Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
DamianZ1984
Zarejestrowany Użytkownik

12 czerwca 2021, o 22:32

Poddawałem się akceptowałem, umieralem poprostu za głupi na to jestem albo za mądry próbuje byc
DamianZ1984

12 czerwca 2021, o 22:33

Słuchałem o natretnych myślach i tak nie chcą odejść, trzymają się i koniec.
DamianZ1984

12 czerwca 2021, o 22:45

Sorry za te żale ale ostatnie miesiące zamiast lepiej jest gorzej, zaczelem się coraz bardziej wszystkiego bać, mam mniejszy kontakt z ludźmi właściwe minimum a jak mam to tylko gadam o tym co mi jest, płaczliwość też już co 2 dzień, i oczywiście cały czas w środku, parę godzi w tygodniu czuje świat i rzeczywistość, poprostu mam dość
Aniaaa87

12 czerwca 2021, o 22:55

DamianZ1984 pisze:
12 czerwca 2021, o 22:45
Sorry za te żale ale ostatnie miesiące zamiast lepiej jest gorzej, zaczelem się coraz bardziej wszystkiego bać, mam mniejszy kontakt z ludźmi właściwe minimum a jak mam to tylko gadam o tym co mi jest, płaczliwość też już co 2 dzień, i oczywiście cały czas w środku, parę godzi w tygodniu czuje świat i rzeczywistość, poprostu mam dość
Nie chca odejść bo Ty bardzo chcesz żeby odeszły.Boisz się ich i nadajesz im ogromna wartość.Jest gorzej bo sam sobie to robisz.I dodatkowo przepraszam Cię Damian ale muszę Ci to powiedzieć bo znamy już się długo na tym forum i chce dla Ciebie jak najlepiej Ty nic nie rozumiesz.Tkwisz w egocentryzmie nerwicowym.Nie masz dla siebie zrozumienia.Widzisz ze to co robisz nie działa a wręcz jest gorzej i dalej się tego trzymasz.Pogódź się z tym ze będziesz może jeszcze długo tak się czuł a Ty chcesz poprawy Ot tak ze to wszystko samo odejdzie.Trzymasz się tych myśli jak rzep ze coś Ci jest choć logicznie wiesz ze to nie prawda.
Aniaaa87

12 czerwca 2021, o 22:59

DamianZ1984 pisze:
12 czerwca 2021, o 22:33
Słuchałem o natretnych myślach i tak nie chcą odejść, trzymają się i koniec.
To nie tak ze ty będziesz tego słuchał i myśli same odejdą.One będą ciagle.Ty się musisz stosować do tych wszystkich kroków co chłopaki mówią jak przyjąć odpowiednia postawę i choćby skaly sraly trzymać się tego.
DamianZ1984

12 czerwca 2021, o 23:06

Nie pamiętam kiedy film obejrzałem normalnie, czy drzemki popołudniowej choć śmieszne nie miałem psiakostka wie ile. Poranki codziennie z czymś, poprostu zapętliłem się i potrzebuje pomocy. Sam sobie już nie poradze
Aniaaa87

13 czerwca 2021, o 08:22

DamianZ1984 pisze:
Nie pamiętam kiedy film obejrzałem normalnie, czy drzemki popołudniowej choć śmieszne nie miałem psiakostka wie ile. Poranki codziennie z czymś, poprostu zapętliłem się i potrzebuje pomocy. Sam sobie już nie poradze
Pewnie ze trzeba szukać pomocy :) Wsparcie jest ważne.Może nowy psychoterapeuta będzie umiał wskazać Ci drogę choć ja uważam ze nikt Ci tak nie pomoże jak Ty sobie sam.
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

13 czerwca 2021, o 15:06

DamianZ1984 pisze:
I na tym polega Twój problem, że uparcie chcesz żeby było normalnie, nie potrafisz się pogodzić z tym co jest, przez co szarpiesz się cały czas z tą sytuacją potęgując w ten sposób doznania i nakręcając jeszcze bardziej mechanizm lękowy i w efekecie każdy dzień upływa Ci jak na wojnie, bo tak jak napisała Ania wyżej tkwisz w egocentryzmie nerwicowym, który podpowiada Ci, że jesteś najbardziej pokrzywdzoną istotną na tej planecie i tak nie może być. A gdybyś tak odpuścił to uporczywą chęć zrobinia czegoś z tym i uporczywą chęć tego żeby było już dobrze, gdybyś zaakceptował rzeczywistość taką jaką jest, po prostu, bo ona i tak taka będzie obojętnie czy z Twoją zgodą czy bez Twojej zgody, punktem wyjścia każdej zmiany jest zaakceptowanie tego jak jest, bo nie można pójść do przodu jeśli tkwi się w pozycji niezgody, w pozycji żalu i bycia ofiarą. Przejmij odpowiedzialność za swoje życie bo to Twoje decyzje stoją za tym w jakim punkcie teraz jesteś i Twoje decyzje mogą to zmienić.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
wla42

