Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
DamianZ1984
Zarejestrowany Użytkownik

21 marca 2021, o 22:00

Muszę odłożyć tamagochi i kupić iPhone 😋
DamianZ1984

21 marca 2021, o 22:00

Jak wszyscy 😋
DamianZ1984

22 marca 2021, o 20:40

Witam wiecie co trochę mi wstyd że tak wgłębiłem się w ten strach i lek i się poddałem na tyle lat, ale to chyba wynika z mojego charakteru i braku asertywności plus przeżyć sporo traumatyczny, chyba nie mogłem uwierzyć że z gówna zwanego życie w dupiatej rodzinie wyszlem na ludzi osiągnąłem w pracy sukces poprzez poświęcenie, przeżyłem ciężki wypadek i w najlepszym momencie życia gdzie zacząłem żyć, dostałem kopa w tylek od ciała które powiedziało dość stary zwolnij, co ty sobie robisz🙃 świat jest piękny ale życie dziwne i pełne niespodzianek tym bardziej w tak zakręconym umyśle. Ale napisze jeszcze raz do wszystkich w somatach, SZKODA NASZEGO I NASZYCH BLISKICH CZASU I ŻYCIA NA ZATRACENIE SIĘ W GÓWNIANYCH MYŚLACH I ILUZJI NASZEGO PRZESTRASZONEGO STANU EMOCJALNEGO, IDZIE WIOSNA KONIEC PRZESILENIA WEŹMY SIĘ DO ROBOTY!!!!!!!!!
Aniaaa87

22 marca 2021, o 21:23

DamianZ1984 pisze:
22 marca 2021, o 20:40
Witam wiecie co trochę mi wstyd że tak wgłębiłem się w ten strach i lek i się poddałem na tyle lat, ale to chyba wynika z mojego charakteru i braku asertywności plus przeżyć sporo traumatyczny, chyba nie mogłem uwierzyć że z gówna zwanego życie w dupiatej rodzinie wyszlem na ludzi osiągnąłem w pracy sukces poprzez poświęcenie, przeżyłem ciężki wypadek i w najlepszym momencie życia gdzie zacząłem żyć, dostałem kopa w tylek od ciała które powiedziało dość stary zwolnij, co ty sobie robisz🙃 świat jest piękny ale życie dziwne i pełne niespodzianek tym bardziej w tak zakręconym umyśle. Ale napisze jeszcze raz do wszystkich w somatach, SZKODA NASZEGO I NASZYCH BLISKICH CZASU I ŻYCIA NA ZATRACENIE SIĘ W GÓWNIANYCH MYŚLACH I ILUZJI NASZEGO PRZESTRASZONEGO STANU EMOCJALNEGO, IDZIE WIOSNA KONIEC PRZESILENIA WEŹMY SIĘ DO ROBOTY!!!!!!!!!
:) Ja dziś miałam super dzień.Ogarnelam co trzeba i nawet byłam w sklepie z ciuchami.Pomyślałam sobie przecież to uwielbiam i mam to gdzieś jakie lękowe myśli mi nerwica wysyła.Miałam moment kryzyzu w sklepie bo zaczęło mnie kołysać ale myśle h... tam nie ucieknę tym razem nie będzie mi to gowno dyktować czy mam wyjść ze sklepu czy nie 🤣🤣Sama zadecyduje.Zostałam,nie umarłam i nawet coś kupiłam 😁Sukces.Jutro jak będzie ładna pogoda to myje okna.
DamianZ1984

22 marca 2021, o 21:32

No i super Ania to już na priva co kupiłaś 😋
Awatar użytkownika
trybcio86

22 marca 2021, o 22:21

Witam wszystkich. Od prawie dwóch tygodni jestem na tym escitalopramie 5mg od jutra wchodzę na 10mg i powiem ze byłem sceptyczny, bo na początku miałem uboki, ale lęki znikają i już nie boje się własnego cienia :) Mam nadzieje ze w końcu uda mi sie wyjść na prostą z tej nerwicowej kołomyi :) Wiem że część z Was boi się leków, ja też to przeżywałem, ale już nie wyrabiałem z najprostszymi rzeczami. Oczywiście zdążają mi się słabsze momenty, ale nie ma tych myśli które nakręcają spirale leku.
Immo

22 marca 2021, o 22:48

trybcio86 pisze:
Witam wszystkich. Od prawie dwóch tygodni jestem na tym escitalopramie 5mg od jutra wchodzę na 10mg i powiem ze byłem sceptyczny, bo na początku miałem uboki, ale lęki znikają i już nie boje się własnego cienia :) Mam nadzieje ze w końcu uda mi sie wyjść na prostą z tej nerwicowej kołomyi :) Wiem że część z Was boi się leków, ja też to przeżywałem, ale już nie wyrabiałem z najprostszymi rzeczami. Oczywiście zdążają mi się słabsze momenty, ale nie ma tych myśli które nakręcają spirale leku.
Jasne kolego leki nie są złe tylko moim zdaniem trzeba pamiętać że one są żeby nam troszkę pomóc a nie wyleczyć. Nie powinno się na nich polegać i czekać aż samo przejdzie bo tak nie będzie na pewno.
Awatar użytkownika
trybcio86

