Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- Jagoda_a
- Zarejestrowany Użytkownik
Mialam kłucie w sercu, nadwrazliwosc sluchu ale to mi nie przeszkadzalo bo wiedzialam ze to od nerwicy i zaraz znikalo bo je ignorowalam czego nie moge powiedziec o myslach natretnych

- Megi.88
Od kilku dni jestem na lekach antydepresyjnych i spóźnia mi się okres niby 3 dni Ale czuje lek że może to ciąża przeraża mnie że moje marzenie miało by się spełnić w najgorszym dla mnie psychicznie momencie
test kupiłam ale paraliżuje mnie strach przed jego zrobieniem....
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
To tak jak ja, objawy somatyczne ignoruje, choć utrudniają często normalne funkcjonowanie...:/ To prawda, myśli natrętne są trudniejsze (bynajmniej dla mnie) do opanowania, szczegolnie dotyczące chorób i śmierci(prawie każdy na "coś umiera"). Na dziś już przestaje przeżywać, mól limit się skończył;) Miłego wieczoru dla Wszystkich

-
Nie bój się, zaryzykuj i zrób test. Jest duża szansa, że objawy miną w ciąży (akurat u mnie znacząco minęły). Właśnie "Twoje marzenie" jest prawdopodobnie ważniejsze od tych leków!:):):) Głowa do góryMegi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:21Od kilku dni jestem na lekach antydepresyjnych i spóźnia mi się okres niby 3 dni Ale czuje lek że może to ciąża przeraża mnie że moje marzenie miało by się spełnić w najgorszym dla mnie psychicznie momencietest kupiłam ale paraliżuje mnie strach przed jego zrobieniem....
- Megi.88
Boję się ataku paniki przy robieniu testu niby to 5 min ale może się zeschizuje że wszystko będzie źle. Nie umiem tego opisać z jednej stronyn cieszylabym ze sie udalo ze mam po co walczyć A z drugiej jak nie jestem wiem że muszę poczekać na koniec leczenia A wszędzie widzę teraz ludzi z wózkami lub w ciążyagnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:31Nie bój się, zaryzykuj i zrób test. Jest duża szansa, że objawy miną w ciąży (akurat u mnie znacząco minęły). Właśnie "Twoje marzenie" jest prawdopodobnie ważniejsze od tych leków!:):):) Głowa do góryMegi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:21Od kilku dni jestem na lekach antydepresyjnych i spóźnia mi się okres niby 3 dni Ale czuje lek że może to ciąża przeraża mnie że moje marzenie miało by się spełnić w najgorszym dla mnie psychicznie momencietest kupiłam ale paraliżuje mnie strach przed jego zrobieniem....
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
Sprawdź jak najszybciej, to się uspokoisz. Zostanie Ci wtedy psychoterapia jakby co. Trzymam kciuki!!Megi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:46Boję się ataku paniki przy robieniu testu niby to 5 min ale może się zeschizuje że wszystko będzie źle. Nie umiem tego opisać z jednej stronyn cieszylabym ze sie udalo ze mam po co walczyć A z drugiej jak nie jestem wiem że muszę poczekać na koniec leczenia A wszędzie widzę teraz ludzi z wózkami lub w ciążyagnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:31Nie bój się, zaryzykuj i zrób test. Jest duża szansa, że objawy miną w ciąży (akurat u mnie znacząco minęły). Właśnie "Twoje marzenie" jest prawdopodobnie ważniejsze od tych leków!:):):) Głowa do góryMegi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:21Od kilku dni jestem na lekach antydepresyjnych i spóźnia mi się okres niby 3 dni Ale czuje lek że może to ciąża przeraża mnie że moje marzenie miało by się spełnić w najgorszym dla mnie psychicznie momencietest kupiłam ale paraliżuje mnie strach przed jego zrobieniem....
lekarz powiedział że jeśli będę to depralin odstawimy...
- Megi.88
Muszę poczekać w tym do rana by był wiarygodny A dziś pewnie kolejną niespokojna noc. A jak byłam w pracy prawie zapomniałam że mam problemy....agnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 18:02Sprawdź jak najszybciej, to się uspokoisz. Zostanie Ci wtedy psychoterapia jakby co. Trzymam kciuki!!Megi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:46Boję się ataku paniki przy robieniu testu niby to 5 min ale może się zeschizuje że wszystko będzie źle. Nie umiem tego opisać z jednej stronyn cieszylabym ze sie udalo ze mam po co walczyć A z drugiej jak nie jestem wiem że muszę poczekać na koniec leczenia A wszędzie widzę teraz ludzi z wózkami lub w ciążylekarz powiedział że jeśli będę to depralin odstawimy...
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
Szacun za cierpliwość!!! Ja bym chwili nie wytrzymała czekając.Nerwica swoją drogą,ale w tym przypadku każda osoba by się stresowala/ekscytowała.Megi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 18:11Muszę poczekać w tym do rana by był wiarygodny A dziś pewnie kolejną niespokojna noc. A jak byłam w pracy prawie zapomniałam że mam problemy....agnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 18:02Sprawdź jak najszybciej, to się uspokoisz. Zostanie Ci wtedy psychoterapia jakby co. Trzymam kciuki!!Megi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:46
Boję się ataku paniki przy robieniu testu niby to 5 min ale może się zeschizuje że wszystko będzie źle. Nie umiem tego opisać z jednej stronyn cieszylabym ze sie udalo ze mam po co walczyć A z drugiej jak nie jestem wiem że muszę poczekać na koniec leczenia A wszędzie widzę teraz ludzi z wózkami lub w ciążylekarz powiedział że jeśli będę to depralin odstawimy...
- Megi.88
Tylko rano wynik jest najbardziej wiarygodny ... albo to wina stresu albo ciąża innego wyjścia nie ma ... zaraz włączam jakieś filmiki na odkurzania divovica słucham ich z mężem już 3 dzień i on teraz o wiele lepiej to rozumie i wie jak mnie wspieraćagnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 18:19Szacun za cierpliwość!!! Ja bym chwili nie wytrzymała czekając.Nerwica swoją drogą,ale w tym przypadku każda osoba by się stresowala/ekscytowała.
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja jakos zawsze wolałam myśli od somatowagnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:28To tak jak ja, objawy somatyczne ignoruje, choć utrudniają często normalne funkcjonowanie...:/ To prawda, myśli natrętne są trudniejsze (bynajmniej dla mnie) do opanowania, szczegolnie dotyczące chorób i śmierci(prawie każdy na "coś umiera"). Na dziś już przestaje przeżywać, mól limit się skończył;) Miłego wieczoru dla Wszystkich![]()