13 czerwca 2021, o 15:13

No i chyba wróciła jazda... Ze strachem przed korona się pożegnałem, tak samo jak z zeszłorocznymi jazdami wokół serca. Od tygodnia mam wkrętkę ze jakieś tam bóle głowy oznaczają raka mózgu i już sam nie wiem czy mnie boli głowa czy sobie wymyslam... A tto czoło a to czubek lub z tyłu.po prostu nie chce mi się przechodzić całego tego kołowrotka sprzed 2 lub 3 lat. Kiedy w poszukiwaniu wszystkich chorób świata odiwedzilem okulistę i neurologa, którzy polecili mi wyluzowanie się, nie wspominając o pozostałych 100 lekarzach, fuck... Teraz będę miał wkrętkę na to żeby zrobić sobie TK... Chyba że odpuści mi to wszystko, na razie się nie zanosi... Help...
Aniaaa87

13 czerwca 2021, o 15:20

Katja pisze:
DamianZ1984 pisze:
I na tym polega Twój problem, że uparcie chcesz żeby było normalnie, nie potrafisz się pogodzić z tym co jest, przez co szarpiesz się cały czas z tą sytuacją potęgując w ten sposób doznania i nakręcając jeszcze bardziej mechanizm lękowy i w efekecie każdy dzień upływa Ci jak na wojnie, bo tak jak napisała Ania wyżej tkwisz w egocentryzmie nerwicowym, który podpowiada Ci, że jesteś najbardziej pokrzywdzoną istotną na tej planecie i tak nie może być. A gdybyś tak odpuścił to uporczywą chęć zrobinia czegoś z tym i uporczywą chęć tego żeby było już dobrze, gdybyś zaakceptował rzeczywistość taką jaką jest, po prostu, bo ona i tak taka będzie obojętnie czy z Twoją zgodą czy bez Twojej zgody, punktem wyjścia każdej zmiany jest zaakceptowanie tego jak jest, bo nie można pójść do przodu jeśli tkwi się w pozycji niezgody, w pozycji żalu i bycia ofiarą. Przejmij odpowiedzialność za swoje życie bo to Twoje decyzje stoją za tym w jakim punkcie teraz jesteś i Twoje decyzje mogą to zmienić.
No właśnie dokładnie tak jest jak piszesz.Ja tez się tak szarpałam i myślałam ze mam najgorzej na świecie.Dopóki ma się taka postawę i dodatkowo brak zrozumienia tego stanu to poprostu kaplica.Dalej się nie pójdzie.Dodatkowo mam wrażenie ze nasz Damianek nie ma wiedzy i uważam ze powinien zacząć od początku słuchać materiałów.
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

13 czerwca 2021, o 15:29

Aniaaa87 pisze:
13 czerwca 2021, o 15:20
Katja pisze:
DamianZ1984 pisze:
No właśnie dokładnie tak jest jak piszesz.Ja tez się tak szarpałam i myślałam ze mam najgorzej na świecie.Dopóki ma się taka postawę i dodatkowo brak zrozumienia tego stanu to poprostu kaplica.Dalej się nie pójdzie.Dodatkowo mam wrażenie ze nasz Damianek nie ma wiedzy i uważam ze powinien zacząć od początku słuchać materiałów.
Dokładnie jest tak jak piszesz, to co nas najbardziej więzi w tym stanie to niezrozumienie go i przez to ciągłe uleganie iluzji i tutaj faktycznie Damian powinien czytać po milion razy materiały na forum i druga rzecz to tkwienie w pozycji ofiary, w pozycji wiecznego męczennika, który jest najbardziej pokrzywdzony na świecie co prowadzi do tego, że nie chcemy wziąć odpowiedzialności za nasze życie i działać w celu zmiany tego stanu tylko tkwimy w poczuciu żalu, frustracji, niesprawiedliwości co drenuje nas z energii i pogrąża w zaburzeniu.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
sebastian86

13 czerwca 2021, o 16:54

Katja pisze:
8 czerwca 2021, o 12:42
sebastian86 pisze:
6 czerwca 2021, o 13:44
Katja pisze:
5 czerwca 2021, o 23:22

Powinieneś sobie zadać wreszcie pytanie co robisz ze swoją energią i jakiego głosu w swojej głowie słuchasz? Gdzie kierujesz swoją energie, w co ją inwestujesz ( w narzekanie ) i co w ten sposób wzmacniasz, czego więcej dzięki temu dostajesz. Wszędzie gdzie jest możliwość subiektywnego wyboru zacznij wybierać pozytywne intrpretacje, takie które podniosą Twoją wibracje i energie życiową, odrób wreszcie tą lekcje żeby jej ciągle nie przerabiać tylko wzmocnić się na tyle żeby pójść wreszcie do przodu.
najpierw ta energie trzeba miec
Nie spodoba Ci się to, ale skoro się żalisz na forum to napiszę Ci co o tym sądzę.

