W jaki sposób rodzice cię zmuszają do takiej a nie innej pracy? Jeśli masz jakiś inny pomysł na prace to go realizuj.karolinal1 pisze: ↑7 października 2018, o 16:14Tak, zderzyłam się z dorosłym życiem, które przytłoczyło mnie bardzo mocno. Chciałam pracować w weekendy u rodziny w restauracji a na tygodniu poszukać sobie czegoś na dostawkę. Ogólnie z rodzicami na początku rozmawiałam o pracy dodatkowej, nie byłam przygotowana na pełen etat. Okazało się że znajoma taty szuka kogoś i tak postanowiłam się podjąć tej pracy zachęcana przez wszystkich. I nagle rodzice zmienili podejście i rozkazują mi pracować tu a jeśli nie to do urzędu pracy i 'tam mi pokażą', liczyłam na zrozumienie i pomoc, a dostałam groźby i krzyki. Dodatkowo uczę sie w prywatnej szkole, i ojciec twierdzi że ubezpieczenie które miałam, czyli to takie 'podpięcie się pod rodzica' obowiązuje do 23 roku życia, ale przeczytałam przed chwilą w internecie że do 26 roku jeśli osoba uczy się lub studiuje. I tak nastraszył mnie, że jeśli nie będę chodzić do pracy to nie będę miała ubezpieczenia...
Ile masz lat?
Może tez pracować i w międzyczasie szukać czegoś co będzie ci bardziej odpowiadało.
Niestety trochę tak to wyglada, ze nie chcesz pracować na pełny etat, wowalalbys spędzać czas z facetem i mieć czas wolny. I trochę usprawiedliwiasz się nerwica. Popraw mnie jeśli się mylę.
Praca w nerwicy jest ciężka, czasem bardzo. Mi tez się zdażyło wychodzić na fajkę czy do toalety i płakać. Mysle ze nie tylko mi:)
Ale przełamywanie leku i robienie wszystkiego mimo objawów to cześć terapii.