-
Generalnie to fakt, somaty są ciężkie do ustąpienia, szczególnie napięcie wewnętrzne, mięśni/pleców i ta gula w gardle...:/ Ja z niektórymi myślamk umiem sobie radzić, gorzej jest z tymi dotyczącymi śmierci/chorób, bo wydają się być takie realne.Olalala pisze: ↑29 stycznia 2018, o 18:26Ja jakos zawsze wolałam myśli od somatowagnefka28 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 17:28To tak jak ja, objawy somatyczne ignoruje, choć utrudniają często normalne funkcjonowanie...:/ To prawda, myśli natrętne są trudniejsze (bynajmniej dla mnie) do opanowania, szczegolnie dotyczące chorób i śmierci(prawie każdy na "coś umiera"). Na dziś już przestaje przeżywać, mól limit się skończył;) Miłego wieczoru dla Wszystkich![]()
bo z myślami można sobie poradzić, a z napięciem w ciele to juz różnie, nie ma się bezpośredniego wpływu na somaty.
-
No tak, to prawda, wynik rano jest najbardziej wiarygodny. Teraz relaksuj się przy filmikachMegi.88 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 18:23Tylko rano wynik jest najbardziej wiarygodny ... albo to wina stresu albo ciąża innego wyjścia nie ma ... zaraz włączam jakieś filmiki na odkurzania divovica słucham ich z mężem już 3 dzień i on teraz o wiele lepiej to rozumie i wie jak mnie wspierać![]()
- Lilmama
- Odważny i aktywny forumowicz
Badania miałam robione jeszcze przed zdiagnozowaniem nerwicy. Jak tylko padlo na zaburzenia lekowe to skonczylam z lekarzami, szukaniem objawow itd. Trafiłam tutaj,czytalam i pracowalam nad sobą. trochę mi to zajelo, ale teraz jest ok. Obecnie jestem w ciążyCeline Marie pisze: ↑29 stycznia 2018, o 13:00A widzisz,Ty zrobiłaś badania,ja niby też wiem ,że to raczej od nerwicy ale badania by mnie upewniły na 100% ,jak Ci to przeszło? w sensie jak to pokonałaś?Lilmama pisze: ↑29 stycznia 2018, o 12:35Jakbym siebie czytala 1,5 roku temuCeline Marie pisze: ↑27 stycznia 2018, o 02:27
U mnie to wygląda tak,że nogi i ręce są słabe i ciężkie jakbym nie mogła nimi ruszyć,nogi ważą tonę ,drżą mi mięśnie ,są osłabione ,mrowią,nie mam nudności póki co.Czytałam,że to objawy boreliozy i SM właśnie jeśli chodzi o mniebo u Ciebie jest trochę inaczej i może to być faktycznie "tylko" psychika
to żadna borelioza, zadne sm tylko nerwica
miałam to ladnych kilka miesięcy, bolesne miesnie obreczy barkowej, karku, MOS, napiecie z bolami głowy i twarzoczaszki,bujanie takie,że o matko, mdlosci, nudności, oslabienia i drzenia miesni i co? Minęło
choroby zadnej nie zdiagnozowano, badan miałam całe mnostwo, łącznie z biopsja miesni. Teraz się z tego smieje, ale nerwa naprawdę potrafi dac objawy, które wystepuja w przypadku powaznych chorob.
Głowa do góry, to minie![]()
be the change you want to see in the world 

