Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
agnefka28
- Zarejestrowany Użytkownik
28 stycznia 2018, o 15:14
Dzięki!

Zabieram się póki co za obiad i ogarnianie sajgonu domowego, który czeka na mnie od rana

-
miniper
- Odważny i aktywny forumowicz
28 stycznia 2018, o 15:27
Takim myslom trzeba pozwolic przeleciec przez glowe, bo to klasyczne natrety (oczywiscie sama sobie tak mowie, a roznie bywa z tym moim olewaniem). Przeczytalam teraz rozdzial o natretnyvj myslach i poczulam sie lepiej. Mam teraz taki plan, zeby grzebac w dywagacjach, snach i myslach na terapii, a poza nia trenowac olewanie mysli z kategorii lękowych.
-
Master24
28 stycznia 2018, o 15:34
GDZIE DO CHOLERY ZNIKNĄŁ CZAT? NIE MAM.TAKIEJ OPCJI W MENU NAWET...JAK ZWYKLE COŚ ZEPSUTE
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą
-
Celine Marie
28 stycznia 2018, o 18:10
Weekend poza domem i 60% objawów ustąpiło raptem przez kilkanaście godzin , a reszta się zmniejszyła,chyba to faktycznie "tylko" mój głupi łeb tak mi daje czadu ale co mi po tej wiedzy jak przekraczam próg mojego toksycznego domu i zaczyna się piekło

jakoś automatycznie włączają się somaty ,otumanienie,dd 10000% ...
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
AdamGdzies
28 stycznia 2018, o 18:28
Mam pytanie. Ile trwają u was kryzysy ? Mój tym razem coś długo się ciągnie i się trochę niepokoje, około tygodnia mam gorszy okres, studia dokładają. Niby staram się postępować tak jak ze wszystkim ale mi nie wychodzi, coś nie mija

-
Megi.88
28 stycznia 2018, o 18:34
AdamGdzies pisze: ↑28 stycznia 2018, o 18:28
Mam pytanie. Ile trwają u was kryzysy ? Mój tym razem coś długo się ciągnie i się trochę niepokoje, około tygodnia mam gorszy okres, studia dokładają. Niby staram się postępować tak jak ze wszystkim ale mi nie wychodzi, coś nie mija
U mnie to mogą być 2-3dni A w najgorszym wypadku 2 tyg.... im bardziej nad sobą pracuje tym szybciej mija. Grunt to umieć wyczuć że nadchodzi kryzys ja czuje się spięte nerowa i mu zapobiec u mnie pomaga wtedy magnez redukcja kawy melisa i relaksacje wieczorne oraz rozmowy z bliskimi
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
-
karolinal1
28 stycznia 2018, o 18:42
U mnie tez różnie ale jest poprawa odkąd na serio się przyłożyłam do odburzania, dziś rano miałam kryzys z natrętami dotyczącymi zdrowia i po prostu go przeczekałam, wiedziałam ze minie prędzej czy później i wiem tez ze wróci, akceptuje to po prostu, jak mam już na masę zły dzień to po prostu się wypłacze i lecę dalej
-
Megi.88
28 stycznia 2018, o 19:12
Celine Marie pisze: ↑28 stycznia 2018, o 18:10
Weekend poza domem i 60% objawów ustąpiło raptem przez kilkanaście godzin , a reszta się zmniejszyła,chyba to faktycznie "tylko" mój głupi łeb tak mi daje czadu ale co mi po tej wiedzy jak przekraczam próg mojego toksycznego domu i zaczyna się piekło

jakoś automatycznie włączają się somaty ,otumanienie,dd 10000% ...
Słucham nagrań divica o myślach i już mi się poprawił humor

" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
-
miniper
28 stycznia 2018, o 19:17
Kryzys może być kilka godzin, a nawet 2 tygodnie. Nie ma co się przejmować dodatkowo jego trwaniem. I przede wszystkim pozwolic sobie na niego
-
Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
28 stycznia 2018, o 19:29
Master24 pisze: ↑28 stycznia 2018, o 15:34
GDZIE DO CHOLERY ZNIKNĄŁ CZAT? NIE MAM.TAKIEJ OPCJI W MENU NAWET...JAK ZWYKLE COŚ ZEPSUTE
Napisz do admina ja tez tak mam.
-
eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
28 stycznia 2018, o 19:38
Nipo pisze: ↑28 stycznia 2018, o 19:29
Kazdy tak ma, ale z tego co wiem do pracy nad soba materialy sa dostępne bez rejestracji na forum. Czat to dodatek dzięki niemu sie raczej nie odburzycie. To dobra okazja by zamiast na nim siedziec zebrac się i porobić coś innego niż wkrwcac się w tematy nerwicowe

Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?
Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
-
eiviss1204
28 stycznia 2018, o 19:41
eiviss1204 pisze: ↑28 stycznia 2018, o 19:38
Nipo pisze: ↑28 stycznia 2018, o 19:29
Kazdy tak ma, ale z tego co wiem do pracy nad soba materialy sa dostępne bez rejestracji na forum. Czat to dodatek dzięki niemu sie raczej nie odburzycie. To dobra okazja by zamiast na nim siedziec zebrac się i porobić coś innego niż wkrwcac się w tematy nerwicowe
Tu macie wypowiedz Wiktora z innego wątku dotyczacego czatu
Czasami czat będzie wyłączany w najbliższym czasie, bo przygotowuje się powoli do aktualizacji całego forum, a właśnie jedną z głównych potrzeb jest dopasowanie czata.
Nie wiem ile będą trwały przerwy.
-
Jagoda_a
29 stycznia 2018, o 09:10
Czemu tak ciężko zaakceptowac te stany lękowe? Tak to mnie wkurza ze nie daje rady

jeszcze ta pogoda. Dziala na mnie tak depresyjnie jak nigdy a depresji sie boję najbardziej. Nie pozwalam sobie na smutek zeby się nie pogłębil

-
eiviss1204
29 stycznia 2018, o 09:36
Jagoda_a pisze: ↑29 stycznia 2018, o 09:10
Czemu tak ciężko zaakceptowac te stany lękowe? Tak to mnie wkurza ze nie daje rady

jeszcze ta pogoda. Dziala na mnie tak depresyjnie jak nigdy a depresji sie boję najbardziej. Nie pozwalam sobie na smutek zeby się nie pogłębil
Stany depresyjne sa typowe w nerwicach takze glowa do gory kazdy z meczyl sie z tym jakis czas. Tez balam sie depresji poteznie,ale to błąd ogolnie mediow i przedstawiania depresji w takim a nie innym świetle.
Nie przejmuj się z czasem nabierzesz dystansu

-
Jagoda_a
29 stycznia 2018, o 10:15
eiviss1204 pisze: ↑29 stycznia 2018, o 09:36
Jagoda_a pisze: ↑29 stycznia 2018, o 09:10

Stany depresyjne sa typowe w nerwicach takze glowa do gory kazdy z meczyl sie z tym jakis czas. Tez balam sie depresji poteznie,ale to błąd ogolnie mediow i przedstawiania depresji w takim a nie innym świetle.
Nie przejmuj się z czasem nabierzesz dystansu
Dziękuję, to kolejny kryzys w mojej drodze do odburzenia. Minie jak tamte poprzednie pod warunkiem ze nie bedę sie tego bać, analizować i poświęcac temu dużo czasu prawda?