Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Johanka
Zarejestrowany Użytkownik

7 kwietnia 2019, o 09:49

Mam dosc , zlapalo mnie chyba jak nigdy przedtem ! Nie wiem juz co robic. Kiedys duzo pomogla mi terapia - ponad dwa lata chodzilam ale niestety zlikwidowali ten osrodek . Nie mam sil. Normalnie nawet na krzesle sie boje siedziec :buu: :buu: :buu: :buu: :(
Krzysztof34
Świeżak na forum

7 kwietnia 2019, o 22:28

Od kilku dni było troche lepiej czytanie, zrobiełm już 1/4 domu w tynku jak robie to jest spoko, ale w dzisiaj miałem większy kryzys nawet jak zmusiłem się do treningu dzisiaj, który do połowy był troche kryzys myślowy ale potem spoko poszło, ale teraz nadal ma lekki ból głowy, i odrazu jakieś myślenie, tylko że jak zacząłem robić elewacje to na wysokości nie kręciło mi się wysztko było ok, jak nic nie robie to jest jakaś masakra i odnowa trzeba zaczynać
Johanka

8 kwietnia 2019, o 21:29

agusia1810 pisze:
8 kwietnia 2019, o 21:11
Hejka, chciałam jeszcze o coś zapytać może ktoś z was ma tak samo lub miał, czy derealizacja może się nasilać po skupieniu na czymś? Ostatnio np. Robiłam coś ważnego na komputerze siedziałam godzinę tylko na tym skupiona i jak się oderwałam od tego to ogromna dezorientacja nie wiedziałam kim jestem i gdzie jestem w efekcie dostałam napadu paniki, to samo mam nie tylko z komputerem jak coś dłużej robie i jestem na tym w pełni skupiona tak ze się nie odrywam od danej czynności dłuższy czas to potem mam straszna derealizacji czy to normalne ?
Mialam tak, w poprzednik epizodzie. Miewalam takie stany.
Awatar użytkownika
Celine Marie

8 kwietnia 2019, o 23:07

agusia1810 pisze:
8 kwietnia 2019, o 21:11
Hejka, chciałam jeszcze o coś zapytać może ktoś z was ma tak samo lub miał, czy derealizacja może się nasilać po skupieniu na czymś? Ostatnio np. Robiłam coś ważnego na komputerze siedziałam godzinę tylko na tym skupiona i jak się oderwałam od tego to ogromna dezorientacja nie wiedziałam kim jestem i gdzie jestem w efekcie dostałam napadu paniki, to samo mam nie tylko z komputerem jak coś dłużej robie i jestem na tym w pełni skupiona tak ze się nie odrywam od danej czynności dłuższy czas to potem mam straszna derealizacji czy to normalne ?
Urządzenia elektroniczne niestety nasilają ten stan,ja wgapiam się w monitor całymi dniami i to mocno mi szkodzi
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
znerwicowana85

9 kwietnia 2019, o 19:55

Dzisiaj od dluzszego czasu dwa razy nagly lek, bol brzucha, parcie itp juz mam 4t dni do okresu i jest sajgon. Zawsze mnie lapie tak pod wieczor w tym czasie i z byle powodu, a od wczoraj co raz to stres😐
„Tylko rozsadek mnie dzis uratuje” 😎
robert1989

10 kwietnia 2019, o 13:39

Miał ktoś z Was tak, że bolała Was prawie codziennie głowa przez 3 miesiące do tego niepewny chód, jakby lekki otępienie? Juz bie wytrzymuje 🤪🤪🤪
Nerwyzestali

10 kwietnia 2019, o 14:01

robert1989 pisze:
10 kwietnia 2019, o 13:39
Miał ktoś z Was tak, że bolała Was prawie codziennie głowa przez 3 miesiące do tego niepewny chód, jakby lekki otępienie? Juz bie wytrzymuje 🤪🤪🤪
Pełno osób miało bóle głowy przez długi czas. Sam miałem. Może nie aż 3 miesiące ale przez jakiś czas codziennie. Zrobiłem sobie rezonans i nic nie wyszło. Wtedy mi przeszły te bóle głowy od razu. Teraz mnie boli ale od czasu do czasu jak jestem w napięciu nerwowym.
robert1989

10 kwietnia 2019, o 14:13

Ja robiłem rezonans i nie przeszło :D a Ty z kontrastem robiłeś rezonans ?
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

10 kwietnia 2019, o 14:32

Od dziś zacząłem schodzić z leku co brałem 9 miesięcy. Powinienem się cieszyć, ale już moja podświadomość wariuje i stresuje się od 2-3 dni. Wczoraj miałem spore kołatania serca i duszności. W czasie takich ataków mam tragiczną kondycję i duszności w czasie szybkiego chodzenia i to chyba jest w tym najgorsze.

