ile ogólnie czasu leki SSRI się bierze ? Ja zaraz będę 3 miesiąc ( 1 tabletka ) i szczerze coraz bardziej myślę o odstawieniu tego... Mówiłem lekarzowi, to mówi że jeszcze trochę :) jest jakiś przedział czasowy kiedy się to odstawia ? 3,6,9,12 m-cy ? :)

Nie ukrywam też, że chodzę często na imprezy do znajomych i człowiek napił by się z nimi piwka bo jedyny nie pije przez branie tych leków :)
DamianZ1984

13 marca 2022, o 11:24

Ja po trazadonie który był pierwszym lekiem nagle miałem płacz, a na dodatek w lustrze widziałem jakby swoją twarz ale taka szyderczo uśmiechnięta, zaraz myśli że jestem opętany itd.
HysSpodGory

13 marca 2022, o 13:03

Ja przede wszystkim nie chce nikogo zrazac do lekow. Mi nie trafili, powiedziałem im, ze moge miec lekkie paranoje od leku, powiedzialem o przygodach z narkotykami w przeszlosci, powiedzialem, ze nie wiem czy paranoje wynikaja ze strachu przed schizofrenia czy moze z leku, oni wiedzieli, ze mam ten strach i kazali dac szanse lekowi. Wychodzi na to, ze lek powodowal te skutki uboczne. Trazodon to akurat nie SSRI, a SSRI w dzien bralem krotko. Trazodon odstawialem miesiac, bo jak próbowalem w jeden dzien to zle sie czulem. SSRI odstawia sie dluzej.
Wynalazek

14 marca 2022, o 18:32

Czy wam też bez wyraźnej przyczyny trafią się mega fatalny dzień? Od rana się cały trząsłem i cały czas ogarniała mnie mega sennosc plus uczucie zimna. Teraz leżę w łóżku i bolą mnie mięśnie:( czułem się słaby jakby cukier spadł ale zmierzyłem i jest ok. Wczoraj wszedłem +0,25 zotral to raczej nie jest tego przyczyną :(
martif

14 marca 2022, o 18:54

Wynalazek pisze:
14 marca 2022, o 18:32
Czy wam też bez wyraźnej przyczyny trafią się mega fatalny dzień? Od rana się cały trząsłem i cały czas ogarniała mnie mega sennosc plus uczucie zimna. Teraz leżę w łóżku i bolą mnie mięśnie:( czułem się słaby jakby cukier spadł ale zmierzyłem i jest ok. Wczoraj wszedłem +0,25 zotral to raczej nie jest tego przyczyną :(
Trafia się. To normalne zjawisko u nas. Ja mam powiedzmy 2 dni "zajebiste" a nagle trzeciego budzę się już z dziwnym objawem lęku. Czuje już w tedy, że jest coś ze mną nie tak. Jestem mniej energiczny , zmęczony przez cały dzień, śpiący. A następnego dnia zazwyczaj mija. ( tez jadę na lekach / nexpram )
Teraz weź również pod uwagę , że zmienia się powietrze/temperatura, która również będzie miała wpływ na nasze samopoczucie. Będziemy wchodzić w "układ wiosenny" więc te dziwne objawy mogą się pojawiać. Przede wszystkim myśleć pozytywnie.

I ponawiam swoje pytanie. Ile czasu bierze się leki SSRI ? Biorę już prawie 3 miesiące i czy mogę to już odstawiać ? (oczywiście po konsultacji z lekarzem) - nie chce tego za długo brać.
Wynalazek

14 marca 2022, o 19:27

Ja brałem sertraline około 15 miesięcy.
martif

14 marca 2022, o 19:44

Wynalazek pisze:
14 marca 2022, o 19:27
Ja brałem sertraline około 15 miesięcy.
To ja tyle na pewno nie chcę :o idzie lato, wakacje, grille, piwko ;)

Piłeś alkohol biorąc to ?
Wynalazek

14 marca 2022, o 19:48

Tak, piwo to nie problem. Jak miałem plan na wódkę to pomijałem tego dnia tabletkę. Nawet kace były mniejsze na ssri.
ODPOWIEDZ