Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

31 października 2017, o 08:16

Celine Marie pisze:
31 października 2017, o 01:31
tiktak_pogranicza pisze:
31 października 2017, o 01:00
Celine Marie pisze:
30 października 2017, o 21:26
Zaczął się 11 miesiąc ciągłej męczarni,ani dnia nie było poprawy,mam nerwicę każdą odmianę,depresję i derealizację,to wszystko na raz przez 24h n dobę robiły ze mnie wraka,nie wiem ile jeszcze wytrzymam,zaczynam chorować fizycznie bo ciało już nie daje rady,wyniki coraz gorsze...tyle w życiu się nacierpiałam ,myślałam,że nic gorszego mnie nie spotka i chyba wykrakałam to gówno całe na koniec marnego żywota ,jak ktoś urodził się nieszczęśliwy i przegrany to taki zdechnie
Niestety

Muszę dzisiaj się podpisać pod tym.
Mnie wykończyła praca w korpo....nepotyzm w firmie i układy. Nie wiem jak mam iść na zwolnienie po 5 latach.... wstydzę sie przedłożyć zwolnienie od psychiatry...a wiem, że muszę bo inaczej moj organizm wyniszczeje.

Mam ucisk w klatce i natrętne myśli. Już zaczynam płakac codziennie.... no ide na dno...jak nic.
Ja ledwo chodzę do łazienki a co dopiero praca.

Odnośnie rad...tak znam artykuły,nagrania,czytałam mądre książki,chodziłam po psychiatrach,znam teorię ale teoria swoje ,a życie swoje,w moim wieku trudno zacząć myśleć inaczej niż przez lata życia,czy w tym wieku można zmienić przyzwyczajenia? wątpię czy można się przestawić o 360 stopni ,bo czy można siłą woli której nota bene nie mam zacząć być innym człowiekiem,myśleć inaczej,przestać być wrażliwym,nerwowym,uczuciowym,pesymistycznym itd. ?
Mozna, mozna, ja mam 39 lat nerwice od dzieciaka, walnelo mnie 6 lat temu, poznalam forum rok temu. JAK SIE CHCE WSZYSTKO MOZNA. Grunt to dzialac, a nie sie uzalac nad soba.

Jak podejmiesz ta decyzje, i zechcesz, to daj znac, powiem ci od czego zaczac i nad czym sie skupic na poczatlu i co robic, by z tego wyjsc, malymi krokami.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
Pomocy
Zarejestrowany Użytkownik

31 października 2017, o 09:22

Witam Was. Moze mi ktos powiedzieC jak to jest , ze wstaje rano i mam lęk w sobiee . Jakos caly dzien wytrzymam z tym a wieczorem to mIjaaa, tak ok 18 czuje sie normalnie . Na drugi dzien wstaje i od nowa ;( co robic :cry:
Pinka

31 października 2017, o 09:33

Podpinam się pod pytanko, bo mam tak samo 😕
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

31 października 2017, o 10:07

Pomocy pisze:
Witam Was. Moze mi ktos powiedzieC jak to jest , ze wstaje rano i mam lęk w sobiee . Jakos caly dzien wytrzymam z tym a wieczorem to mIjaaa, tak ok 18 czuje sie normalnie . Na drugi dzien wstaje i od nowa ;( co robic :cry:
To kwestia poziomu hormonów. Większość nerwicowcow nad ranem czuje się najgorzej I coraz lepiej wraz z nadejściem wieczora, ponieważ w godzinach porannych stężenie kortyzolu (hormon stresu) w organizmie jest największe.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

31 października 2017, o 10:14

Pomocy pisze:
Mam to samo. Wydaje mi się, że to kwestia czasu jak wszystko się wyrówna (hormony) I wróci do normalności.
Alpina86
Odważny i aktywny forumowicz

31 października 2017, o 10:19

Olalala pisze:
Pomocy pisze:
Mam to samo. Wydaje mi się, że to kwestia czasu jak wszystko się wyrówna (hormony) I wróci do normalności.
Swieta prawda, tez tak mam najlepiej wstac od razu i przejść do czynnosci dnia codziennego.
fu*k it
Awatar użytkownika
Olalala

31 października 2017, o 10:24

Alpina86 pisze:
Olalala pisze:
Pomocy pisze:
Swieta prawda, tez tak mam najlepiej wstac od razu i przejść do czynnosci dnia codziennego.
Jestem ciekawa ile to trwa, takie wyrównanie. Bo ja psychicznie czuje się ok, jedynie fizycznie zostały lekkie somaty.
Awatar użytkownika
Nipo

31 października 2017, o 10:49

Olalala pisze:
31 października 2017, o 10:24
Alpina86 pisze:
Olalala pisze:

