Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Markowski
Odważny i aktywny forumowicz

3 lipca 2018, o 07:40

Witajcie chyba zaliczam po raz kolejny kryzys i boję się że mam depresję a nie nerwice zacząłem czytać ta książkę i teraz mam cykora że nie wyjdę z tego i wgl mam trochę trudna sytuację w życiu mam natrętne myśli związane z moją dziewczyną i do tego samobuje od samego rana ;/
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

3 lipca 2018, o 11:15

tapurka pisze:
2 lipca 2018, o 21:56
Czy mrowienie i brak czucia w stopach i dłoniach to objaw nerwicy? Bo już sm sobie zaczynam wkręcać
Tak, tyle ci powiem.
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

3 lipca 2018, o 12:35

Celine Marie pisze:
2 lipca 2018, o 22:33
tapurka pisze:
Czy mrowienie i brak czucia w stopach i dłoniach to objaw nerwicy? Bo już sm sobie zaczynam wkręcać
To zależy,jakieś badania miałaś?
Nie miałam. A jakie można zrobić?
you infected my blood
tapurka

3 lipca 2018, o 12:39

Markowski pisze:
3 lipca 2018, o 07:40
Witajcie chyba zaliczam po raz kolejny kryzys i boję się że mam depresję a nie nerwice zacząłem czytać ta książkę i teraz mam cykora że nie wyjdę z tego i wgl mam trochę trudna sytuację w życiu mam natrętne myśli związane z moją dziewczyną i do tego samobuje od samego rana ;/
Od nerwicy może się zrobić depresja. Tylko to nie jest taka typowa, a uzależniona od natężenia nerwicy, człowiek w chorobie, bez widoku na polepszenie, z bólami, lękiem może wpaść w taką depresję. Ja tak w styczniu miałam, że tylko leżałam w łóżku, cały dzień mogłam spać, na nic nie miałam siły ani ochoty, negatywne myśli, samopoczucie do d**y. Teraz na wenlafaksynie dostałam że tak powiem kopa do działania, nie czuję się zmęczona, ale to też ma swoje negatywy np. budzę się codziennie o 5 rano i nie mogę już zasnąć, mam duże lęki po przebudzeniu. Więc teraz nerwica w pełni, depresja sobie poszła.
you infected my blood
tapurka

3 lipca 2018, o 12:40

witorrr98 pisze:
3 lipca 2018, o 11:15
tapurka pisze:
Tak, tyle ci powiem.
dziękuję
you infected my blood
Awatar użytkownika
Laurka2018
Zarejestrowany Użytkownik

3 lipca 2018, o 17:17

Się żyje

Się pracuje, się kładzie spać, się wraca, się jeździ, się je i oddycha

Jest .. JAKOŚ

Jakoś jest

I naprawdę potrafię zspomieć, wyluzować się, zrelaksować, odlecieć. I naprawdę potrafię przeżywać... odkrywać...zachwycać się.

Ale wciąż się obawiam że coś stracę. Że coś się rozpadnie. Że ktoś odejdzie. Że mi się coś stanie .

I dziś to jest ten moment gdy chce się schować przed całym światem, gdzie chce się po prostu przytulić, poczuć bicie czyjegoś serca ..usłyszeć: "JA JESTEM". Lecz nie ma nic.Nikogo kto mógłby mnie obronić. Komu mogłabym spojrzeć w oczy i może się nawet popłakać. Komu mogłabym zaufać

Sprzedawanie siebie za kilka dobrych słów które na moment sprawią że poczuje się lepiej nie czyni że mnie osoby nie-samotnej . Wciąż czuję strach i nie mam z kim się nim podzielić. Czy ja kogoś obchodzę? Kto by za mną poszedł w ogień ? Rozkładam ręce i naprawdę ja nie wiem... uciekać chce ...ale gdzie? Dokąd? Jestem bezbronna i wystraszona . Taka mała biedna Laurka...
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nerwyzestali

3 lipca 2018, o 17:52

Laurka2018 pisze:
Się żyje

Jest .. JAKOŚ

Jakoś jest

I naprawdę potrafię zspomieć, wyluzować się, zrelaksować, odlecieć. I naprawdę potrafię przeżywać... odkrywać...zachwycać się.

Ale wciąż się obawiam że coś stracę. Że coś się rozpadnie. Że ktoś odejdzie. Że mi się coś stanie .

I dziś to jest ten moment gdy chce się schować przed całym światem, gdzie chce się po prostu przytulić, poczuć bicie czyjegoś serca ..usłyszeć: "JA JESTEM". Lecz nie ma nic.Nikogo kto mógłby mnie obronić. Komu mogłabym spojrzeć w oczy i może się nawet popłakać. Komu mogłabym zaufać

Sprzedawanie siebie za kilka dobrych słów które na moment sprawią że poczuje się lepiej nie czyni że mnie osoby nie-samotnej . Wciąż czuję strach i nie mam z kim się nim podzielić. Czy ja kogoś obchodzę? Kto by za mną poszedł w ogień ? Rozkładam ręce i naprawdę ja nie wiem... uciekać chce ...ale gdzie? Dokąd? Jestem bezbronna i wystraszona . Taka mała biedna Laurka...
Tzn, że nie masz chłopaka?
Awatar użytkownika
Laurka2018

