Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Mily
Dyżurny na forum Odważny VIP

10 marca 2021, o 20:10

DamianZ1984 pisze:
10 marca 2021, o 17:52
Oki to chyba jednak leki trzeba brać a nie denerwuje ludzi do okoła:) ja jak miałem kolegę z nerwicą mówię weź leki albo idź się rzuć z mostu na h.j utrudniasz życie innym.
Leki to tylko taki lód na rane.Takie prawdziwe lekarstwo posiadsz sam w sobie bez recepty,prawie za darmo, lecz trzeba wlozyc wysilku zeby sie tej kurweskiej nerwy pozbyc. Trzeba poznac swoje emocje. Polecam Wam chlopaki naprawdę zajrzec do wpisow i nagrań Wiktora i Divina, Ciasteczka, tam jest wszystko, większość nie powie Wam żaden psycholog,to jest naprawdę skarbnica wiedzy,którą warto przestudiować tyle razy ile bedzie trzeba,do momentu az zatrybi w móżdżkach 🙃 bez urazy oczywiscie.
Awatar użytkownika
Mily

10 marca 2021, o 20:14

DamianZ1984 pisze:
10 marca 2021, o 19:06
Ja też zapytam tak poważnie ciągle plamy czerwone na twarzy czy to nerwica? Plus oczywiście skoki pulsu i ciśnienia ale nie mierze czuje, narzędzia schowane głęboko.
Nerwica moze powodowac rozniste symptomy, jezeli masz podwyzszone cisnienie i skoki pulsu rowniez mozesz miec czerwone plamy na twarzy, ale olej to,wiesz przecież ze to nerwica kaze Ci kontrolowac kazdy objaw z ciala. Fizycznie jestes zdrowy, pare dni temu byles przebadany, nic Ci nie jest 😉jestes zdrowy jak koń 🐎😉
Awatar użytkownika
Mily

10 marca 2021, o 20:23

songoten pisze:
10 marca 2021, o 18:18
Mam pytanie. Czy można brać leki na recepte(benzo) i rownolegle tez leki ziołowe?
Benzo to petarda jezeli chodzi o uspokajacze i to powinno byc tylko takie chwilowe(w razie ostatecznosci) , radzilabym nie naduzywac tych magicznych tabletek🤪
Validol mozna przy tym stosowac, (wlasne doswiadczenie) ale dodam, ze ja lekarzem nie jestem, kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej. Najlepiej zapytaj w aptece, lub lekarza
Awatar użytkownika
Mily

10 marca 2021, o 20:34

DamianZ1984 pisze:
10 marca 2021, o 19:06
Ja też zapytam tak poważnie ciągle plamy czerwone na twarzy czy to nerwica? Plus oczywiście skoki pulsu i ciśnienia ale nie mierze czuje, narzędzia schowane głęboko.
nerwica-kowa-objawy-t3405.html

Poczytaj na temat objawow podczas ataku paniki jak i o objawach trwających 24h
Awatar użytkownika
songoten
Zarejestrowany Użytkownik

10 marca 2021, o 21:25

Mily pisze:
songoten pisze:
Mam pytanie. Czy można brać leki na recepte(benzo) i rownolegle tez leki ziołowe?
Benzo to petarda jezeli chodzi o uspokajacze i to powinno byc tylko takie chwilowe(w razie ostatecznosci) , radzilabym nie naduzywac tych magicznych tabletek🤪
Validol mozna przy tym stosowac, (wlasne doswiadczenie) ale dodam, ze ja lekarzem nie jestem, kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej. Najlepiej zapytaj w aptece, lub lekarza
Haha w aptece,
jakoś nie widze siebie jak młoda pani aptekarka tłumaczy mi w kolejce o oddziaływaniu psychotropów z melisa. Pozatym nie sadze żeby miała taka wiedzę.
A tak poważnie bardzo duzo wiem o lekach, najbardziej o benzo bo się oduzalezniam od niego. Wiem tez ze raczej nie powinno się tego mieszać, chodzi mi o to jak bardzo nie powinno...
Widzisz problem polega na tym ze biorę benzo ale w małych dawkach które maja zniwelować ewentualne skutki odstawienie. Prościej mówiąc benzo nie pomaga mi już w nerwicy. Dziś wziąłem jakieś leki ziołowe i albo to zbieg okoliczności ze sie lepiej poczułem albo coś pomogły...
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
DamianZ1984

10 marca 2021, o 21:44

A jakie benzo brales?
DamianZ1984

Albo bierzesz
Awatar użytkownika
songoten

10 marca 2021, o 21:54

DamianZ1984 pisze:
Albo bierzesz
Lexotan
DamianZ1984

10 marca 2021, o 22:02

Czyli nie benzo? Wogole powalone to wszystko nasze życie nasze myśli a i tak czy mamy się kruczowo co nam ktoś powie co doradzi, a niech jest co jest. Jeszcze praca jakieś życie, próby życia :) ludzie dajmy spokój załóżmy forum zdrowi na swój sposób pl, niech zlikwidują alkohol i papierosy na świecie to 4 mld ludzi będzie chodzić wkurwiony po robiona i nie do życia.
Awatar użytkownika
Mily

