Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

24 kwietnia 2019, o 18:54

Angel_1896 pisze:
24 kwietnia 2019, o 16:25
Hej wszystkim :) Tu Ania, jestem nowa. Niedawno odnalazłam to forum. Ogólnie nie byłam nigdzie diagnozowana , ale mam emetofobię (paniczny strach przed wymiotowaniem) i często mam różne objawy somatyczne przy stresie, a stresuje się praktycznie wszystkim. Obecnie leżę w łożku z okresem i anginą. Czuje się fatalnie :(
Hej Ania
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

24 kwietnia 2019, o 18:57

Pomocy pisze:
23 kwietnia 2019, o 20:37
Witam Was. Sluham tych filmów chłopaków i wielki ukłon w ich strone ,ale mam wrazenie ze nie potrafie zrobic tego co oni proponują .
Ciągle odczówam lęk . Nie mam natretnych mysli typu " O matko zaraz dostane zawałl" O matko mam raka itd. Ciągle czuje lęk i jedyny dodatkowy obiaw to czesto mocne bicie serca ,ale tez sie tym nie przejmuje ,zaraz mi mija. Ale lęk jest i jest i jest i juz mnie to wku.... .
Co radzicie ? ;(
Co do natrętnych myśli to bym sie niezgodziła że ich nie masz. Jakie ? Sam dojdź do nich albo poczytaj materiały o myślach i zmianach myślenia. Niemówiąc już o madawaniu uwagi nawet samym somatom, i skąd sie biorą.
Johanka
Zarejestrowany Użytkownik

24 kwietnia 2019, o 18:57

Angel_1896 pisze:
24 kwietnia 2019, o 16:25
Hej wszystkim :) Tu Ania, jestem nowa. Niedawno odnalazłam to forum. Ogólnie nie byłam nigdzie diagnozowana , ale mam emetofobię (paniczny strach przed wymiotowaniem) i często mam różne objawy somatyczne przy stresie, a stresuje się praktycznie wszystkim. Obecnie leżę w łożku z okresem i anginą. Czuje się fatalnie :(
Witaj serdecznie :)
Awatar użytkownika
tymbark92

25 kwietnia 2019, o 16:40

Wyniki krwi... mam pytanie - mial ktos z was za mało neutrofili ? Mam lekka paranoje z tym :( mam wynik 2.04 a norma od 2.25... znowu koszmar powraca.... Poza tym Eozynocyty procentowo 6% a norma do 5%.
ewagos

25 kwietnia 2019, o 18:57

Nie jestem specjalistą w dziedzinie hematologii ale i tak wiem ,że przy chorobach normy w badaniach są znaaacznie przekroczone.Takie niewielkie odchyłki napewno o niczym poważnym nie świadczą :)
Krzysztof34
Świeżak na forum

25 kwietnia 2019, o 21:00

Wyniki z małymi odchylkami o niczym nie swiadcA też mam zawsze lekko poniżej normy mchc a powyżej coś tam ale lekarze ze nie ma to znaczenia. Ja mam lepszy okres nie mam już bólów glowy, nieraz ja by chciało się rozwinąć ale w okresie jak siedzę i zaczynam o tym myśleć jak robię coś cały dzień to nie mam żadnych objawow trochę teraz się zmieniło na żołądek odbijanie i pieczenie ale kilka lat temu też tak nialem, najlepiej czuje się w domu jak mam iść do pracy albo gdzieś gdzie są ludzie to nie za bardzo mi się chce i wtedy mam objawy lekkie, niedziela zazwyczaj ciężko zasnąć bo już myślę o pracy i to jest masakra
usunietenaprosbe
Gość

25 kwietnia 2019, o 21:20

Zna ktoś jakąś tabletkę na znudzenie życiem?

PS.Nie mogłem odpisać na żadne wiadomości prywatne,ponieważ dopiero odzyskałem dostęp do profilu.
Stl86

25 kwietnia 2019, o 21:24

tymbark92 pisze:
25 kwietnia 2019, o 16:40
Wyniki krwi... mam pytanie - mial ktos z was za mało neutrofili ? Mam lekka paranoje z tym :( mam wynik 2.04 a norma od 2.25... znowu koszmar powraca.... Poza tym Eozynocyty procentowo 6% a norma do 5%.
W ogóle się tym nie przejmuj. Morfologia z rozmazem automatycznym prawie nigdy nie wychodzi bez odchyłek (Bazofile, Neutrofile itd...). Często jest tak, że dla jednej jednostki jest za wysoko trochę lub za nisko a ten sam parametr w innej jednostce jest OK. To na pewno nie świadczy o żadnej chorobie.
Awatar użytkownika
tymbark92

26 kwietnia 2019, o 13:03

Nie przejmowalbym sie gdyby nie to ze od 3 dni musze w nocy zmieniac koszulke bo jestem cały mokry... skąd te nocne poty? :(
ewagos

26 kwietnia 2019, o 13:08

pewnie od nerwicy :(
toczka

26 kwietnia 2019, o 15:00

Kryzys trwa juz kolejny dzień :/ ja nie potrafię się uspokoić i znowu pozwalam nerwicy mna sterować :(
Wczoraj bolała mnie głowa plus te ciągłe szumy w uszach. Już nawet nie wiem czy one są normalne czy ja sobie wkrecam... Dodatkowo dostałam boleści brzucha. A że dodatkowo choruje na jelita to już wkręcam sobie że mam niedrożność :(
Dzisiaj ciąg dalszy objawów, no może bez bólu głowy plus lekka derealizacja (chyba) :/ Błagam, niech ten kryzys minie, było już tak fajnie :(
Emsi881

26 kwietnia 2019, o 15:53

To są typowe objawy nerwicy, miałem i mam tak setki razy, lekceważ te bóle a jeśli mocno boli weź sobie coś rozkurczowego na brzuch albo przeciwbólowego na głowę. Straszne to, wiem ale nic takiego i od tego nie umrzesz, staraj się nie denerwować tym stanem. Pozdrawiam i dużo siły 😊
Emsi881

26 kwietnia 2019, o 15:54

Mnie od tygodnia piecze skóra na nogach i przechodzą różne prądy, diagnoza to parestezje bez przyczyny czyli typowo na tle nerwowym ponieważ odwiedziłem przez tydzień 4 lekarzy i żaden niczego nie stwierdził a to strasznie niefajny objaw..
Awatar użytkownika
tymbark92

26 kwietnia 2019, o 16:30

ja sie mega nakrecilem na ziarnice znowu
Hania22

26 kwietnia 2019, o 18:25

Pytanie z serii czy ktoś tak miał :grr:
Kucie głowy raz z lewej raz prawej,raz czubek głowy ,raz tył głowy,to skronie itd.. ...tak bardzo się staram, ale jak kuje to zwyczajnie się boję.
ODPOWIEDZ