Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Aniaaa87
Zarejestrowany Użytkownik

21 marca 2021, o 11:34

Dzień dobry Wszystkim :) Mily dziś spróbuje tej techniki.Zawsze warto choć trochę sobie pomoc.Zaraz zabieram się za robienie obiadu 😁Snieg pruszy za oknem po prostu piękna wiosna tej zimy 🤣
Aniaaa87

21 marca 2021, o 11:34

Dzień dobry Wszystkim :) Mily dziś spróbuje tej techniki.Zawsze warto choć trochę sobie pomoc.Zaraz zabieram się za robienie obiadu 😁Snieg pruszy za oknem po prostu piękna wiosna tej zimy 🤣
znerwicowana_ja

21 marca 2021, o 12:45

Aniaaa87 pisze:
20 marca 2021, o 15:53
Mily pisze:
20 marca 2021, o 14:31
Aniaaa87 pisze:
20 marca 2021, o 13:20

Ooo tak z dziećmi to jest jak w ruskim czołgu. Ja mam trójkę dzieci po 3lata różnicy między nimi i nie raz po prostu nerwowo nie daje rady. Dodatkowo jestem z nimi sama prawie non stop.Tez mam często dokładnie taki wk... w jak Ty. Nie ma na to rady. Ja dla mojego zdrowia psychicznego daje im tablety. Trudno... Mam też takie uciski w głowie że tragedia i cała resztę tego dobrobytu. Co jest najgorsze że my wszyscy wiemy że to nas nie zabije ale życie z tym wszystkim to krzyż panski
Musze Was dziewszyny zmartwic, moj starszy prawie 20 na kraku, a czasami wbija lokcie moze nie doslownie, ale dają te nasze winorośla nie zle popalić 😅, mlodszy 11 takze tez mam wesoło,ciągle coś chcą, wiecznie czegoś szukają, jakby byli gośćmi w domui nie wiedzieli gdzie co jest ... No, ale co my bysmy bez nich zrobiły, złość mija, a my Kochamy ich najbardziej na swiecie i tak bedzie cale życie. Moze czasami trzeba troszke wyluzować, "olać" te nasze dzieci i zrobic cos dla siebie, nalac sobie wanne gorącej wody, slychawki na uszy z jakąś fajna muzą i po prostu sie odciąć, niech inni sie zajmą dziećmi, my tez potrzebujemy troszkę czasu dla siebie.
Porzadki, pranie, prasowanie poczeka, nie ucieknie( a szkoda😏)
Dzieciaki tez odczuwają nasze napięcie, spróbujcie dla nich troche wyluzowac 😉
Na napięciowe bole glowy pomagala mi masc typu Vick, masowalam sobie wtedy skronie, tył glowy, kark, nakładałam ciepłą opaske i tak śmigałam po domu 😬 no ale czasami bez tabsa sie nie obeszło, na początku mialam opory, bo to chemia i w ogóle szkodliwe, ale później zeby tylko odczuć ulge mialam to gdzieś i bralam tabletke...
Dziewczyny zycze Wam wytrwałości i siły 💪 i niech wasi małżonkowie, kochankowie, partnerzy rozmasuja Wam karczki, najczesciej jest to przyczyna napieciowego bólu glowy, no bo jak sama nazwa wskazuje, jestesmy
spięte, napięte 😏 ... Więc rączki w ruch 👐😉

Milego dzionka dla Wszystkich
:) Tak to jest już z dziećmi.Ja swoim daje tablety jak chce odpocząć i mam to gdzieś ze niby nie powinno się 🤣Mojego męża nie ma na co dzień bo wyjeżdża na kontrakty a szkoda 🙄Właśnie muszę kupić tego vicka a jeszcze mi się przypomniało ze amolem można tez skronie posmarować..Ja tez biorę ibuprom bez wyrzutów sumienia 😁Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie trening Jacobsona żeby trochę chociaż zdjąć to napięcie.Of kors sprzątałam dziś swoje rejony żeby nie siedzieć i nie wymyślać głupot🤣
Ja mojemu 4 latkowi też daje telefon staram się nie za często ale jak już mam mega kryzys to daje żeby chociaż trochę poleżeć i odpocząć e spokoju. Amol to mój wierny przyjaciel 🤪🤪🤪smaruje skronie, ale też na cukier zawsze to jakieś procenty na poprawę humoru 🤣🤣 też muszę jacobsona zrobić to ostanio codziennie u mnie medytacje a jacobson trochę w odstawkę poszedł.
Wczoraj miałam z facetem mega awanti. Zaczęło się tradycyjnie od pierdół a skończyło na ku... Mac. Wyplaklam się niby troche lepiej ale i tak słabo. Napięcie w calym ciele i znów myśli że nigdy już nie poczuje się dobrze, że jestem psychiczna, toksyczna, najgorsza. 😭😭😭😭
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Aniaaa87

