Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
DamianZ1984
Zarejestrowany Użytkownik

9 marca 2021, o 13:19

Witam

Po 7 latach dopiero uwierzyłem że to nerwica, miąta mną od rana 150 puls po godzinie zjeby od dziewczyny i Matki nagle 85 puls, w pracy mega nerw , chęć ucieczki do domu , jestem zostałem , to uczucie bezdechu i spokój przerażający , plus chęc wymiotowania. Jest jazda myślałem żema źle terazzaczynam myśleć że to jest fajne , boli , cierpię ale psiakostka. zamówiłem jedzenie , jak umrę to chociaż się zesram na to wszystko pierogami.Szukam od 7 lat pomocy która cały czas jest we mnie. Tylko kurw pozytwnej energii i siły trzeba.
W myśli i tak jeszcze a może ktoś tu napisze że to serce jakiś ciężki przypadek :) co to ma być radosne!
DamianZ1984

9 marca 2021, o 17:27

Dobra nie umarlem a pierogi nie dobre, ale spoko dziś uswiadilem sobie ze ból wewnętrzny jest trudny do zniesienia ale kolejny krok do przodu. Zaczynam to zaburzenie traktować poważnie, ale i tak myślę że wszyscy na swój sposób jesteśmy trochę żałośni, i zamiast wierzyć w prawdę łudzimy się ciągle magicznymi iluzjami, psycholog psychiatra, cbd, choć sam jestem w stanie gdzie chyba bez uspokajacza w najbliższym czasie się nie obejdzie, ale narazie się trzymam.
Awatar użytkownika
Mily
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 marca 2021, o 20:37

DamianZ1984 pisze:
9 marca 2021, o 17:27
Dobra nie umarlem a pierogi nie dobre, ale spoko dziś uswiadilem sobie ze ból wewnętrzny jest trudny do zniesienia ale kolejny krok do przodu. Zaczynam to zaburzenie traktować poważnie, ale i tak myślę że wszyscy na swój sposób jesteśmy trochę żałośni, i zamiast wierzyć w prawdę łudzimy się ciągle magicznymi iluzjami, psycholog psychiatra, cbd, choć sam jestem w stanie gdzie chyba bez uspokajacza w najbliższym czasie się nie obejdzie, ale narazie się trzymam.

Damian przejdzie, skoki ciśnienia to norma. Ja jestem po operacji serca, regularnie badam serducho, skoki cisnienia o podlozu nerwicowym mam od lat, czesto cisnienie powyzej 160-190/90-110, serce badam u dwoch kardiologow,w polsce i w niemczech, obydwóch potwierdzilo, ze sladow wysokiego cisnienia na serduchu nie ma, stąd moge powiedziec ze takie pojedyncze skoki nie sa grozne.... Twoje cisnienie to prawie ksiazkowe 🤪Takie skoki cisnienia jak masz Ty nie sa groźne, gdybys np. nie leczyl nadcisnienia tętniczego latami mogloby takie cisnienie miec skutki, ale to co Ty masz jest nie grozne (oczywiscie jeżeli masz porobione badania) ale z tego co czytalam masz, wiec dah na luz☝️😉 pare dni i przejdzie
DamianZ1984

9 marca 2021, o 20:43

Zapytam jak to nerwicowiec jaka operacje serca i ile masz lat? Miałem robione czwartek piątek ekg serca echo, najgorszy wkręt to puls no dziś 150, zostałem zjebany dosłownie przez mamę i dziewczynę ze odpierdalam niewiadomo co i nagle 85 :) teraz tez nie pije alkoholu od miesiąca a dziewczyna powiedziała że czuć ode mnie alkohol odrazu wujek Google no. I cukrzyca, zawał ittd, Kucze po co ja sobie to robię.
Awatar użytkownika
Mily

9 marca 2021, o 20:52

DamianZ1984 pisze:
Zapytam jak to nerwicowiec jaka operacje serca i ile masz lat? Miałem robione czwartek piątek ekg serca echo, najgorszy wkręt to puls no dziś 150, zostałem zjebany dosłownie przez mamę i dziewczynę ze odpierdalam niewiadomo co i nagle 85 :) teraz tez nie pije alkoholu od miesiąca a dziewczyna powiedziała że czuć ode mnie alkohol odrazu wujek Google no. I cukrzyca, zawał ittd, Kucze po co ja sobie to robię.
Wada wrodzona stad ta operacja serca w wieku 11 lat teraz jestem starsza panią po 40🤪
Uwierz badanią, przede wszystkim jak chcesz wyjsc z zaburzenia, doktor Google powinien odejsc w odstawke, nie czytamy, nie szukamy, nie googlujemy, wierzymy badanią, lekarzowi☝️ echo serca jest dokładnym badaniem i gdybys mial miec zawal juz bys go mial, no i pewnie nie pisal w tej chwili tu na forum.
Podaj namiary do mamy i dziewczyny, musza zakupic porzadne patelnie, przy wysokim pulsie jeden strzal i puls spada do 50 🤪
Awatar użytkownika
Mily