Twój problem moim zdaniem polega na tym, że nie rozumiesz, że tkwienie w tym stanie to jest Twój wybór, oczywiście teraz się pewnie odezwie głos w Twojej głowie którego słuchasz bezrfeleksyjnie, że jaki wybór, że przecież depresja, rodzice itd. a to guzik prawda. Jesteś dorosły ( chociaż nie chcesz być ) i TY podjemujesz decyzje odnośnie tego za czym podążasz a podążasz za poczuciem beznadzieji, za smutkiem, za żalem, pretensjami bo bliskich. Jesteś na tym forum i czytasz zapewne dział odburzeni, ile tam osób napisało, że tak sobie siedziało płakało, narzekało i pewnego dnia się obudzili odburzeni? Nikt tak na napisał. Za to wiele było o pracy, samozaparciu, odkręcaniu pewny tendencji i przede wszystkim o DECYZJI, że chcę coś z tym zrobić. U Ciebie jest też decyzja, decyzja żeby dalej tkwić w narzekaniu, biadoleniu i użalaniu się nad sobą przez co tkwisz energetycznie na poziomie cieknącego karnu i wcale się nie dziwię, że piszesz, że nie masz energii, no nie masz bo SAM swoimi decyzjami doprowadzasz się do stanu w którym ciężko Ci cokolwiek zrobić i albo zrozumiesz, że musisz podnieść swój potencjał energetyczny żeby coś ze swoim życiem zrobić, albo będziesz ciągle w tym samym stanie. JESTEŚ DOROSŁY i SAM ODPOWIADASZ ZA SWOJE ŻYCIE. Pora sobie to uświadomić. I jak Ty siebie nie pokochasz i zaakceptujesz to nikt inny Ci tego nie zastąpi. Tak to działa, a ludzie którzy próbują na odwrót całe życie zglądają innym w oczy w oczekiwaniu na coś, co mogliby sami sobie dać.
Nie Ty jeden miałeś nie tak w życiu, nie Ty jeden masz problemy zdrowotne itp sprawy, ale Ty to ruminujesz i słuchasz tego głosu w swojej głowie, fałszywego głosu, który codziennie Ci nawija, że to nie ma sensu, że jesteś pokrzywdzony itd. I słuchaj go dalej, a wydrenuje Cię całkowicie energetycznie.
Jeśli chcesz żeby coś się zmieniło w Twoim życiu to Ty musisz się zmieniać. To nikt i nic Cie nie niszczy tylko Twoje nastawienie, to jest to co zabiera Ci energię i chęć do życia i powoduje że jesteś pełen żalu i bierności, to że tkwisz w tym w czym twkisz to Twoja decyzja, bo nikt Ci niczego nie broni, możesz się rozwijać, zmieniać, tylko nie chcesz tego robić, bo codzennie podejmujsz decyzje bo tkwić w punkcie w którym tkwisz i pisać kolejne smuty. To co wysyłamy w świat to do nas wraca, a Ty wysłasz smutek, żal więc dostajesz coraz więcej tego smutku i żalu.
probuje podjac decyzje ale nie dziala to u mnie...to tak nie dziala ze zachce sobie zmiany i ona nastapi. to wszystko gleboko utkwilo w podswiadomosci. walcze ze soba by sie nie stoczyc i uwazam ze sukcesem jest to ze nie wpadlem w zadne nalogi przy takim poziomie depresji.
Mistrz 2021 (L)
DamianZ1984

13 czerwca 2021, o 18:45

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za rady, i poświęcenie czasu na mój uparty sposób bycia. Muszę rzucić te kontrolę i koniec pozwolić być takim jaki jestem.
Aniaaa87

13 czerwca 2021, o 20:04

DamianZ1984 pisze:
13 czerwca 2021, o 18:45
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za rady, i poświęcenie czasu na mój uparty sposób bycia. Muszę rzucić te kontrolę i koniec pozwolić być takim jaki jestem.
:) My możemy Ci tylko pokazać co u Ciebie kuleje a resztę zrobisz sam tylko musisz mieć wiedzę.Takich materiałów które są tutaj nie znajdziesz nigdzie i żaden psychoterapeuta Ci tego nie powie.Jestem pewna ze polepszyło mi się bo stosowałam się do tego co chłopaki przekazali w swoich filmach oczywiście po swojemu ale z uporem się stosowałam.Przede wszystkim zrozumiałam ze lęk mnie nie zabije,ze nie jest on moim wrogiem tak jak myślałam wcześniej.Odpuściłam ta ciągła,codzienna walkę.Puściłam kontrole i polepszyło się ale żeby to zrobić trzeba zrozumieć skąd bierze się lęk i nie dawać pola swoim myślom ze to zawaly,raki,udary czy inne dzikie węże.Wiemy ze jesteśmy w stanie lękowym i nie dajemy się wkręcić.To działa ale potrzeba czasu :)
Nerwyzestali

14 czerwca 2021, o 08:39

Eh. Znowu do dupy noc. Mało spałem, bo somaty mnie wybudzały. Ciągle ucisk w klatce, duszności jakby, pobolewania, napięcie, chęć doszukiwania się nieprzeanalizowanych spraw, upewniania się, czy przemyślałem wszystko co chciałem.

Zacząłem już się zastanawiać, czy to przez ZOK mnie tak męczy. Ostatnio gorzej z somatami.
ODPOWIEDZ