DamianZ1984 pisze: ↑17 maja 2021, o 20:28A nie wiem czy pytałem zioła, witaminy cbd warto coś brać czy raczej poprostu w miarę się odżywiać.
Tłuszcz, nasz mózg w 60% składa się z tłuszczu i potrzebujemy dobrych tłuszczy żeby być w dobrej kondycji, bo to tłuszcz jest głównym paliwem dla organizmu. Powinniśmy jeść w proporcjach 40% tłuszcze, 30% węglowodany i 30% białko. Trzeba też pamiętać, że tłuszcz pomaga w absorcji rozpuszczalnych w tłuszczu witamin A,D,E, K. I tutaj też ważna wiadomość dla wszystkich tych którzy mają problem z libido to tłuszcze napędzają produkcje hormonów.
Oczywiście pisząc o tłuszczach mam na myśli te dobrej jakości tj awokado, olej kokosowy, oliwki, oliwa z oliwek, olej z siemienia lnianego, orzechy, tłuste ryby ( najlepiej świeże ) , tran, ciemna czekolada, masło z mleka zwierząt karmionych trwą ( irlandzkie ), olej z tuńczyka ( prawdziwy nie ten z puszki ), olej z nasion czarnej porzeczki, siemię lnianę. Kwasy tłuszczowe omega pomagają na depresję. Przyjmowanie EPA i DHA (kwas dokozaheksaenowy) może mieć skutki podobne do przyjmowania antydepresantów, więc warto spróbować.
Radzę też ograniczyć pszenicę bo działa bardzo zapalnie. I w ogóle lepiej ograniczyć zboża.
Druga ważna sprawa to ruch, ale umiarkowny, bez jakiś forsownych ćwiczeń, najlepiej gdzieś na jakieś zielonej trwcę, tak żeby zużyć namiar hormonów stresu, ale nie zestresować organizmu zbyt agresywnymi ćwiczeniami.
No i oczywiście warto robić morfologie i uzpełniać ewentualne braki witamin ( w stresie możemy ich sporo zużywać ).
Tak, być może zdziwi Cię to jak minie, ale to jakbyś nagle odzyskał normalną percepcje rzeczywistości ( bo w istocie tak jest ).Właśnie najważniejsze czy po odburzeni wraca się do sexu i alkoholu oczywiście w normalnych ilościach bo od długiego czasu Sex ciężko w tych stanach, a alko jakiś lek przed wypiciem więcej niż piwko czy lamka wina.