To co pomoże?sebastian86 pisze: ↑15 października 2018, o 21:24to napiecie potrafi uniemozliwiac wykonywanie zwyklych czynnosci wiec akceptacja niekoniecznie w czyms pomoze...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
lekarstwo jakies.niekoniecznie syntetyk.Halka pisze: ↑15 października 2018, o 21:25To co pomoże?sebastian86 pisze: ↑15 października 2018, o 21:24to napiecie potrafi uniemozliwiac wykonywanie zwyklych czynnosci wiec akceptacja niekoniecznie w czyms pomoze...
Mistrz 2021 (L)
-
Jest to jakaś myślSine pisze: ↑15 października 2018, o 19:58SportxAga pisze: ↑15 października 2018, o 18:18A jak wyjść z takiego napięcia które siedzi czysto w ciele? Mam taki kryzys od jakiegoś tygodnia, że czuję takie straszne napięcie w całym ciele, jakbym przedawkowała kofeinę. Nie mogę usiedzieć w miejscu, taki mam niepokój w sobie, mam wrażenie, że zaraz wybuchnę. Jednocześnie nie mam specjalnie żadnych myśli lękowych :/ Nic mi za bardzo nie pomaga, żadne rozluźnianie, rozciąganie, zajmowanie się czymś innym, dopiero wieczorem w miarę samo przechodzi...pomaga świetnie wywalić z siebie napięcie

-
Tak,ale co zrobic jak nawet wtedy,gdy biegam,czy jezdze na rowerze caly czas mam natretne mysli i ciagle jestem napieta.Co wtedy?
- Celine Marie
Jeszcze się taki nie urodził co by to odkrył.Nelkalenka pisze: ↑15 października 2018, o 22:51Tak,ale co zrobic jak nawet wtedy,gdy biegam,czy jezdze na rowerze caly czas mam natretne mysli i ciagle jestem napieta.Co wtedy?

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
- miniper
- Odważny i aktywny forumowicz
Bylo dobrze i znowu kryzys
na napięcie pomaga praca nad sobą i przede wszystkim akceptacja tego stanu. Przejdzie, uwierz mi. Sama mialam kiedys tak napiete cialo, ze myslalam, ze mi popękają plecy
Poczytaj o akceptacji.
Ja wrocilam do nagran - tym razem ogladam filmiki na YT o bledach w odburzaniu.
Na terapii wczoraj bylo ciezko, ale mam wrazenie, ze dotykam fundamentalnie waznych spraw nerwicowych. Odrealnienie czuje tylko podczas terapii, ciekawe, nie?
No nic, ciezko jest, ale trzeba pracowac...
Mam plan podrukowac sobie materialy, w wypowiedziach odburzonych osob czesto sie przewija, ze wydrukowali sobie i czesto czytali.
Ja wrocilam do nagran - tym razem ogladam filmiki na YT o bledach w odburzaniu.
Na terapii wczoraj bylo ciezko, ale mam wrazenie, ze dotykam fundamentalnie waznych spraw nerwicowych. Odrealnienie czuje tylko podczas terapii, ciekawe, nie?
No nic, ciezko jest, ale trzeba pracowac...
Mam plan podrukowac sobie materialy, w wypowiedziach odburzonych osob czesto sie przewija, ze wydrukowali sobie i czesto czytali.
- Zestresowana
Naprawdę nie wiesz? Jeśli stosujesz odpowiednie nastawienie i podejście do zaburzenia, to zaakceptować i pogodzić się z tym, że przez jakiś czas tak będzie. Myśli ignorować i ośmieszyć. A napięcie w końcu zejdzie, jak zaburzenie troje odpuściNelkalenka pisze: ↑15 października 2018, o 22:51Tak,ale co zrobic jak nawet wtedy,gdy biegam,czy jezdze na rowerze caly czas mam natretne mysli i ciagle jestem napieta.Co wtedy?
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
jestem tu od miesiąca i dzieki temu forum wiele zrozumialam, jest coraz wiecej lepszych dni , ostatni tydzien bykl uz wgl bardzo fajny, od wczoraj jednak znowu krotki przeblysk i dzis spieta od rana ;/
Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.
-
Ostatnio sporo osób, nie tylko tu na forum, skarży się, że sporo słabszych dni, że objawy nasilone. Czyżby faktycznie nasilenie nerwicy miało jakiś związek z pogodą/porą roku? U mnie też kiepsko, ostatnie x dni to jakaś masakra, okres, przeziębienie, stresy. Dramaaaaaat...
-
To chyba taki okres jest właśnie. Dla mnie teraz najgorszy kryzys lękowy od roku chyba. Ale jakoś daję radę bez lekówByle do przodu pisze: ↑17 października 2018, o 10:52Ostatnio sporo osób, nie tylko tu na forum, skarży się, że sporo słabszych dni, że objawy nasilone. Czyżby faktycznie nasilenie nerwicy miało jakiś związek z pogodą/porą roku? U mnie też kiepsko, ostatnie x dni to jakaś masakra, okres, przeziębienie, stresy. Dramaaaaaat...