- Celine Marie
hmm lęk jednak robi bardzo dużo,daje objawy które męczą,dręczą ,marnując życieLilmama pisze: ↑29 stycznia 2018, o 20:30Badania miałam robione jeszcze przed zdiagnozowaniem nerwicy. Jak tylko padlo na zaburzenia lekowe to skonczylam z lekarzami, szukaniem objawow itd. Trafiłam tutaj,czytalam i pracowalam nad sobą. trochę mi to zajelo, ale teraz jest ok. Obecnie jestem w ciążyCeline Marie pisze: ↑29 stycznia 2018, o 13:00A widzisz,Ty zrobiłaś badania,ja niby też wiem ,że to raczej od nerwicy ale badania by mnie upewniły na 100% ,jak Ci to przeszło? w sensie jak to pokonałaś?Lilmama pisze: ↑29 stycznia 2018, o 12:35
Jakbym siebie czytala 1,5 roku temuto żadna borelioza, zadne sm tylko nerwica
miałam to ladnych kilka miesięcy, bolesne miesnie obreczy barkowej, karku, MOS, napiecie z bolami głowy i twarzoczaszki,bujanie takie,że o matko, mdlosci, nudności, oslabienia i drzenia miesni i co? Minęło
choroby zadnej nie zdiagnozowano, badan miałam całe mnostwo, łącznie z biopsja miesni. Teraz się z tego smieje, ale nerwa naprawdę potrafi dac objawy, które wystepuja w przypadku powaznych chorob.
Głowa do góry, to minie![]()
czasem jakiś lęk się pojawi, ale już nie robię z tego tragedii, lęk to tylko lęk - nic mi nie zrobi
![]()

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię