Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam wiecznie się ukrywać, tak jak teraz znów polazłem do sąsiadów ciśnienie 150 /89 i znów myśli mam nadciśnienie i już wszędzie mam furtki nerwicowe bo tyle o tym nagadałem, a kolejne pomiary 139/89 i co mam brać leki czy nie? W sensie na nadciśnienie i znowu analiza analizy.
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
a po co się ukrywać nie zrozumiałeś wręcz przeciwnie. ciśnienie to pewnie twój konik nerwicowy. Sam widzisz zmierzysz raz wysokie bo to strach powoduje za chwile niskie. Ludzie tak mają strach białego fartucha identycznie reagują jak ty. Ja też miałam z tym epizody mierzyłam co chwilę i za kazdym razem inne.DamianZ1984 pisze: ↑20 maja 2021, o 19:48Mam wiecznie się ukrywać, tak jak teraz znów polazłem do sąsiadów ciśnienie 150 /89 i znów myśli mam nadciśnienie i już wszędzie mam furtki nerwicowe bo tyle o tym nagadałem, a kolejne pomiary 139/89 i co mam brać leki czy nie? W sensie na nadciśnienie i znowu analiza analizy.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
MARTUSIA a jak dziś u Ciebie jak zaburzenie, długo z nim żyjesz?
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
przeczytaj sobie moją historie 

strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
Podeślesz link
-
Co Ci Martyna najbardziej pomogło wyjść?
-
Boje się schizofrenii. Czasem jak próbuje zasnąć, to mam takie dziwne drgania całego ciała i wydaje mi się ze słyszę jakieś dziwne odgłosy, albo jakby zaczyna mi się coś nagle na wpół przytomnej śnić i się wybudzam. Myślałam, ze jest lepiej, a znowu nach. A trudno już.
- JestemNadzieja
Hej. Na początku mojej nerwicy bardzo bałam się schizofrenii a wręcz na siłę szukałam u siebie jej objawów. A gdy pewnego dnia zaczęłam w myślach wyzywać najbliższych to pomyślałam że serio mam schizfrenię. Moje myśli skupiały się tylko i wyłącznie na analizowaniu moich objawów. Byłam tak zmęczona tematem schizofrenii bo o niczym innym nie myślałam tylko o niej. Ja nie bałam się zawału ani raka ja bałam się panicznie Schizy. Miał lęki wolnopłynące od świtu do nocy. Marzyłam o śmierci. Pewnego dnia zaczęłam zlewać te myśli. Pomyślałam ,,jakim prawem te głupie myśli niszczą mi życie?dlaczego ja sama jestem dla siebie wrogiem?,, Zaczęłam myśleć ,,co ma być to będzie,, i zaczęłam wychodzić z tego. Około 3 lata byłam zdrowa ,dopóki nie przeszłam zapalenia opon mózgowych i nie dowiedziałam się że mam stwardnienie rozsiane. Teraz każdy dzień to walka w bólu i nerwicy. Chciałabym już odpocząć od tego wszystkiegoolaa pisze: ↑21 maja 2021, o 01:27Boje się schizofrenii. Czasem jak próbuje zasnąć, to mam takie dziwne drgania całego ciała i wydaje mi się ze słyszę jakieś dziwne odgłosy, albo jakby zaczyna mi się coś nagle na wpół przytomnej śnić i się wybudzam. Myślałam, ze jest lepiej, a znowu nach. A trudno już.

-
coraz gorsze poranki z depresja...mysle nad zmiana leków...
Mistrz 2021 (L)
-
Sebastian ja kupiłem mozarin ale jeszcze nie wziąłem, w zoraj dzień do przezycia, nawet wiele chwil Oki, ale w nocy znów brak spania nad ranem wkrętki serce mi staje, nadciśnienie i ione bzdury, teraz znów smutek że życie takie bez sensu, także brak odpoczynku i myślową 24h, denerwuje mnie to, to nie moje życie, ja taki nie che byc, nie będę się żalił bo to nic nie daje tylko dam znak na krowie kopytko przecież żyjemy 
-
bralem to dawno temu i nie pomoglo za bardzoDamianZ1984 pisze: ↑22 maja 2021, o 12:58Sebastian ja kupiłem mozarin ale jeszcze nie wziąłem, w zoraj dzień do przezycia, nawet wiele chwil Oki, ale w nocy znów brak spania nad ranem wkrętki serce mi staje, nadciśnienie i ione bzdury, teraz znów smutek że życie takie bez sensu, także brak odpoczynku i myślową 24h, denerwuje mnie to, to nie moje życie, ja taki nie che byc, nie będę się żalił bo to nic nie daje tylko dam znak na krowie kopytko przecież żyjemy![]()
Mistrz 2021 (L)
- Laurka2018
Witam wszystkich. Ktokolwiek tu jest. Niektórzy mnie mogą pamiętać jeszcze. Zapewne jest dużo nowych osób. Wróciłam 
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
witaj ponownie. jak sie masz obecnie?Laurka2018 pisze: ↑22 maja 2021, o 21:28Witam wszystkich. Ktokolwiek tu jest. Niektórzy mnie mogą pamiętać jeszcze. Zapewne jest dużo nowych osób. Wróciłam![]()
Mistrz 2021 (L)
- Laurka2018
Średnio. Fizycznie źle. Psychicznie dno.sebastian86 pisze: ↑22 maja 2021, o 22:56witaj ponownie. jak sie masz obecnie?Laurka2018 pisze: ↑22 maja 2021, o 21:28Witam wszystkich. Ktokolwiek tu jest. Niektórzy mnie mogą pamiętać jeszcze. Zapewne jest dużo nowych osób. Wróciłam![]()
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
DamianZ1984 pisze: ↑20 maja 2021, o 19:48Mam wiecznie się ukrywać, tak jak teraz znów polazłem do sąsiadów ciśnienie 150 /89 i znów myśli mam nadciśnienie i już wszędzie mam furtki nerwicowe bo tyle o tym nagadałem, a kolejne pomiary 139/89 i co mam brać leki czy nie? W sensie na nadciśnienie i znowu analiza analizy.
Moim zdaniem i piszę Ci to już nie wiem który raz powinieneś wrócić do materiałów, bo nie ogaraniasz o co w tym wszystkim chodzi.
To nie jest rzecz w tym, że masz całe życie unikać pewnych tematów, tylko w tym żeby zrozumieć czym jest zaburzenie, jak działa i działać do niego w kontrdziałaniu. U mnie jak się pojawiały jakieś z dupy wkrętki to brałam się za cokolwiek, nuciłam sobie coś, zaczynałam jakaś rozmowę byleby robić odwrotnie do tego co dyktuje mi zaburzenie i dlatego dziś w 90% mam już spokój.
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.