Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Mily
Dyżurny na forum Odważny VIP

10 marca 2021, o 23:11

DamianZ1984 pisze:
10 marca 2021, o 23:08
Oki jak do mistrza się dostać szepnij słowo, że Śląska jesteś?
Nie, ja mialam konsultacje online, przez skype
DamianZ1984
Zarejestrowany Użytkownik

10 marca 2021, o 23:16

Też trudno, cały czas zajęte terminy.
DamianZ1984

10 marca 2021, o 23:17

Ile jadłaś leki? Teraz bez? Jak długo zaburzona?
DamianZ1984

10 marca 2021, o 23:35

Jak coś pisz na priva, a jak nie to miłego spokojnego wieczoru:)
Awatar użytkownika
songoten

11 marca 2021, o 07:49

Mily pisze:
10 marca 2021, o 22:41
Wierze Ci i wiem co czujesz przy odstawianiu tego gówna. Mi "lekarze" w klinice psychosomatycznej kazali odstawic leki psychotropowe w ciagu dwoch tyg z dawki 30 mg Parogenu do zera, przezylam horror i dzis wiem jak czuje sie narkoman na głodzie...nie zycze nikomu...
Wiem ze Wiktor wspiera przy odstawianiu leków, moze
u niego zasięgnąć porady?
Parogen to ssri, benzo jest o wiele gorsze jesli chodzi o odstawienie o wiele bardziej gorsze.
Ale to nie o to chodzi żeby mówić kto miał gorzej bo jedno jest pewne nikt z nas nie miał lekko.
Z tego co czytam tez wiele przeżyłeś/przeżyłaś.
Fajnie ze jesteś już na ostatniej prostej, tez bym chciał 😁
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
Awatar użytkownika
Mily

11 marca 2021, o 08:05

DamianZ1984 pisze:
10 marca 2021, o 23:35
Jak coś pisz na priva, a jak nie to miłego spokojnego wieczoru:)
Nie mam nic do ukrycia, po to tu jestem, zeby ewentualnie pomagac tym co są na początku i potrzebuja pomocy😉

"Przygoda" z nerwicą zaczela sie 17 lat temu, wtedy zaczelam brac psychotropy, z przerwami rocznymi, pol rocznymi, bralam i odstawialam kiedy bylo lepiej i tak non stop. Wiadomo, ze po odstawieniu wracalo ze zdwojona silą, bo temat nerwicy nie przepracowany. I tak ciagla sie do do 2018 jak wspomnialam wczesniej w klinice odstawili mi leki, po czym po ok 8 miesiacach na cleanie, dostalam kolejnego kopa od nerwicy, zaczelam brac cital 20 mg i rownolegle terapie z Wiktorem, obecenie odstawiam cital 15mg od 1.5 miesiaca i Wiktora 🤪
Parogen bralam 6 lat 🤦🏼‍♀️ z dawki 10mg do 30mg odstawili w klinice w ciagu dwoch tyg do zera, po czym dostalam nawrotu, wiadomo. Przy odstawianiu ssri najwazniejszy jest czas im dluzej tym lepiej, nawet do pol roku, no i PRACA NAD SOBĄ
Klaudia55

11 marca 2021, o 08:13

Potrzebuję wsparcia :( przez rok miałam spokój z nerwica, teraz wszystko wraca.. Zaczęło się od covida i problemów ze zdrowiem po nim, później klasycznie hipochondria się wkradła, a teraz już w ogóle widzę że zaczyna mi na głowę siadać. Nie mogę spać bo mnie wybudza bezdech przez co wstaje niewyspana i śpię zaledwie po 5h. Doszła do tego jakas derelka i już gdzieś z tyłu głowy rodzi się myśl czy coś mi nie odwali przypadkiem, ale mam nadzieję że ten akurat temat mam przepracowany i minie szybko. Wszystko mnie denerwuje, jestem do tego przerażona nawet nie wiem czym, a w głowie roi się od głupich myśli.. Pocieszcie mnie bo po roku przerwy od wszystkich objawow mam za sobą taka noc że już wysiadam :(
Awatar użytkownika
Mily

