Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- rit
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Za trzy dni mam planowane cesarskie cięcie. Boje się tak strasznie, że już nie wyrabiam. Mam jeden wielki atak paniki, kilka razy wybudza mnie w nocy, nie mam siły wstać z łóżka.. tak fatalnie się chyba jeszcze nie czułam. Boje się depresji poporodowej. Najgorsza myśl teraz to ta, ze ja przecież nie chce i nigdy nie chciałam mieć dziecka, jest mi wstyd za siebie..
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
- Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
To Twoje pierwsze dziecko?9rit pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:40Za trzy dni mam planowane cesarskie cięcie. Boje się tak strasznie, że już nie wyrabiam. Mam jeden wielki atak paniki, kilka razy wybudza mnie w nocy, nie mam siły wstać z łóżka.. tak fatalnie się chyba jeszcze nie czułam. Boje się depresji poporodowej. Najgorsza myśl teraz to ta, ze ja przecież nie chce i nigdy nie chciałam mieć dziecka, jest mi wstyd za siebie..
Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
- rit
Tak, pierwsze.Sine pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:41To Twoje pierwsze dziecko?9rit pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:40Za trzy dni mam planowane cesarskie cięcie. Boje się tak strasznie, że już nie wyrabiam. Mam jeden wielki atak paniki, kilka razy wybudza mnie w nocy, nie mam siły wstać z łóżka.. tak fatalnie się chyba jeszcze nie czułam. Boje się depresji poporodowej. Najgorsza myśl teraz to ta, ze ja przecież nie chce i nigdy nie chciałam mieć dziecka, jest mi wstyd za siebie..
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
- Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
To co się dziwisz, ze się stresujesz? Każda pierworódka się mega stresujerit pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:43Tak, pierwsze.Sine pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:41To Twoje pierwsze dziecko?9rit pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:40Za trzy dni mam planowane cesarskie cięcie. Boje się tak strasznie, że już nie wyrabiam. Mam jeden wielki atak paniki, kilka razy wybudza mnie w nocy, nie mam siły wstać z łóżka.. tak fatalnie się chyba jeszcze nie czułam. Boje się depresji poporodowej. Najgorsza myśl teraz to ta, ze ja przecież nie chce i nigdy nie chciałam mieć dziecka, jest mi wstyd za siebie..

Poród nie jest taki straszny, a Ty jeszcze CC masz to już w ogóle wypas

Spróbuj się wyluzować, olej te myśli bo one nie są prawdziwe i nie wierz w nie. Porod pójdzie bardzo dibrze i będziesz pod opieka lekarzy, uwierz mi. Ja już 3 porody przeżyłam