22 marca 2021, o 23:54

Immo pisze:
22 marca 2021, o 22:48
trybcio86 pisze:
Jasne kolego leki nie są złe tylko moim zdaniem trzeba pamiętać że one są żeby nam troszkę pomóc a nie wyleczyć. Nie powinno się na nich polegać i czekać aż samo przejdzie bo tak nie będzie na pewno.
Ale ja nie mowie ze leki to recepta na wszystko. Poki co daja mojemu umyslowi troche odetchnac. Moze ten spokoj pomoze mi podchodzic do pownych spraw w inny sposob niz bywalo to wczesniej.
DreamOn

23 marca 2021, o 06:50

Wylejcie mi proszę kubeł zimnej wody albo dajcie kopa w d...! A dziś od rana: ból nóg, od stóp aż po same uda. Momentami kłucie i jakby uciskanie łydek (obydwóch) i uczucie gorąca na prawym udzie. Położyłam się i czuję pojedyncze kłucia w klatce. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A ja tak bardzo myślę, czy to zakrzepica. To zdecydowanie mój czuły punkt. Nie chcę się znowu badać 😫😫😫
Awatar użytkownika
trybcio86

23 marca 2021, o 08:24

DreamOn pisze:
Wylejcie mi proszę kubeł zimnej wody albo dajcie kopa w d...! A dziś od rana: ból nóg, od stóp aż po same uda. Momentami kłucie i jakby uciskanie łydek (obydwóch) i uczucie gorąca na prawym udzie. Położyłam się i czuję pojedyncze kłucia w klatce. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A ja tak bardzo myślę, czy to zakrzepica. To zdecydowanie mój czuły punkt. Nie chcę się znowu badać 😫😫😫
u mnie pojawialy sie kilka razy w tygodniu lodowate stopy i moje myśli były skierowane w te same tony. Nerwica taka jest. Nie raz w nocy uczucie jakby łydki i ramiona ktos mi wsadził w imadła i zaciskał. Coś jakby tortury na snie...na szczęście nie zdarza sie to często. Pomyśl ze w takiej chwili nerwica chce Cie złamać żebyś znów wpadł w lęki i dał jej pożywkę ;)
Aniaaa87

23 marca 2021, o 09:02

DreamOn pisze:
O ile kojarzę to robiłaś badania na zakrzepicę i wszystko wyszło dobrze.To są bóle napięciowe i parestezje czyli te uczucie gorąca.Nie draz tego tematu bo będzie tylko gorzej.Powiedz sobie ok czuje to bo mam nerwice i niech to sobie będzie.Masz dobre wyniki badań i koniec.Trzeba postawić kropkę i żadnego ale!
Aniaaa87

23 marca 2021, o 09:04

trybcio86 pisze:
To super!!!Zawsze to jakaś ulga w tym całym cierpieniu.Będzie Ci łatwiej pracować nad zaburzeniem bez takiego natężenia lęku jak wcześniej.
DreamOn

23 marca 2021, o 09:11

trybcio86 pisze:
23 marca 2021, o 08:24
DreamOn pisze:
u mnie pojawialy sie kilka razy w tygodniu lodowate stopy i moje myśli były skierowane w te same tony. Nerwica taka jest. Nie raz w nocy uczucie jakby łydki i ramiona ktos mi wsadził w imadła i zaciskał. Coś jakby tortury na snie...na szczęście nie zdarza sie to często. Pomyśl ze w takiej chwili nerwica chce Cie złamać żebyś znów wpadł w lęki i dał jej pożywkę ;)
Ale co najdziwniejsze inne somaty poszły 😳 Nie ma! Zniknęły!
DamianZ1984

23 marca 2021, o 09:55

Dream on albo ufasz badanią podnosisz dupe i żyjesz albo daj się wkręcić stanom emocjonalnym, pamiętaj wybór zawsze należy do Ciebie. 🍀
DamianZ1984

23 marca 2021, o 20:53

Coś nerwusy dziś zniknęliscie, mam pytanie czy nawet przy pozytywnych emocjach też musi być lek, tak jakby czy się smuce czy cieszę, każda emocja to na secu taki lek strach, słabo, gram sobie w grę wygrywam a tu nagle emocja i próbuje mi umysł coś wkręcić 😂 niech sobie wkręca komuś innemu ja nie mamcheci chce się cieszyć wiosna😁
ODPOWIEDZ