Kurna prawilny ???co to Monia znaczy hehe ?eiviss1204 pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:21Spróbuj nam zaufacNipo pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:17I o to chodzi najważniejsze dostrzegać te pozytywyweird_thoughts pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:16
Ja sobie dokładnie tak tłumaczę, ale ten początkowy lęk zamienia się w wolnopłynący i tutaj zaczyna się błędne koło... Ale mam wrażenie, że jakaś poprawa jednak już u mnie jest![]()
![]()
bo to co piszesz niczym sie nie rozni od tego co mialo wiele osób na forum w tym ja,bo akurat z obserwacji wiem ze Ty masz te same wkretki.
Poczytaj posty chlopakow staraj sie pomagac innym w postach to bardzo duzo daje bo wbrew pozorom sama zaczniesz dostrzegać ze to tylko iluzja![]()
Tak jak nasz prawilny Nipo xd![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
- florek
- Zarejestrowany Użytkownik
Wracam po krótkiej przerwie, z szybkim pytaniem - jest w nerwie możliwe szybsze i gwałtowniejsze wpadanie w złość? Bo od zawsze byłem nerwowy i łatwo mnie było wyprowadzić z równowagi, ale teraz to dzieje się o wiele szybciej, i na prawdę nie muszę się bardzo postarać żebym się wkurzył na kogoś ;/ a przy moich wkrętach i rzeczach które dalej wpadają mi do głowy mimo że staram się je puszczać "luzem" i odciągać od nich uwagę, jednak agresja i zdenerwowanie jest zdecydowanie niewskazanym dodatkiem ;/ miał ktoś tak? jak sobie z tym radzić?
"Nasze życie jest takim, jakim uczyniły je nasze myśli" ~ Marek Aureliusz
"Lekarstwem dla chorej duszy jest dobre słowo" ~ Menander
"Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia" ~ Albert Einstein
"Lekarstwem dla chorej duszy jest dobre słowo" ~ Menander
"Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia" ~ Albert Einstein
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Takflorek pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:25Wracam po krótkiej przerwie, z szybkim pytaniem - jest w nerwie możliwe szybsze i gwałtowniejsze wpadanie w złość? Bo od zawsze byłem nerwowy i łatwo mnie było wyprowadzić z równowagi, ale teraz to dzieje się o wiele szybciej, i na prawdę nie muszę się bardzo postarać żebym się wkurzył na kogoś ;/ a przy moich wkrętach i rzeczach które dalej wpadają mi do głowy mimo że staram się je puszczać "luzem" i odciągać od nich uwagę, jednak agresja i zdenerwowanie jest zdecydowanie niewskazanym dodatkiem ;/ miał ktoś tak? jak sobie z tym radzić?

Sluchajcie koniecznie nagran i to nie raz a tyle ile trzeba

- Heimdall
- Odważny i aktywny forumowicz
Łoo stary, to norma w nerwicy. Czasem nie umiem nad tym zapanować i jestem wręcz "kurwiczny"florek pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:25Wracam po krótkiej przerwie, z szybkim pytaniem - jest w nerwie możliwe szybsze i gwałtowniejsze wpadanie w złość? Bo od zawsze byłem nerwowy i łatwo mnie było wyprowadzić z równowagi, ale teraz to dzieje się o wiele szybciej, i na prawdę nie muszę się bardzo postarać żebym się wkurzył na kogoś ;/ a przy moich wkrętach i rzeczach które dalej wpadają mi do głowy mimo że staram się je puszczać "luzem" i odciągać od nich uwagę, jednak agresja i zdenerwowanie jest zdecydowanie niewskazanym dodatkiem ;/ miał ktoś tak? jak sobie z tym radzić?

-
Działanie agresywne, złość TO wynik skumulowamych emocji. Bardzo często złość maskuje inne emocje np: obawę przed porażką, małe poczucie wartości. Bardzo często dzialamy na autopilocie. Praca z tym polega na tym by nie dac sie " rządzić " temu wgranemu programowi. Trzeba tez sie starac by ten autopilot nie wlaczal .się l. Jak pracować świadomie. Zastanowić się czy złość czegoś nie maskuje. W momencie odpalenia autopilota hamowac agresję swiadomie i pamiętać ze nikt ani nic za złość naszą nie odpowiada to nasza reakcja to nasza emocje i tylko my możemy się z nią uporać.trzeba znaleźć ujście dla skumulowamych emocji np sport.
- eiviss1204
Hahaha zaczynam za bardzo lecieć z okresleniami xddd to onzacza prawidłowy /poprawnyNipo pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:22Kurna prawilny ???co to Monia znaczy hehe ?eiviss1204 pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:21Spróbuj nam zaufacbo to co piszesz niczym sie nie rozni od tego co mialo wiele osób na forum w tym ja,bo akurat z obserwacji wiem ze Ty masz te same wkretki.
Poczytaj posty chlopakow staraj sie pomagac innym w postach to bardzo duzo daje bo wbrew pozorom sama zaczniesz dostrzegać ze to tylko iluzja![]()