9 marca 2021, o 20:57

DamianZ1984 pisze:
https://www.emocjobranie.pl/nagranie-nerwica-serca/

A tu mam cos dla Ciebie, posluchaj sobie przed snem nagranie Wiktora
DamianZ1984

9 marca 2021, o 21:05

Hahahv dobre dawno szczerze się tak nie Śmiałem
DamianZ1984

Cały dzień ok nagle ból w klatce myśl pulsometr, no i puls 110 i mamy błędne koło gotowe
Awatar użytkownika
Mily

9 marca 2021, o 21:16

DamianZ1984 pisze:
Cały dzień ok nagle ból w klatce myśl pulsometr, no i puls 110 i mamy błędne koło gotowe
I co Ci dalo, ze zmierzyłeś sobie ten puls?.uratowalo Ci to zycie? 🤔😄.. Nie... Tylko i wylacznie odczułeś negatywną emocje, co wiaze sie z kolejnym pożywieniem dla neriwcy..
Schowaj gleboko do szuflady, ciśnieniomierz, pulsometr, cale wyposażenie medyczne jakie w domu posiadasz i zaryzykuj, nie sprawdzaj nie mierz, nie kontroluj.. Zrob tak jeden dzień, odczujesz na pewno lęk,ale spróbuj, spróbuj zaufac sobie.
DamianZ1984

9 marca 2021, o 22:10

Oki dobre rady :) nawet nie ma ale tylko chowam
Awatar użytkownika
songoten

9 marca 2021, o 22:13

Praktycznie wogole nie pije od roku.
Dziś postanowiłem napić sie piwa.
Czy mając nerwice tez tak macie ze robicie się czerwoni i jest wam tak cieplej a będąc w łazience wydawało mi się ze byłem tak lekko spocony.
Pozatym alkohol nie daje mi takiego rozluźnienia jak kiedyś no wiecie ze czujesz się wyluzowany jest fajnie itd. można powiedzieć ze czuje się przyjebany zamulony a nie pełen energii jak to kiedyś po alkoholu bywało...
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
Awatar użytkownika
Mily

9 marca 2021, o 22:46

songoten pisze:
Czy mając nerwice tez tak macie ze robicie się czerwoni i jest wam tak cieplej a będąc w łazience wydawało mi się ze byłem tak lekko spocony.
Pozatym alkohol nie daje mi takiego rozluźnienia jak kiedyś no wiecie ze czujesz się wyluzowany jest fajnie itd. można powiedzieć ze czuje się przyjebany zamulony a nie pełen energii jak to kiedyś po alkoholu bywało...
Alkohol rozrzedza krew, na twarzy jak i na dekolcie moga pojawic sie zaczerwienienia, powoduje to rozszerzenie naczynek. Pewnie jakis powod byl, ze przestales pic w nerwicy alkohol, domyslam sie jaki 😉 dzis sie napiles i od razu obawa, wylapujesz objawy z ciala, ktore wiadomo będą, bo dawno nie piłeś... Ale nie martw sie po paru piwach, jak sie ululasz to objawy i obawy znikną 🤪
A tak powaznie, to co masz to normalna sprawa 😉
Zdrowko 🍻
Awatar użytkownika
Mily

9 marca 2021, o 22:47

DamianZ1984 pisze:
9 marca 2021, o 22:10
Oki dobre rady :) nawet nie ma ale tylko chowam
No to dzialaj, trzymam kciuki ✊💪
Awatar użytkownika
trybcio86

9 marca 2021, o 22:51

songoten pisze:
to znaczy ze bedzie sie teraz upijac na smutno ;) Mi alko przy nerwicy tak samo przestalo smakowac az nawet obrzudzac. Ale dwa lata temu jak na weselu wypilem kielicha to mi tak zaczela wodka smakowac ze az chcialem puscic lejce i dac sie jej sponiewierac. Na szczescie rozum wzial gore i wiedzialem ze po tak dlugie przerwie zle sie to skonczy i dawkowalem ze bylo ok. Ale do tego momentu nie wypilem do dnia dzisiejszego nic co ma alko. Piwo bezalkoholowe mi sie potrafi przeterminowac :D
Awatar użytkownika
songoten

9 marca 2021, o 22:57

Mily pisze:
9 marca 2021, o 22:46
songoten pisze:
Alkohol rozrzedza krew, na twarzy jak i na dekolcie moga pojawic sie zaczerwienienia, powoduje to rozszerzenie naczynek. Pewnie jakis powod byl, ze przestales pic w nerwicy alkohol, domyslam sie jaki 😉 dzis sie napiles i od razu obawa, wylapujesz objawy z ciala, ktore wiadomo będą, bo dawno nie piłeś... Ale nie martw sie po paru piwach, jak sie ululasz to objawy i obawy znikną 🤪
A tak powaznie, to co masz to normalna sprawa 😉
Zdrowko 🍻
Hehe dzięki ale się nie rozpędzam, tylko 2 piwa. Wogole nie pamietam kiedy ostatnio byłem pijany 😁
No powód był taki ze gdy te dziwne rzeczy się ze mną działy to człowiek nie myśli żeby się napić bo priorytetem sa wtedy udary zawaly itd...
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
ODPOWIEDZ