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Macie tak, ze juz od razu po przebudzeniu czujecie ten lęk na klatce piersiowej i gule w gardle? Juz dawno tego nie miałam a tu znowu
-
I jak tam?Celine Marie pisze: ↑10 sierpnia 2018, o 23:48Mózg mi się ściska od dwóch lat,jak mam to olać jak wytrzymać nie idzie ,a RTG to akurat żałosne badanie,mi też wyszło prawidłowo,a mam garba jak staruszkaNagisa pisze: ↑10 sierpnia 2018, o 22:18No życie po prostu hehe. Olej to. Mi zrobili RTG kręgosłupa i wyszło praktycznie wszystko ok, a mam takie bóle i jestem połamana jak po czołowym z tirem. Po jakimś czasie przechodzi.Celine Marie pisze: ↑10 sierpnia 2018, o 21:35Jak wspaniale być w tym kręgu narzekających,cierpiących,kwękającychDostałam przed chwilą smsa ,że wyniki rezonansu są do odebrania ,bardzo pięknie zjebali mi weekend bo mogę je odebrać w poniedziałek dopiero ,łeb mnie ciśnie po prawej coraz bardziej i bardziej ,więc wyobrażam sobie co mi znaleźli w nim i w karku ,mam teraz dwa dni na zastanawianie się jak sobie skrócić męki
zobaczymy co powie rezonans
- Celine Marie
Dalej czekam bo pojechałam po wynik i był tylko szyjny bo mózgu lekarka nie opisała,superNerwyzestali pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 15:32I jak tam?Celine Marie pisze: ↑10 sierpnia 2018, o 23:48Mózg mi się ściska od dwóch lat,jak mam to olać jak wytrzymać nie idzie ,a RTG to akurat żałosne badanie,mi też wyszło prawidłowo,a mam garba jak staruszkazobaczymy co powie rezonans
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
To daj zna jak dostanieszCeline Marie pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 15:56Dalej czekam bo pojechałam po wynik i był tylko szyjny bo mózgu lekarka nie opisała,superNerwyzestali pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 15:32I jak tam?Celine Marie pisze: ↑10 sierpnia 2018, o 23:48
Mózg mi się ściska od dwóch lat,jak mam to olać jak wytrzymać nie idzie ,a RTG to akurat żałosne badanie,mi też wyszło prawidłowo,a mam garba jak staruszkazobaczymy co powie rezonans
-
Jestem teraz w 2 ciąży bardzo chciałem a teraz czasem mam myśli że po co mi to?.To chyba lek tak z nami robi.Wszystko będzie dobrze zobaczysz.Ja to Ci nawet zazdroszczę że będziesz mieć to z głowy.ja dopiero w 8 tygrit pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 11:40Za trzy dni mam planowane cesarskie cięcie. Boje się tak strasznie, że już nie wyrabiam. Mam jeden wielki atak paniki, kilka razy wybudza mnie w nocy, nie mam siły wstać z łóżka.. tak fatalnie się chyba jeszcze nie czułam. Boje się depresji poporodowej. Najgorsza myśl teraz to ta, ze ja przecież nie chce i nigdy nie chciałam mieć dziecka, jest mi wstyd za siebie..
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Spokojnie moja nerwica sie tak zaczela... kawalerskie trwalo 5dni az do dnia przed slubem gdzie dostalem ataku paniki a rodziba wkrecila mi ze to ciśnienie wiec na pogotowiu mialem 180/120 wiec troche duzo jak na 27lat. Myslalem ze umre w kosciele i będzie wstyd ale mimo atakow paniki i mysleniu ze umre przezylem mimo ze nic nie pamietam. Wodka usniezyla leki po 1 tancu 2 dni ok ale po poprawinach nerwica na kacu uderzyla z po 5tna sila takze uwazaj;))aasior03 pisze: ↑11 sierpnia 2018, o 06:14Witajcie Kochani. Przejdę od razu do rzeczy. Za kilka dni mam ślub i wczoraj dostalam takiego ataku leku.. zaczęło mi sie w glowie krecic, problemy z zoladkiem, serce mi tak mocno bije. A najgorszy jest strach że na swoim ślubie zemdleje albo cos sie wydarzy.. moze cos na uspokojenie polecacie, jakies ziolowe leki. Pomóżcie![]()
-
Było dobrze i się skończyło.
Dziś nie mogę tętna opanować .Mam około 90 a czuje jak cała chodzę.Wali w klacie.Drgania mięśni pod piersią mam i się gorzej denerwuje.
Nie chce leków.A nie wiem jak uspokoić tętno.Zawalu w końcu dostanę od tego wysiłku jakie ma.

Dziś nie mogę tętna opanować .Mam około 90 a czuje jak cała chodzę.Wali w klacie.Drgania mięśni pod piersią mam i się gorzej denerwuje.
Nie chce leków.A nie wiem jak uspokoić tętno.Zawalu w końcu dostanę od tego wysiłku jakie ma.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
- Wiktor96
Mam słaby moment. Rozlany uogólniony lęk w masakrycznych natężeniu. Nie mam już natłoków myśli, wkrętow (choć umysł próbuje jak może), po prostu lęk. Nie potrafię odwrócić od niego uwagi żeby spadł na drugi plan
I tak się nic nie stanie ale ma w cholere duże nateżenie, męczy jak cholera