10 marca 2021, o 22:05

songoten pisze:
Mily pisze:
songoten pisze:
Haha w aptece,
jakoś nie widze siebie jak młoda pani aptekarka tłumaczy mi w kolejce o oddziaływaniu psychotropów z melisa. Pozatym nie sadze żeby miała taka wiedzę.
A tak poważnie bardzo duzo wiem o lekach, najbardziej o benzo bo się oduzalezniam od niego. Wiem tez ze raczej nie powinno się tego mieszać, chodzi mi o to jak bardzo nie powinno...
Widzisz problem polega na tym ze biorę benzo ale w małych dawkach które maja zniwelować ewentualne skutki odstawienie. Prościej mówiąc benzo nie pomaga mi już w nerwicy. Dziś wziąłem jakieś leki ziołowe i albo to zbieg okoliczności ze sie lepiej poczułem albo coś pomogły...
Ja jak stosowalam Parogen, Citalopram pozniej ziolowy Validol to doraznie zazywalam Lorazepam, ale tylko podczas atakow paniki.
Z tego co wiem trzeba uważać na psychotropy i ziolowe,szczegolnie dziurawiec, ale jak sie ma to do benzo to nie wiem, chociaz mi kiedys psychiatra przepisala ziolowy Belergot i w miedzy czasie zazywalam tez Cital 🤷🏼‍♀️ takze nie wiem co Ci doradzić
Nie lepiej bedzie j jak skontaktujesz sie z lekarzem ktory przepisuje Ci benzo?
Awatar użytkownika
songoten

10 marca 2021, o 22:31

Mily pisze:
10 marca 2021, o 22:05
songoten pisze:
Mily pisze:

Haha w aptece,
Ja jak stosowalam Parogen, Citalopram pozniej ziolowy Validol to doraznie zazywalam Lorazepam, ale tylko podczas atakow paniki.
Z tego co wiem trzeba uważać na psychotropy i ziolowe,szczegolnie dziurawiec, ale jak sie ma to do benzo to nie wiem, chociaz mi kiedys psychiatra przepisala ziolowy Belergot i w miedzy czasie zazywalam tez Cital 🤷🏼‍♀️ takze nie wiem co Ci doradzić
Nie lepiej bedzie j jak skontaktujesz sie z lekarzem ktory przepisuje Ci benzo?
Moj lekarz który przepisywał mi „hurtowo” benzo już nie żyje. Później miałem styczność z młodymi lekarzami psychiatrami to szkoda mówić bo nie chce się wkurwiac, brak obeznania doświadczenia i wiedzy. W psiakostka kasy biorą, przepiszą lek jakiś obecnie na topie w sposób taki żeby się skończył za miesiąc co wiadomo równa się kolejna wizyta(200zl).
Żaden ale to żaden psychiatra mi nie pomógł w zuceniu benzo tylko stwierdził rzecz oczywista ze się uzależniłem. Albo ja trafiam na takich zjebow albo już nie ma lekarzy z powołania.
Sam zacząłem pracować na odstawieniu tego leku uwierzcie mi to jest cholernie trudne kto tez tak miał to doskonale wie o czym pisze. I samemu więcej zrobiłem niż z pomocą tych pseudo lekarzy.
Awatar użytkownika
Mily

10 marca 2021, o 22:41

Wierze Ci i wiem co czujesz przy odstawianiu tego gówna. Mi "lekarze" w klinice psychosomatycznej kazali odstawic leki psychotropowe w ciagu dwoch tyg z dawki 30 mg Parogenu do zera, przezylam horror i dzis wiem jak czuje sie narkoman na głodzie...nie zycze nikomu...
Wiem ze Wiktor wspiera przy odstawianiu leków, moze
u niego zasięgnąć porady?
DamianZ1984

10 marca 2021, o 22:45

Tylko jak się dostać do Victora to cud, wogole chłopaki z tego wyszli ludzie z tego powychodzili, więc po co gadamy o lekach, miły a ty oburzona? Ile brałaś czasu patogen i ile odstawienie trwało, jakie objawy? Ja po 6 latach odstawiłem 13 dni temu rexetin paroksetyna.
Awatar użytkownika
Mily

10 marca 2021, o 23:01

DamianZ1984 pisze:
10 marca 2021, o 22:45
Tylko jak się dostać do Victora to cud, wogole chłopaki z tego wyszli ludzie z tego powychodzili, więc po co gadamy o lekach, miły a ty oburzona? Ile brałaś czasu patogen i ile odstawienie trwało, jakie objawy? Ja po 6 latach odstawiłem 13 dni temu rexetin paroksetyna.
Nie, nie jestem jeszcze tak calkiem odburzona, ale wydaje mi sie, ze to juz ostatnia prosta 🙃 Bywaja czasami male kryzysy, gorsze dni, ale to ma kazdy z nas.
Ja mialam to szczescie, ze udalo mi sie trafic na terapie do Wiktora, gdyby nie on, to dziś pewnie zarla bym leki garściami. To dzięki niemu zrozumialam, ze leki nie rozwiązują problemu, dzięki niemu, dzieki jego blogowi, nagraniom, jestem tu gdzie jestem, po tej lepszej stronie💪
DamianZ1984

10 marca 2021, o 23:08

Oki jak do mistrza się dostać szepnij słowo, że Śląska jesteś?
ODPOWIEDZ