3majcie się dziecioszki i wlaczcie nagrania

- eiviss1204
alicjac pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:33Działanie agresywne, złość TO wynik skumulowamych emocji. Bardzo często złość maskuje inne emocje np: obawę przed porażką, małe poczucie wartości. Bardzo często dzialamy na autopilocie. Praca z tym polega na tym by nie dac sie " rządzić " temu wgranemu programowi. Trzeba tez sie starac by ten autopilot nie wlaczal .się l. Jak pracować świadomie. Zastanowić się czy złość czegoś nie maskuje. W momencie odpalenia autopilota hamowac agresję swiadomie i pamiętać ze nikt ani nic za złość naszą nie odpowiada to nasza reakcja to nasza emocje i tylko my możemy się z nią uporać.trzeba znaleźć ujście dla skumulowamych emocji np sport.
Bardzo fajny post

Polecam kupic sobie książkę "Paradoks Szympansa" Swietnie tlumaczy jak dziala nasz mozg i rozbija nasze zachowania na 3 czesci czyli
Komputer - logika
Emocje - szalejacy szympans
Autopilot -nawykowe reakcje
Plus rozbija rekacje na tzw gremliny i gobliny czyl postawy,które nabywamy w dzieciństwie a takze wtedy kiedy jestesmy nastolatkami

- Nipo

eiviss1204 pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:35Hahaha zaczynam za bardzo lecieć z okresleniami xddd to onzacza prawidłowy /poprawnyNipo pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:22Kurna prawilny ???co to Monia znaczy hehe ?eiviss1204 pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:21
Spróbuj nam zaufacbo to co piszesz niczym sie nie rozni od tego co mialo wiele osób na forum w tym ja,bo akurat z obserwacji wiem ze Ty masz te same wkretki.
![]()
3majcie się dziecioszki i wlaczcie nagrania![]()
- weird_thoughts
- Odważny i aktywny forumowicz
Dzięki za rady
Wiem że ma to prawie każdy na forum, ale jak zwykle ma się myśli, że to jednak coś innego
Ogólnie ostatnio nieregularnie sypiam i mam wrażenie, ze to powoduje takie dziwne stany i samopoczucie na pograniczu derealizacji.

Ogólnie ostatnio nieregularnie sypiam i mam wrażenie, ze to powoduje takie dziwne stany i samopoczucie na pograniczu derealizacji.
- Nipo
Derealka się nie przejmuj jak mam ja zawsze na weekendach ale zaczynam ja w miare akceptować chociaż czasem mnie bardzo denerwujeweird_thoughts pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:54Dzięki za radyWiem że ma to prawie każdy na forum, ale jak zwykle ma się myśli, że to jednak coś innego
![]()

- romaroma
Kochani, co mam zrobić, kiedy wiem, że to co jest w mojej głowie to iluzja, ale dalej pojawia się pytanie: CZY JA TEGO CO MAM W GŁOWIE NIE ZROBIŁAM, jak to sprawdzić, dochodzi do kuriozalnych przypadków, że chciałabym, że ciągle mnie ktoś sprawdzał, patrzył, czy faktycznie nic nie robię. Niby logika mi mówi, że bym wiedziała jakbym coś zrobiła, ale druga półkula mówi, że co jeśli nie wiem i straciłam świadomość?
- eiviss1204
Jakbyś stracila swiadomosc to bys nie pisala tego postu. Poza tym ludzie tracący swiadomosc nie wiedza ze ja traca takze luzromaroma pisze: ↑7 stycznia 2018, o 18:15Kochani, co mam zrobić, kiedy wiem, że to co jest w mojej głowie to iluzja, ale dalej pojawia się pytanie: CZY JA TEGO CO MAM W GŁOWIE NIE ZROBIŁAM, jak to sprawdzić, dochodzi do kuriozalnych przypadków, że chciałabym, że ciągle mnie ktoś sprawdzał, patrzył, czy faktycznie nic nie robię. Niby logika mi mówi, że bym wiedziała jakbym coś zrobiła, ale druga półkula mówi, że co jeśli nie wiem i straciłam świadomość?

Badz na to niereaktywna bo szkoda zebys sie stresowala tym bo destabilizuje Ci to zycie,a lękowe kolo się zatacza.
-
To niestety ale piąteczkaHeimdall pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:32Łoo stary, to norma w nerwicy. Czasem nie umiem nad tym zapanować i jestem wręcz "kurwiczny"florek pisze: ↑7 stycznia 2018, o 17:25Wracam po krótkiej przerwie, z szybkim pytaniem - jest w nerwie możliwe szybsze i gwałtowniejsze wpadanie w złość? Bo od zawsze byłem nerwowy i łatwo mnie było wyprowadzić z równowagi, ale teraz to dzieje się o wiele szybciej, i na prawdę nie muszę się bardzo postarać żebym się wkurzył na kogoś ;/ a przy moich wkrętach i rzeczach które dalej wpadają mi do głowy mimo że staram się je puszczać "luzem" i odciągać od nich uwagę, jednak agresja i zdenerwowanie jest zdecydowanie niewskazanym dodatkiem ;/ miał ktoś tak? jak sobie z tym radzić?![]()
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
nieprzespalem nocy pomimo wzięcia mocnego leku nasennego...moja glowa wciąz mnie zadziwia na minus.ale najgorsze ze obsesje zmeczyly tak bardzo ze czuje skurczenie czaszki...otepienie jak przy ostrym przeziebieniu...przewijaja mi sie mysli suicydalne czasem juz.
Mistrz 2021 (L)
- niedowierzam
Gratulacje! U mnie to samo, brak analiz. Aż jestem w głębokim szoku