Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
HysSpodGory
- Zarejestrowany Użytkownik
No ja akurat mialem pseudo padaki i chyba urojenia od lekow i wiele wiecej co opisywalem tutaj na forum, wiec dziwnosc swiata to jeszcze nie tak zle. Dobrze, ze zaprzestalem brac to gówno. Z tym ze ja mam historię brania psychodelikow dlatego moze tak na mnie wplynely te substancje od lekarzy.
-
DamianZ1984
A co dostałeś od lekarzy, u mnie wczoraj dziewczyna znowu wywinęła numer i dostałem ciśnienia 160 /90 puls 130 i kolejny raz wkręty ze mam coś z sercem
-
DamianZ1984
Wziąłem zomiren sr i zasnalem ale rano dziś samopoczucie jak przed wzięciem tabsa, lekko lepsze bo nie ma duszności i bólu pod mostkiem
-
HysSpodGory
Ponad 4 miesiace bralem trazodon i testowalem rozne ssri na dzien ale nie moglem na nich wytrzymac. Mialem jakies dziwne napady po trazodonie i podejrzliwość wobec ludzi, uczucie, ze ktos podaza za mna. Bezsens w ogole. Dziwne wysiadki swiadomosci. nasilenie odrealnienia. Czulem sie czasami jak po grzybach. Po 12 tygodniach zdecydowalem odstawiac na wlasna reke i nie mam tych ubokow, choc czesc choroby zostaje. W ogole nie trafili mi z lekiem a tylko zaszkodzili. Zrazilem sie do psychiatrii na dobre po tym co przeszedlem po ich "leczeniu".DamianZ1984 pisze: ↑13 marca 2022, o 10:15A co dostałeś od lekarzy, u mnie wczoraj dziewczyna znowu wywinęła numer i dostałem ciśnienia 160 /90 puls 130 i kolejny raz wkręty ze mam coś z sercem![]()
-
martif
A ile ogólnie czasu leki SSRI się bierze ? Ja zaraz będę 3 miesiąc ( 1 tabletka ) i szczerze coraz bardziej myślę o odstawieniu tego... Mówiłem lekarzowi, to mówi że jeszcze trochę
jest jakiś przedział czasowy kiedy się to odstawia ? 3,6,9,12 m-cy ? 
Nie ukrywam też, że chodzę często na imprezy do znajomych i człowiek napił by się z nimi piwka bo jedyny nie pije przez branie tych leków
Nie ukrywam też, że chodzę często na imprezy do znajomych i człowiek napił by się z nimi piwka bo jedyny nie pije przez branie tych leków
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
-
DamianZ1984
Ja po trazadonie który był pierwszym lekiem nagle miałem płacz, a na dodatek w lustrze widziałem jakby swoją twarz ale taka szyderczo uśmiechnięta, zaraz myśli że jestem opętany itd.
-
HysSpodGory
Ja przede wszystkim nie chce nikogo zrazac do lekow. Mi nie trafili, powiedziałem im, ze moge miec lekkie paranoje od leku, powiedzialem o przygodach z narkotykami w przeszlosci, powiedzialem, ze nie wiem czy paranoje wynikaja ze strachu przed schizofrenia czy moze z leku, oni wiedzieli, ze mam ten strach i kazali dac szanse lekowi. Wychodzi na to, ze lek powodowal te skutki uboczne. Trazodon to akurat nie SSRI, a SSRI w dzien bralem krotko. Trazodon odstawialem miesiac, bo jak próbowalem w jeden dzien to zle sie czulem. SSRI odstawia sie dluzej.
-
Wynalazek
Czy wam też bez wyraźnej przyczyny trafią się mega fatalny dzień? Od rana się cały trząsłem i cały czas ogarniała mnie mega sennosc plus uczucie zimna. Teraz leżę w łóżku i bolą mnie mięśnie:( czułem się słaby jakby cukier spadł ale zmierzyłem i jest ok. Wczoraj wszedłem +0,25 zotral to raczej nie jest tego przyczyną 
-
martif
Trafia się. To normalne zjawisko u nas. Ja mam powiedzmy 2 dni "zajebiste" a nagle trzeciego budzę się już z dziwnym objawem lęku. Czuje już w tedy, że jest coś ze mną nie tak. Jestem mniej energiczny , zmęczony przez cały dzień, śpiący. A następnego dnia zazwyczaj mija. ( tez jadę na lekach / nexpram )Wynalazek pisze: ↑14 marca 2022, o 18:32Czy wam też bez wyraźnej przyczyny trafią się mega fatalny dzień? Od rana się cały trząsłem i cały czas ogarniała mnie mega sennosc plus uczucie zimna. Teraz leżę w łóżku i bolą mnie mięśnie:( czułem się słaby jakby cukier spadł ale zmierzyłem i jest ok. Wczoraj wszedłem +0,25 zotral to raczej nie jest tego przyczyną![]()
Teraz weź również pod uwagę , że zmienia się powietrze/temperatura, która również będzie miała wpływ na nasze samopoczucie. Będziemy wchodzić w "układ wiosenny" więc te dziwne objawy mogą się pojawiać. Przede wszystkim myśleć pozytywnie.
I ponawiam swoje pytanie. Ile czasu bierze się leki SSRI ? Biorę już prawie 3 miesiące i czy mogę to już odstawiać ? (oczywiście po konsultacji z lekarzem) - nie chce tego za długo brać.
-
martif
To ja tyle na pewno nie chcę :o idzie lato, wakacje, grille, piwko
Piłeś alkohol biorąc to ?
-
19logitech92
Wydaje mi się, że jak mam silniejszy okres lękowy to częściej mnie "kopia" metalowe rzeczy, aż iskry lecą. Ma tak ktoś czy to zabieg okoliczności? Nie martwię się tylko jestem ciekawy xD może złość, smutek, lęk i strach powodują dużo wyładowań w organizmie xD
-
Maria87
Dzisiaj miałam bardzo zły dzień, wczorajszy ten nie był dobry. Cały dzień uciski w głowie, natłok myśli, brak sił na cokolwiek i do tego brak apetytu
Wieczorem dopadły mnie myśli typowo depresyjne, że wariuję, że już nigdy nie będę taka sama
Ahhh jak mi brakuje mojego zycia. Biorę 3 tygodnie leki i jakoś słabo. Sobota była piękna, nie miałam prawie w ogóle objawów.
-
martif
Jeśli leki SSRI to za wcześnie jeszcze na efekty. U mnie zadziałały po dopiero 5-6 tygodniach.
Ja zauważyłem, że weekendy też znoszę lepie. Mniej obowiązków, stresowych sytuacji, myśli itp stąd i nastrój lepszy. Przychodzi poniedziałek i zaczyna nam się wkradać stresik...