3 lipca 2018, o 18:12

Nerwyzestali pisze:
Laurka2018 pisze:
Się żyje

Jest .. JAKOŚ

Jakoś jest

No nawet męża mam. Ale nie- nie mam.
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nerwyzestali

3 lipca 2018, o 18:19

Laurka2018 pisze:
Nerwyzestali pisze:
Laurka2018 pisze:
Się żyje

Jest .. JAKOŚ

Jakoś jest

A on cię nie może przytulić i obronić?
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

3 lipca 2018, o 19:12

Nerwyzestali pisze:
3 lipca 2018, o 18:19
Laurka2018 pisze:
Nerwyzestali pisze:

A on cię nie może przytulić i obronić?
To normalnie ze w tym czasie czujesz się osamotniona. Tez mialam takie przemyslenia, ze jestem sama ze mimo iz kolo mnie sa osoby to ja cierpię. W dosc mocnym stanie lekowym samopoczucie jest fatalne. Z czasem tez zobaczysz jasne strony
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Ewelsonek

3 lipca 2018, o 19:17

Ohhh już było nawet lepiej może nie jakos dużo ale lekko lepiej ... Mam natrętne myśli samobójcze i nie wiem co mnie pchnęło poczytać o nich przed chwilą na abc zdrowie ... Gdzie piszą że te myśli są groźne i trzeba je tam traktować jaa pierdziele :( czy to kiedyś przejdzie ? Sama zrobiłam durnote i zaczęłam czytać ale dlaczego nie wiem ... Bo ostatnio tego nie robiłam ...
Awatar użytkownika
Celine Marie

3 lipca 2018, o 20:03

tapurka pisze:
3 lipca 2018, o 12:35
Celine Marie pisze:
2 lipca 2018, o 22:33
tapurka pisze:
To zależy,jakieś badania miałaś?
Nie miałam. A jakie można zrobić?
Z tym pytaniem to do lekarza. ;)
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
znerwicowana85

3 lipca 2018, o 22:25

Ewelsonek pisze:
Ohhh już było nawet lepiej może nie jakos dużo ale lekko lepiej ... Mam natrętne myśli samobójcze i nie wiem co mnie pchnęło poczytać o nich przed chwilą na abc zdrowie ... Gdzie piszą że te myśli są groźne i trzeba je tam traktować jaa pierdziele :( czy to kiedyś przejdzie ? Sama zrobiłam durnote i zaczęłam czytać ale dlaczego nie wiem ... Bo ostatnio tego nie robiłam ...
Bo ostatnie szalenstwa pogody zachecają do takiego kiblowania w domu i negatywengo podejscia do wszystkiego, a co za tym idzie do nudow i ostatecznie pyrania w necie. Wyluzuj, postaraj sie zrelaksowac np jakis spacer lub rower. Zajmij sie robieniem czegos co lubisz! Wtedy np u mnie kazde mysli w koncu cichną. Trzymam kciuki😊
„Tylko rozsadek mnie dzis uratuje” 😎
Awatar użytkownika
Laurka2018

4 lipca 2018, o 07:13

Ewelsonek pisze:
Czytanie w Internecie pogarsza sprawę albo wręcz robi problem z niczego. Wiem to z doświadczenia. Czytanie o chorobach zrobiło mi z mózgu sieczke. Lepiej zajmij się czymś tak żebyś nie miała na to czasu.
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Konstancja123
Świeżak na forum

4 lipca 2018, o 19:12

O znów się będę żalić, nadal moje dni są kiepskie setki natretów i pozwalający lek od rana. Natrety są takie okropne,od śmierci przyjaciółki jest ich tyle że ciężko mi żyć. Codziennie robię swoje mimo panicznego leku , wychodzę, sprzątam, gotuję, czytam, ćwicze, zajmuje się się domem i dziecmi itp staram się zająć czymś, skupić na swoich pasjach, ale to na nic, nadal tkwi w nerwicowym kółku . Dziś kiedy robiłam zakupy kątem oka zobaczyłam kobietę cieżarną, i zaraz przyszła myśl, a co jeśli zabije ją i jej dziecko, te same myśli przychodzą w stosunku do moich dzieci "że niby chce je pozabjać", że mam schizofrenie, że zwariuje, myśli że mogę być pedofilem, obrazy myślowe o tej treści,. Od rana zalewa mnie fala leku, czuję się jak podły człowiek, czuję do siebie obrzydzenie, kiedy patrzę na swoje dziecko i przychodzi ta myśl że mogłabym je zabić, niby wszystko wiem że te myśli pojawiają się za sprawą leku i są iracionalne, I powinnam je zaakceptować, ale chyba nie potrafię i tu leży problem . Natrety o samobójstwie nie wywołują u mnie żadne leku. Kurcze wiem że wtedy przeszło, to teraz też powinno ,. TO mój 3 nawrót nerwicy wtedy było tak samo, tyle że szybko się z tego pozbierałam ,I dwa razy mi się udało to pokonać. Tym razem to trwa tak długo że boję się że nie przejdzie , ale muszę dać radę po prostu muszę mam dzieci i one są najważniejsze. A teraz biorę się w garść i będzie lepiej, jutro wam napiszę że mam dobry dzień . Zastanawiam się na konsultacja i z Wiktorem , co o nich myślicie? Obecnie chodzę do psychologa psychonalityka, ale analiza moich myśli to chyba nie jest dobry pomysł. Od razu przepraszam za chaos wypowiedzi ale mam atak paniki.
ODPOWIEDZ