Jestem ciekawa ile to trwa, takie wyrównanie. Bo ja psychicznie czuje się ok, jedynie fizycznie zostały lekkie somaty.
Oj ja mamjak bardzo czesto podobnie wieczorem totalny spokoj a dzisiaj rano to dramat natręty takie ze cyrk :/
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

31 października 2017, o 12:13

Tzn tak, hormony to wszytsko nasilają, ale kluczem do sukcesu jest jednak poukładanie sobie w głowie tak na 100%, ogarnięcie swojej psychiki. Bo podwyższony kortyzol rano ma każdy, a jednak nie każdy ma nerwice i lęki :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Awatar użytkownika
Olalala

31 października 2017, o 12:16

eyeswithoutaface pisze:
Tzn tak, hormony to wszytsko nasilają, ale kluczem do sukcesu jest jednak poukładanie sobie w głowie tak na 100%, ogarnięcie swojej psychiki. Bo podwyższony kortyzol rano ma każdy, a jednak nie każdy ma nerwice i lęki :)
Widzisz kochana tylko ja mam w głowie poukładane, bo ja jestem tak spokojna w "głowie" jak nigdy nie bywałam. A w ciele grasuje jeszcze napięcie, tego nie rozumiem I nie wiem czy to kwestia czasu I poukładania hormonów czy zapisania pewnych reakcji w ciele I teraz konieczność oduczenia się ich, sama nie wiem.
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

31 października 2017, o 12:18

Olalala pisze:
eyeswithoutaface pisze:
Widzisz kochana tylko ja mam w głowie poukładane, bo ja jestem tak spokojna w "głowie" jak nigdy nie bywałam. A w ciele grasuje jeszcze napięcie, tego nie rozumiem I nie wiem czy to kwestia czasu I poukładania hormonów czy zapisania pewnych reakcji w ciele I teraz konieczność oduczenia się ich, sama nie wiem.
Daj sobie czas. Ciało długo 'pamięta', a nerwica to jednak baaaardzo silne emocje. Lęki jeszcze rezonuja, ale skoro czujesz wewnętrzny spokój to pewnie i na fizyczny nie przyjdzie Ci długo czekać :) :friend:
Awatar użytkownika
Nipo

31 października 2017, o 12:59

Hej.
Już miałem fajny okres oczywiście miałem jakiś tam lekki lęk czy myśli natretne niestety do dzisiaj.Dzisiaj dopadł mnie jakiś kryzysik :/ Nerwica zaczęła mi podsylac pytanie:Dlaczego mam takie straszne myśli ze chce sobie coś zrobić ?moze naprawdę chce ?dlaczego ja mam takie myśli jak ich bardzo nie chce ?nigdy z tego nie wyjde.I tym podobne.
Załamana89

31 października 2017, o 13:12

Nipo mam tak samo jak ty.Mecza mnie samobój depresję że krzywdze siebie do tego wyobrażenia różne straszne czasem lek jest a potem zaś się martwię że tego leku niema a myśli są. I POTEM DOŁEK I ZNÓW MYŚLI ŻE Ż TEGO NIE WYJDĘ I TAK DO KOŃCA ŻYCIA BĘDZIE TO TAK WYGLĄDAŁO DO TEGO DOCHODZI ZMRCZENIE SENNOŚĆ NAPIĘCIE CAŁEGO CIAŁA I TAK WKOLKO.
Awatar użytkownika
Olalala

31 października 2017, o 14:15

eyeswithoutaface pisze:
31 października 2017, o 12:18
Olalala pisze:
eyeswithoutaface pisze:
Daj sobie czas. Ciało długo 'pamięta', a nerwica to jednak baaaardzo silne emocje. Lęki jeszcze rezonuja, ale skoro czujesz wewnętrzny spokój to pewnie i na fizyczny nie przyjdzie Ci długo czekać :) :friend:
:-)

A czy ktoś tak miał jeszcze z forum, że psychicznie czuł się ok, a fizycznie odczuwał jeszcze napięcie? :DD
Darka11

31 października 2017, o 15:32

A ja mam już od kilku dni gorsze samopoczucie. Myślę, że jak może tu to wyrzuce to mi trochę minie. Może ma to związek z odstawieniem magnezu który brałam przeszło rok. A teraz od 3 tyg nie zazywam suplementu i widzę pogorszenie. Jakieś lęki bezpodstawne, czuje się ciężka, zawroty głowy, a dziś doszło "jakby" dretwienie twarzy (głównie szczęki) i większe leki podczas jedzenia (przelykania) że się udlawie itp. Straszny lek w momencie przejścia jedzenia z przełyku do gardła. dziwne ciśnienie w głowie i nosie tak że ciężko mi się oddycha ( nerwicowy problem z oddychaniem mam od dawna,ale od wczoraj szczególnie mi dokucza) Nie pomaga dwuletni brak pracy bo mam więcej czasu na myślenie... No wygadalam się ;-)
ODPOWIEDZ