11 marca 2021, o 08:31

Klaudia55 pisze:
Potrzebuję wsparcia :( przez rok miałam spokój z nerwica, teraz wszystko wraca.. Zaczęło się od covida i problemów ze zdrowiem po nim, później klasycznie hipochondria się wkradła, a teraz już w ogóle widzę że zaczyna mi na głowę siadać. Nie mogę spać bo mnie wybudza bezdech przez co wstaje niewyspana i śpię zaledwie po 5h. Doszła do tego jakas derelka i już gdzieś z tyłu głowy rodzi się myśl czy coś mi nie odwali przypadkiem, ale mam nadzieję że ten akurat temat mam przepracowany i minie szybko. Wszystko mnie denerwuje, jestem do tego przerażona nawet nie wiem czym, a w głowie roi się od głupich myśli.. Pocieszcie mnie bo po roku przerwy od wszystkich objawow mam za sobą taka noc że już wysiadam :(
Kochana, nir bede Cie pocieszac, bo skoro pol roku mialas spokoju, to juz wiesz co nerwica radość! potrafi zdzialac.przypomnij sobie co robilas zeby wtedy wyjsc z tego gówna. Jak wspominasz zapalnikiem jest covid, nie tylko w Twoim przypadku, wielu ludzi ma z tym problem, ja również i moja sasiadka, kolezanka, siostra, brat itp, ale nie dajmy sie zwariować, co komu pisane. Nikt Ci nie da gwarancji, ze nie zachorujesz,pewne rzeczy trzeba zaakceptowac .
Postaraj sie nie uciekac od tych mysli, wiesz przeciez, ze to nerwica Ci je podsyla zebys sie bala, zeby miala paliwko do dręczenia🤬, nie daj sie, Ty jestes Panią swoich mysli i to od Ciebie teraz zalezy, czy znowu wkrecisz sie w zaburzenie na nowo,czy nie.
Co do 5 godzin snu, co z tego ze dzis spalas tylko 5 godzin, swiat sie nie zawalil, Ty zyjesz, ptaszki nadal spiewaja,moze i jutro tez bedziesz miala gorsza noc, ale co z tego, nie walcz z tym, nie spisz posluchaj sobie muzyki, poczytaj ksiazke, nie koncentruj sie zeby zasnac, bo gowno z tego wyjdzie, nie sen 🥴🙂

I nic Ci nie odwali, na pewno, to tylko maly kryzysik.. Minie... Podesle zaraz linka z nagraniem o kryzysie
Awatar użytkownika
Mily

11 marca 2021, o 08:33

Klaudia55

11 marca 2021, o 08:37

Mily pisze:
11 marca 2021, o 08:31
Klaudia55 pisze:
Kochana, nir bede Cie pocieszac, bo skoro pol roku mialas spokoju, to juz wiesz co nerwica radość! potrafi zdzialac.przypomnij sobie co robilas zeby wtedy wyjsc z tego gówna. Jak wspominasz zapalnikiem jest covid, nie tylko w Twoim przypadku, wielu ludzi ma z tym problem, ja również i moja sasiadka, kolezanka, siostra, brat itp, ale nie dajmy sie zwariować, co komu pisane. Nikt Ci nie da gwarancji, ze nie zachorujesz,pewne rzeczy trzeba zaakceptowac .
Postaraj sie nie uciekac od tych mysli, wiesz przeciez, ze to nerwica Ci je podsyla zebys sie bala, zeby miala paliwko do dręczenia🤬, nie daj sie, Ty jestes Panią swoich mysli i to od Ciebie teraz zalezy, czy znowu wkrecisz sie w zaburzenie na nowo,czy nie.
Co do 5 godzin snu, co z tego ze dzis spalas tylko 5 godzin, swiat sie nie zawalil, Ty zyjesz, ptaszki nadal spiewaja,moze i jutro tez bedziesz miala gorsza noc, ale co z tego, nie walcz z tym, nie spisz posluchaj sobie muzyki, poczytaj ksiazke, nie koncentruj sie zeby zasnac, bo gowno z tego wyjdzie, nie sen 🥴🙂

I nic Ci nie odwali, na pewno, to tylko maly kryzysik.. Minie... Podesle zaraz linka z nagraniem o kryzysie
Tak, wiem i dziękuję. Z tym, że ja przeszłam covid i mam po nim powikłania już 5 miesięcy. Mam 25 lat i byłam mega aktywna przed chorobą, a teraz zmiany w płucach, leczenie astmy po chorobie i ledwo przejście paru metrów.. To wszystko działa na psychikę i teraz będę musiała się mierzyć z tym. Rok przerwy od objawow dal mi taki komfort, że nie pomyślałbym że tu wrócę i będę narzekać na powrót. Może to po prostu na prawdę zły dzień i jutro juz będzie w porządku, mam taką nadzieje.
Awatar użytkownika
Mily

