Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Krzysztof34
Świeżak na forum

29 marca 2019, o 19:27

Teraz padło jeszcze na brzuch który mnie boli, jeszcze tego mi brakowalo
marmazon
Zarejestrowany Użytkownik

29 marca 2019, o 20:23

Krzysztof34 pisze:
29 marca 2019, o 19:27
Teraz padło jeszcze na brzuch który mnie boli, jeszcze tego mi brakowalo
Prawo serii. Nie skupiaj się na tych bólach, to prawdopodobnie nerwobole. Dziś mam wrażenie jakby mi ręka dretwiala i tak zacząłem się jej przyglądać, że faktycznie zdretwiala. Uczucie jakbym ja trzymał w górze przez kilka godzin. Czuje że wkrecilem sobie te odretwienia, poza ręką czuje się strasznie zmęczony i w ogóle jakiś taki nieobecny. To Nie jest normalne, czuje że kąsa mnie ta franca na weekend, zawsze tak jest. Może głupio to zabrzmi ale na te dziwne stany pomaga mi nerwosol. Kosztuje grosze i jest wstrętny ale jak się go trochę napije, to odplywam w spokoju i ciszy. Super śpię a rano jest ok.
Krzysztof34
Świeżak na forum

29 marca 2019, o 20:29

na spanie biore valsued i tez przesypiam cała noc a bywalo roznie
Korbi305

29 marca 2019, o 21:09

Kurczę wiele osób wspomina o nerwosolu,chyba muszę się zaopatrzyć i zobaczyć jak zadziała :P
marmazon

29 marca 2019, o 22:33

agusia1810 pisze:
29 marca 2019, o 21:50
Hej odpowiecie mi? Bo się martwię czy to normalne ze nawet jak tata miał
Operacje w tym tygodniu to czułam się jakby mnie to nie dotyczyło jakbym była gdzieś obok obserwowała z boku wszystko to samo mam
Na spotkaniach rodzinnych czy ktoś tak
Miał?
Masz na myśli DD?
Krzysztof34
Świeżak na forum

30 marca 2019, o 22:43

Dzisiaj pomalowałem w cały dzień 2 pokoje i wiecie nie bolała mnie głowa nie miałem objawów więc na sto to nerwica .? Zawsze potrzebne jest potwierdzenie że tak jest jutro postaram się o taki sam dzień
usunietenaprosbe
Gość

Krzysztof34 pisze:
Dzisiaj pomalowałem w cały dzień 2 pokoje i wiecie nie bolała mnie głowa nie miałem objawów więc na sto to nerwica .? Zawsze potrzebne jest potwierdzenie że tak jest jutro postaram się o taki sam dzień
Jak się czymś zajmujesz to się nie przejmujesz objawami nerwicy :)
Krzysztof34
Świeżak na forum

31 marca 2019, o 20:33

Dzisiaj mniej robiłem ale ogólnie było spoko potem trening ale trochę podczas myślałem. I lekko teraz mam myślenie też może że niedziela i mniej się robi nie umiem narazie wyłączyć tego myślenia olewać tego nawet zacząłem czytać książki dla znalezienia sposobu na odlaczenie
Awatar użytkownika
SasankaLesna
Odważny i aktywny forumowicz

31 marca 2019, o 20:36

Krzysztof34 pisze:
Dzisiaj mniej robiłem ale ogólnie było spoko potem trening ale trochę podczas myślałem. I lekko teraz mam myślenie też może że niedziela i mniej się robi nie umiem narazie wyłączyć tego myślenia olewać tego nawet zacząłem czytać książki dla znalezienia sposobu na odlaczenie
Nie staraj się go wyłączać i nie analizuj czy myślisz, czy nie myślisz:). Wiadomo, że myśli będą się pojawiac we wzburzonym stanie emocjonalnym. Im mniej będziesz się przejmował tym, że są tym mniej ich będzie. Bo to takie przewrotne jest;). Co czytasz fajnego?
Czasami lepiej użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność. [T. Pratchett]
Krzysztof34
Świeżak na forum

31 marca 2019, o 21:04

SasankaLesna pisze:
Krzysztof34 pisze:
Nie staraj się go wyłączać i nie analizuj czy myślisz, czy nie myślisz:). Wiadomo, że myśli będą się pojawiac we wzburzonym stanie emocjonalnym. Im mniej będziesz się przejmował tym, że są tym mniej ich będzie. Bo to takie przewrotne jest;). Co czytasz fajnego?
Własnie nie umie jeszcze do końca tego olewać, już w głowie troche poniedziałem praca się budzi i tez odrazu jest gorzej, książkę o Marku Piekarczyku zacząłem, może znajde w tym spokój odpoczywania, ale już tez szukam sobie co robić wokół domu po zmianie czasu,
Korbi305

31 marca 2019, o 21:25

Krzysztof34 pisze:
31 marca 2019, o 21:04
SasankaLesna pisze:
Krzysztof34 pisze:
Własnie nie umie jeszcze do końca tego olewać, już w głowie troche poniedziałem praca się budzi i tez odrazu jest gorzej, książkę o Marku Piekarczyku zacząłem, może znajde w tym spokój odpoczywania, ale już tez szukam sobie co robić wokół domu po zmianie czasu,
Naprawdę wyświadczysz sobie przysługę jeśli przestaniesz analizować takie rzeczy, bo będzie poprawa ale nagle przyjdzie też i pogorszenie - co jest naturalne oczywiście - i pozostanie tylko żal i rozczarowanie, że już było dobrze a teraz znowu pogorszenie i lawina myśli, że mi już nie przejdzie itp. bo dwa dni temu było lepiej a dzisiaj jest gorzej. A co do czytania to świetny pomysł ;D
Krzysztof34
Świeżak na forum

31 marca 2019, o 23:03

Czyli mówić że tak ma być nic mi nie będzie żyć z tym jak by tak miało być nie starać się zrezygnować z myślenia niech będzie ale z tego stanu nic nie wynika
Krzysztof34
Świeżak na forum

31 marca 2019, o 23:04

Mimo czytania i słuchania nagrań z forum ciężko mi to osiągnąć
Awatar użytkownika
Celine Marie

31 marca 2019, o 23:05

Krzysztof34 pisze:
31 marca 2019, o 23:04
Mimo czytania i słuchania nagrań z forum ciężko mi to osiągnąć
Potrzeba czasu...czasuuuuuuuuuuuuuuuuu
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
marmazon

31 marca 2019, o 23:47

Ja za to w weekend wyłączyłem myślenie o chorobach i przestalem skasować swoje ciało. To był świetnie spędzony czas, zero objawów ale cały czas coś się działo czyli byłem czymś zajęty. To był najlepszy weekend w moim wykonaniu w tym roku :) Oby tak dalej.
ODPOWIEDZ