Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Agaa a depresji sie nie boj, majac nerwice czasem jestesmy przygnebieni tym stanem, smutni ale to nie depresja, to smutek i przygnebienie nerwica. Tez sie kiedys balem,az dostawalem w kocy atakow paniki, najgorszych chyba w zyciu. Psycholog mi powiedziala ze nie mam depresji, dla upewnienia sie wrocilem sie i jeszcze raz spytalem i mam spokoj z tymi myslami.
- Grześ
- Odważny i aktywny forumowicz
Hejo... tak nagle coś mnie dopadło wiecie... zrobiło mi sie słabo tak bez powodu... ledwo chodzę, nie mogę zebrać myśli, czasem sam nie wiem co mówię... mylę końcówki wyrazów i czasem plotę bez sensu... w dodatku tak mi słabo
Co mam zrobić ? Pracować muszę aż do 20...

Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
- b00s123
żyć dalejGrześ pisze:Hejo... tak nagle coś mnie dopadło wiecie... zrobiło mi sie słabo tak bez powodu... ledwo chodzę, nie mogę zebrać myśli, czasem sam nie wiem co mówię... mylę końcówki wyrazów i czasem plotę bez sensu... w dodatku tak mi słaboCo mam zrobić ? Pracować muszę aż do 20...

"Wola psychiki daje wyniki"
- agaa
- Odburzony i pomocny użytkownik
No ja jakoś słabo, bo miałam myśli, że się zabije
ale ja chce żyć, ale nie chce miec tych mysli, a one mi mowią takie rzeczy, jakbym musiala i rozplakalam się
chce normalnosci...

Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
-
- Administrator
Powrót do normalności może ułatwić wrzucenie wszystkich takich myśli, objawów i lęków do jednego worka, aby co chwila nie skakac po tematach, taka mysl mnie wystraszyła, taki objaw i taki lęk. Bo za to wszystko odpowiada jeden stan i dlatego rozmaite myśli, objawy dobrze potraktować jako całokształt będacy wynikiem stanu zagrożenia, czyli mechanizmu lekowego, czyli psychiatrycznie rzecz ujmując mówiąc zaburzenia lękowego.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- agaa
Ale takie myśli, takie napastliwe, o takiej tematyce normalnie szaleństwo
dziwi mnie to strasznie, do tego jestem przygnębiona przez to
...dalam sie znowu nabrac?

-
agaa oczywiście ,że tak,nerwicy chodzi o utrzymywanie stałego napięcia a takie myśli to napięcie wywołują u Ciebie,więc będą wracać dopóki nie przestaniesz nadawać im znaczenia i wartości,odpwiadaj im,wyśmiewaj je i ignoruj,odpowiadaj na przykład : taaaaa,już lecę
musisz nauczyć się rozpoznawać te myśli nerwicowe,ja byłam w szoku jak się okazało jak strasznie dużo ich mam,tak do tego przywykłam,że szok,ale wystarczyło to olać,dosłownie olać,robić swoje i zakrzenić w sobie przekonanie :NIC MI NIE BĘDZIE,NERWOICA NIC MI NIE ZROBI 

- agaa
Dziękuję za odpowiedzi
Nie wiem czego, inne myśli jakoś moge olać, ale takiego czegoś za nic nie mogę zaakcpetować
dlatego się tak zapętlam
na tym żeruje moja nerwica... jak dobrze, że jesteście, bo nikt tego nie zrozumie, np moja rodzinka 

-
- Administrator
A no dałaś
Zlicz ilość i różnorodność mysli i objawów jakie do tej pory miałaś, a może nawet je spisz i dostrzeżesz, ze ta mysl o zabijaniu się to znowu to samo.
Za dużo w tobie lęku na zabijanie się, to pierwsza wazna kwestia. Po drugie człowiek, który postanawia się zabić nie ma lękowych mysli ani objawów, jego stan normuje się, bo czuje, że to się niedługo skończy.
To są takie fakty dla zracjonalizowania ale co najwazniejsze to pamiętać i dostrzegac ten mechanizm, który wkoło czymś chce nas straszyć jak napisała Dota.

Zlicz ilość i różnorodność mysli i objawów jakie do tej pory miałaś, a może nawet je spisz i dostrzeżesz, ze ta mysl o zabijaniu się to znowu to samo.
Za dużo w tobie lęku na zabijanie się, to pierwsza wazna kwestia. Po drugie człowiek, który postanawia się zabić nie ma lękowych mysli ani objawów, jego stan normuje się, bo czuje, że to się niedługo skończy.
To są takie fakty dla zracjonalizowania ale co najwazniejsze to pamiętać i dostrzegac ten mechanizm, który wkoło czymś chce nas straszyć jak napisała Dota.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
- nierealna
- Ex Moderator
To tylko nerwicowe zagrania Aga.
Wiem, wiem... ja też je mam i wiem, że w momencie gdy są, są okropne i aż chce się o nich rozmyślać... a niestety tak nie wolno, bo będziemy się kręcić w kółko i w kółko. Moje myśli właściwie nerwicowe są 3.. no 4 zaliczam do tych DD i też się niestety kręcę, raz lepiej raz gorzej;)

Wiem, wiem... ja też je mam i wiem, że w momencie gdy są, są okropne i aż chce się o nich rozmyślać... a niestety tak nie wolno, bo będziemy się kręcić w kółko i w kółko. Moje myśli właściwie nerwicowe są 3.. no 4 zaliczam do tych DD i też się niestety kręcę, raz lepiej raz gorzej;)
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
A ja dziś jestem w czarnej d...pie. Ranek jakoś ok pozbierałam się do laboratorium by krzywą cukrową zrobić, w końcu to połowa ciąży. Łatwo nie było mi się skupiać, ale nawet rozmawiałam z pacjentami w przychodni itp...Dotarłam do domu i trafiła mnie myśl, najgorsza z najgorszych, a może ty nie masz nerwicy tylko nie chciałaś tego dziecka (tak szukam powodów mojej "może" nerwicy-nie potwierdzonej przez lekarza) i totalna klapa. Sobie pomyślałam może faktycznie, chociaż niby dlaczego skoro przez pierwsze trzy miesiące taka radość, a po ataku paniki w pazdzierniku nagle coś się zmieniło. U przyjaciółki siedziałam, nie mogąc się skupić, aż w końcu pękłam, wygadałam się co jest co to za myśl, popłakałam i było lepiej. Aż do teraz mięsnie nóg napięte do granic możliwości, tętno 96 (bez skoku ciśnienia).
Sama już nie wiem czy to nerwica

- nierealna
- Ex Moderator
Tak, nerwica 
Takie poryte myśli może wymyślić tylko nasza zaburzona czacha

Takie poryte myśli może wymyślić tylko nasza zaburzona czacha

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.