11 marca 2021, o 08:50

Klaudia55, rozumiem Cie doskonale, ale daj sobie czasu, ja po grypie influenza dochodzilam do siebie 3 miesiace, a w porównaniu do covida to ponoc nic wielkiego.
Nerwica jest podstepna wiesz o tym, teraz pojawila sie w ciezkim okresie Twojego zycia i bedzie atakowac, ale nie daj sie,ignoruj ja poprostu rob swoje. Wiesz przeciez ze ona nic Ci nie zrobi. Moze odsluchaj dla odświeżenia nagrania chlopakow?
Aniaaa87

11 marca 2021, o 11:49

Hej Wszystkim.Damian ja Cię podziwiam ze do pracy chodzisz z tym gownem i dajesz radę.Naprawdę to jest coś wielkiego:)
Songoten kurczę dobrze by było powolutku pozbyć się tego benzo bo to kurczę daje tylko chwilowa ulgę i nic poza tym.Trzymam kciuki za Ciebie bo woem jak ciężkie jest życie z nerwica.
Mily zgadzam się absolutnie z każdym Twoim słowem.Dzięki ze jesteś wspierasz i dajesz nadzieje na lepsze czasy :)
U mnie po staremu...Ogarniam dzieci i przestrzeń wokół siebie choć z trudnością wiadomo...Jadę dziś na rozmowę kwalifikacyjna i psychicznie nie jestem do tego gotowa ale z drugiej strony przecież mi ta nerwica za tydzień czy dwa i tak nie minie wiec muszę spróbować.
DamianZ1984

11 marca 2021, o 13:16

Witam

We wtorek Psychiatra powiedziała mi że powininiem wrócić do leków SSRI , 14 dzień bez poniewaz nerwica może zaatakować Mnie neurologicznie i może mi powieka opaść , znam gościa który od nerwicy ma słabszą prawą rękę a nie miał paraliżu czy tak sucz ma taką władzę ??? popytajcie swoich psychiatrów czy to możliwe??? dziękuję. Pozdrawiam , życzę normalności.
Awatar użytkownika
Mily

11 marca 2021, o 13:34

DamianZ1984 pisze:
11 marca 2021, o 13:16
Witam

We wtorek Psychiatra powiedziała mi że powininiem wrócić do leków SSRI , 14 dzień bez poniewaz nerwica może zaatakować Mnie neurologicznie i może mi powieka opaść , znam gościa który od nerwicy ma słabszą prawą rękę a nie miał paraliżu czy tak sucz ma taką władzę ??? popytajcie swoich psychiatrów czy to możliwe??? dziękuję. Pozdrawiam , życzę normalności.
Damian, zmień psychiatrę!
Ile czasz zajęło Ci odstawianie paroksetyny?
Awatar użytkownika
Mily

11 marca 2021, o 13:36

Aniaaa87 pisze:
11 marca 2021, o 11:49
Hej Wszystkim.Damian ja Cię podziwiam ze do pracy chodzisz z tym gownem i dajesz radę.Naprawdę to jest coś wielkiego:)
Songoten kurczę dobrze by było powolutku pozbyć się tego benzo bo to kurczę daje tylko chwilowa ulgę i nic poza tym.Trzymam kciuki za Ciebie bo woem jak ciężkie jest życie z nerwica.
Mily zgadzam się absolutnie z każdym Twoim słowem.Dzięki ze jesteś wspierasz i dajesz nadzieje na lepsze czasy :)
U mnie po staremu...Ogarniam dzieci i przestrzeń wokół siebie choć z trudnością wiadomo...Jadę dziś na rozmowę kwalifikacyjna i psychicznie nie jestem do tego gotowa ale z drugiej strony przecież mi ta nerwica za tydzień czy dwa i tak nie minie wiec muszę spróbować.

Ania trzymam kciuki ✊ praca to dobry pomysł, wiecej obowiazkow i będzie mniej czasu na rozkminki 😉
Napisz jak poszlo
ODPOWIEDZ