Dzisiaj powtórka z objawów, a dopiero zmniejszyłem dawkę ;D Tak to jest jak duże znaczenie przykłada się do leku, ale muszę to wytrwać - nie ma innego wyjścia :)
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
Awatar użytkownika
Celine Marie

10 kwietnia 2019, o 17:05

Mam dzisiaj taką słabość mięśni,że nawet szczoteczki do zębów nie mogłam utrzymać,noga mnie ciągnie przy chodzeniu i jest sztywna ,wszystko mam ściśnięte i obolałe,ogólnie często się tak czuję ale dzisiaj to apogeum i znowu wkrętka na SM ,a myślałam,że wyzbyłam się myśli o chorobach
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
życie

10 kwietnia 2019, o 17:50

Celine Marie pisze:
Mam dzisiaj taką słabość mięśni,że nawet szczoteczki do zębów nie mogłam utrzymać,noga mnie ciągnie przy chodzeniu i jest sztywna ,wszystko mam ściśnięte i obolałe,ogólnie często się tak czuję ale dzisiaj to apogeum i znowu wkrętka na SM ,a myślałam,że wyzbyłam się myśli o chorobach
To przesilenie wiosenne. Ja tak miałam w sobotę. W ciągu dnia 3 razy się kładłam, bo zero sił. Czułam się jakby grypa mnie brała. Znajoma bez nerwicy miała coś takiego w poniedziałek. No chyba, że to jakiś wirus, bo my też z Trójmiasta.
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Awatar użytkownika
Celine Marie

10 kwietnia 2019, o 20:47

życie pisze:
Celine Marie pisze:
To przesilenie wiosenne. Ja tak miałam w sobotę. W ciągu dnia 3 razy się kładłam, bo zero sił. Czułam się jakby grypa mnie brała. Znajoma bez nerwicy miała coś takiego w poniedziałek. No chyba, że to jakiś wirus, bo my też z Trójmiasta.
Chciałabym żeby to było tylko przesilenie ale to nie to niestety,szło centralnie z układu nerowow-mieśniowego czy jak to fachowo nazwać ,no nic,tyle lat już się męczę i miałam tyle objawów ,że i ten wezmę na klatę ,jak minie to minie jak nie to tory bo nie będę warzywem z SM ;oh
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

10 kwietnia 2019, o 20:52

Celine Marie pisze:
10 kwietnia 2019, o 20:47
życie pisze:
Celine Marie pisze:
Chciałabym żeby to było tylko przesilenie ale to nie to niestety,szło centralnie z układu nerowow-mieśniowego czy jak to fachowo nazwać ,no nic,tyle lat już się męczę i miałam tyle objawów ,że i ten wezmę na klatę ,jak minie to minie jak nie to tory bo nie będę warzywem z SM ;oh
Zamiast torów rzuć się do niedzwiedzi w chorzowskim zoo, bo słyszałem, że nie mają funduszy na karmę.
Przynajmniej miśkom trochę ulżysz :P
Awatar użytkownika
Celine Marie

10 kwietnia 2019, o 22:14

Heimdall pisze:

Zamiast torów rzuć się do niedzwiedzi w chorzowskim zoo, bo słyszałem, że nie mają funduszy na karmę.
Jako miłośniczka zwierząt oszczędzę im takiego starego chorego mięsa w postaci swojej padliny ;)
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Awatar użytkownika
znerwicowana85

11 kwietnia 2019, o 08:33

Celine Marie pisze:
10 kwietnia 2019, o 22:14
Heimdall pisze:

Jako miłośniczka zwierząt oszczędzę im takiego starego chorego mięsa w postaci swojej padliny ;)
No przestań, jak nic nie maja do jedzenia to chociaz i takiego mięska im nie odmawiaj😛😂
„Tylko rozsadek mnie dzis uratuje” 😎
ODPOWIEDZ