21 marca 2021, o 12:54

znerwicowana_ja pisze:
21 marca 2021, o 12:45
Aniaaa87 pisze:
20 marca 2021, o 15:53
Mily pisze:
20 marca 2021, o 14:31

Musze Was dziewszyny zmartwic, moj starszy prawie 20 na kraku, a czasami wbija lokcie moze nie doslownie, ale dają te nasze winorośla nie zle popalić 😅, mlodszy 11 takze tez mam wesoło,ciągle coś chcą, wiecznie czegoś szukają, jakby byli gośćmi w domui nie wiedzieli gdzie co jest ... No, ale co my bysmy bez nich zrobiły, złość mija, a my Kochamy ich najbardziej na swiecie i tak bedzie cale życie. Moze czasami trzeba troszke wyluzować, "olać" te nasze dzieci i zrobic cos dla siebie, nalac sobie wanne gorącej wody, slychawki na uszy z jakąś fajna muzą i po prostu sie odciąć, niech inni sie zajmą dziećmi, my tez potrzebujemy troszkę czasu dla siebie.
Porzadki, pranie, prasowanie poczeka, nie ucieknie( a szkoda😏)
Dzieciaki tez odczuwają nasze napięcie, spróbujcie dla nich troche wyluzowac 😉
Na napięciowe bole glowy pomagala mi masc typu Vick, masowalam sobie wtedy skronie, tył glowy, kark, nakładałam ciepłą opaske i tak śmigałam po domu 😬 no ale czasami bez tabsa sie nie obeszło, na początku mialam opory, bo to chemia i w ogóle szkodliwe, ale później zeby tylko odczuć ulge mialam to gdzieś i bralam tabletke...
Dziewczyny zycze Wam wytrwałości i siły 💪 i niech wasi małżonkowie, kochankowie, partnerzy rozmasuja Wam karczki, najczesciej jest to przyczyna napieciowego bólu glowy, no bo jak sama nazwa wskazuje, jestesmy
spięte, napięte 😏 ... Więc rączki w ruch 👐😉

Milego dzionka dla Wszystkich
:) Tak to jest już z dziećmi.Ja swoim daje tablety jak chce odpocząć i mam to gdzieś ze niby nie powinno się 🤣Mojego męża nie ma na co dzień bo wyjeżdża na kontrakty a szkoda 🙄Właśnie muszę kupić tego vicka a jeszcze mi się przypomniało ze amolem można tez skronie posmarować..Ja tez biorę ibuprom bez wyrzutów sumienia 😁Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie trening Jacobsona żeby trochę chociaż zdjąć to napięcie.Of kors sprzątałam dziś swoje rejony żeby nie siedzieć i nie wymyślać głupot🤣
Ja mojemu 4 latkowi też daje telefon staram się nie za często ale jak już mam mega kryzys to daje żeby chociaż trochę poleżeć i odpocząć e spokoju. Amol to mój wierny przyjaciel 🤪🤪🤪smaruje skronie, ale też na cukier zawsze to jakieś procenty na poprawę humoru 🤣🤣 też muszę jacobsona zrobić to ostanio codziennie u mnie medytacje a jacobson trochę w odstawkę poszedł.
Wczoraj miałam z facetem mega awanti. Zaczęło się tradycyjnie od pierdół a skończyło na ku... Mac. Wyplaklam się niby troche lepiej ale i tak słabo. Napięcie w calym ciele i znów myśli że nigdy już nie poczuje się dobrze, że jestem psychiczna, toksyczna, najgorsza. 😭😭😭😭
Ja tez zawsze jak mam zjazd z tymi moimi somatami to myśli ze już nigdy nie będę dobrze się czuła.Wiadomo ze głowa podsuwa nam taka myśl lekowa żebyśmy się utwierdzały ze tym razem to już na 100% kaplica ale my jesteśmy silne babki i mamy w duuuu...e co nam nerwica podpowiada 😊
Awatar użytkownika
Mily
Dyżurny na forum Odważny VIP

21 marca 2021, o 15:10

Taka mala ciekawostka...