-
Ja juz przeszlo 12lat sie meczę z ciaglymi objawami bez przerwy...Dobija mnie to,ze pomimo staran moj stan się nie poprawia i ze tyle to juz trwa i ani chwili wytchnienia,odpoczynku od dolegliwosci...Celine Marie pisze: ↑16 października 2018, o 00:04Jeszcze się taki nie urodził co by to odkrył.Nelkalenka pisze: ↑15 października 2018, o 22:51Tak,ale co zrobic jak nawet wtedy,gdy biegam,czy jezdze na rowerze caly czas mam natretne mysli i ciagle jestem napieta.Co wtedy?Przynajmniej ja przez 2,5 roku takiego stanu nie odkryłam co by mi pomogło pokonać ten stan wiecznego niepokoju,napięcia,objawów,o dziwo nawet xanax ostatnio mi przepiany przynosi minimalną ulgę na chwilę tylko.
-
Tylko,ze ja juz probuje to nastawienie stosowac od kilku lat a objawy jak byly tak sa,nie ma poprawy.Dolegliwosci nie ustepuja ani na chwile....nie wiem,czy gdzies robię błąd,ze zaburzenie nie odpuszcza albo to po prostu nie nerwica....Zestresowana pisze: ↑16 października 2018, o 07:59Naprawdę nie wiesz? Jeśli stosujesz odpowiednie nastawienie i podejście do zaburzenia, to zaakceptować i pogodzić się z tym, że przez jakiś czas tak będzie. Myśli ignorować i ośmieszyć. A napięcie w końcu zejdzie, jak zaburzenie troje odpuściNelkalenka pisze: ↑15 października 2018, o 22:51Tak,ale co zrobic jak nawet wtedy,gdy biegam,czy jezdze na rowerze caly czas mam natretne mysli i ciagle jestem napieta.Co wtedy?
- Zestresowana
A nie nadajesz temu zbyt dużej wartości? Jak z akceptacją? Jak z dopuszczeniem do siebie lęku? Bo z frustracja, że nie mija to widze, że kiepsko.Nelkalenka pisze: ↑17 października 2018, o 21:53Tylko,ze ja juz probuje to nastawienie stosowac od kilku lat a objawy jak byly tak sa,nie ma poprawy.Dolegliwosci nie ustepuja ani na chwile....nie wiem,czy gdzies robię błąd,ze zaburzenie nie odpuszcza albo to po prostu nie nerwica....Zestresowana pisze: ↑16 października 2018, o 07:59Naprawdę nie wiesz? Jeśli stosujesz odpowiednie nastawienie i podejście do zaburzenia, to zaakceptować i pogodzić się z tym, że przez jakiś czas tak będzie. Myśli ignorować i ośmieszyć. A napięcie w końcu zejdzie, jak zaburzenie troje odpuściNelkalenka pisze: ↑15 października 2018, o 22:51Tak,ale co zrobic jak nawet wtedy,gdy biegam,czy jezdze na rowerze caly czas mam natretne mysli i ciagle jestem napieta.Co wtedy?
Wiesz, ja też uważałam, z e robie wszystko i dziwilam sie, czemu to jeszcze jest, ale popelniam nadal sporo błędów.