Pogorszenie nastroju może wynikać nie tylko ze złych rzeczy, które nam się przytrafiły. Nie zawsze jest to też zasługą brzydkiej pogody, czy nadchodzącej miesiączki.

Niewłaściwie odżywianie, źle funkcjonujące jelita mogą doprowadzić do nieoptymalnego poziomu serotoniny, który jest neuroprzekaźnikiem odpowiedzialnym za złe samopoczucie, lęki, depresję.....
Zanim więc zaczniesz poszukiwać pomocy psychologa, najpierw postaraj się zmienić swoją dietę – jedz więcej kiszonek, pij kefiry, a za to zrezygnuj z wysoko przetworzonej żywności. Już po kilku dniach możesz zaobserwować wyraźną poprawę samopoczucia psychicznego!

Nie będzie Ci wtedy potrzebny żaden inny pocieszyciel ani terapeuta!

A jak u Was wygląda sprawa z odzywianiem?
DamianZ1984

21 marca 2021, o 15:48

Jaka technikę stosujecie, dzień dobry
Awatar użytkownika
Mily
Dyżurny na forum Odważny VIP

21 marca 2021, o 16:28

DamianZ1984 pisze:
21 marca 2021, o 15:48
Jaka technikę stosujecie, dzień dobry
Technika uwaznosci, mindfluness
DamianZ1984

21 marca 2021, o 17:19

Aha
DamianZ1984

Jadę z dziewczyną która świeżo odebrała prawo jazdy, tu nerwica ma uciechę :)
DamianZ1984

21 marca 2021, o 17:21

Z dnia na dzień przełamywanie lękowe 😁uśmiech przez łzy ale jest coraz lepiej
Aniaaa87

21 marca 2021, o 18:00

DamianZ1984 pisze:
Jadę z dziewczyną która świeżo odebrała prawo jazdy, tu nerwica ma uciechę :)
Haha 🤣Tylko jej nie pouczaj na każdym kroku bo to jest takie denerwujące jak ledwo zaczyna się jeździć i ktoś kto już jest długo kierowca gada nad uchem non stop jakieś uwagi 🤣🤣
DamianZ1984

21 marca 2021, o 18:49

Wiem niestety w nerwicy ciężko wytrzymać miałem chęć wyskoczyć z samochodu, radosne! zaburzenie. Czulem jakbym miał słabe serce często tak czuje przy stresie, wogole kto myśli o takim czymś, somaty to naprawdę ciężko zrozumieć, bo to przecież boli jest nam słabiej ale oki już powoli jest akcja reakcja i powrót do normalności :) Ty Aniu jakie najczęściej somaty? Wogole cała reszta?
Aniaaa87

21 marca 2021, o 19:31

DamianZ1984 pisze:
21 marca 2021, o 18:49
Wiem niestety w nerwicy ciężko wytrzymać miałem chęć wyskoczyć z samochodu, radosne! zaburzenie. Czulem jakbym miał słabe serce często tak czuje przy stresie, wogole kto myśli o takim czymś, somaty to naprawdę ciężko zrozumieć, bo to przecież boli jest nam słabiej ale oki już powoli jest akcja reakcja i powrót do normalności :) Ty Aniu jakie najczęściej somaty? Wogole cała reszta?
Ojjj Damianek a czego ja nie mam byś lepiej zapytał 🤣🤣Mam uczucie braku równowagi,zawroty,uściski w głowie,jakby ból oczu od środka,nudności,nagle uczucie osłabienia,senność,otepialosc i kupa rzeczy innych które już mi minęły bo je olałam albo już nie pamietam po prostu..
DamianZ1984

21 marca 2021, o 21:59

Hahaha no to samo mam to fajnie, znaczy nie fajnie ale Oki czyli żyjemy i odczuwamy to co wszyscy tylko jesteśmy uwrażliwieni za bardzo 😂
DamianZ1984

21 marca 2021, o 21:59

Zaczynam bawić się emotkami od wczoraj a mam 37 lat :)
ODPOWIEDZ