Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
justi2212
- Odważny i aktywny forumowicz
31 października 2017, o 15:32
Olalala pisze: ↑31 października 2017, o 14:15
eyeswithoutaface pisze: ↑31 października 2017, o 12:18
Olalala pisze: ↑31 października 2017, o 12:16
Widzisz kochana tylko ja mam w głowie poukładane, bo ja jestem tak spokojna w "głowie" jak nigdy nie bywałam. A w ciele grasuje jeszcze napięcie, tego nie rozumiem I nie wiem czy to kwestia czasu I poukładania hormonów czy zapisania pewnych reakcji w ciele I teraz konieczność oduczenia się ich, sama nie wiem.
Daj sobie czas. Ciało długo 'pamięta', a nerwica to jednak baaaardzo silne emocje. Lęki jeszcze rezonuja, ale skoro czujesz wewnętrzny spokój to pewnie i na fizyczny nie przyjdzie Ci długo czekać
A czy ktoś tak miał jeszcze z forum, że psychicznie czuł się ok, a fizycznie odczuwał jeszcze napięcie?
Olalala nie zadawaj głupich pytań

A tak serio, to myślę, że tak może być, najlepiej skieruj swoją uwagę na to, że czujesz się psychicznie dobrze, a napięcie niech sobie będzie obok

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
-
rit
- Dyżurny na forum Odważny VIP
31 października 2017, o 15:47
Ja czułam się od tygodnia całkiem dobrze, naprawdę widziałam poprawę. Dzisiaj dowiedziałam się okropnej rzeczy.. Okropnej. Związanej z moją najbliższą rodziną. Jak mam sobie z tym poradzić? Czuję, że nadciąga tsunami załamania nerwowego. Na razie czuję się jak w kiepskim filmie i mam ataki paniki..
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
-
justi2212
31 października 2017, o 15:59
rit pisze: ↑31 października 2017, o 15:47
Ja czułam się od tygodnia całkiem dobrze, naprawdę widziałam poprawę. Dzisiaj dowiedziałam się okropnej rzeczy.. Okropnej. Związanej z moją najbliższą rodziną. Jak mam sobie z tym poradzić? Czuję, że nadciąga tsunami załamania nerwowego. Na razie czuję się jak w kiepskim filmie i mam ataki paniki..
potraktować jak wszystko inne

podchwyciłaś sobie kolejny temat do nakręcania, proponuje większy dystans, cokolwiek by to nie było. W stanie lękowym jesteśmy bardzo wrazliwi i parokrotnie bardziej odbieramy różne negatywne informacje, choroby w rodzinie, katastrofy, usłyszane wiadomości, w zależności kto jakie ma obecnie wkrętki i czego się najbardziej boi

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
-
Olalala
31 października 2017, o 16:09
justi2212 pisze: ↑31 października 2017, o 15:32
Daj sobie czas. Ciało długo 'pamięta', a nerwica to jednak baaaardzo silne emocje. Lęki jeszcze rezonuja, ale skoro czujesz wewnętrzny spokój to pewnie i na fizyczny nie przyjdzie Ci długo czekać
A czy ktoś tak miał jeszcze z forum, że psychicznie czuł się ok, a fizycznie odczuwał jeszcze napięcie?
Olalala nie zadawaj głupich pytań

A tak serio, to myślę, że tak może być, najlepiej skieruj swoją uwagę na to, że czujesz się psychicznie dobrze, a napięcie niech sobie będzie obok
No nie wiem, może to nie jest normalne

I powinnam się udać do Toszka

-
Halina
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
31 października 2017, o 16:26
Olalala pisze: ↑31 października 2017, o 12:16
Widzisz kochana tylko ja mam w głowie poukładane, bo ja jestem tak spokojna w "głowie" jak nigdy nie bywałam. A w ciele grasuje jeszcze napięcie, tego nie rozumiem I nie wiem czy to kwestia czasu I poukładania hormonów czy zapisania pewnych reakcji w ciele I teraz konieczność oduczenia się ich, sama nie wiem.
Miej wyyebane, a bedzie ci dane;)
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
Olalala
31 października 2017, o 16:30
Halina pisze: ↑31 października 2017, o 16:26
O Hali, żyjesz

a może Ty tak miałaś/miewasz?

-
Halina
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
31 października 2017, o 16:40
Olalala pisze: ↑31 października 2017, o 16:30
Halina pisze: ↑31 października 2017, o 16:26
O Hali, żyjesz

a może Ty tak miałaś/miewasz?
Ja mam ciagle napiecie bez natrectw podsycane przez mysl "a co jak znowu natrety 6 roczne wroca"
IMG_20171030_141442.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
usuniete
- Gość
31 października 2017, o 20:02
A ja mam takie pytanie czy ktoś miał tak, że pojawiały się natręty i czuł lęk, a zaraz analiza czy to co czujemy to na pewno lęk a nie coś innego? Bo to mnie tak męczy..
-
Alpina86
31 października 2017, o 20:07
załamana20 pisze: ↑31 października 2017, o 20:02
A ja mam takie pytanie czy ktoś miał tak, że pojawiały się natręty i czuł lęk, a zaraz analiza czy to co czujemy to na pewno lęk a nie coś innego? Bo to mnie tak męczy..
Po prostu czułaś lęk. Nie ważna treść. Jest to zwykły natret i analiza. Rożni ludzie, rózna analiza, każdy bedzie rozkminiac co innego.
fu*k it
-
usuniete
- Gość
31 października 2017, o 20:34
Alpina86 pisze: ↑31 października 2017, o 20:07
Po prostu czułaś lęk. Nie ważna treść. Jest to zwykły natret i analiza. Rożni ludzie, rózna analiza, każdy bedzie rozkminiac co innego.
No właśnie a u mnie i tak od razu jest ale czy to na pewno był lęk? haha dzięki wielkie za odpowiedz

-
Alpina86
31 października 2017, o 20:36
załamana20 pisze: ↑31 października 2017, o 20:34
No właśnie a u mnie i tak od razu jest ale czy to na pewno był lęk? haha dzięki wielkie za odpowiedz
analiza stanu coś co nerw lubi najbardziej, pozdrawiam
fu*k it
-
usuniete
- Gość
31 października 2017, o 20:54
Alpina86 pisze: ↑31 października 2017, o 20:36
Czyli że to normalne, że zastanawiam się czy to co czuje to lęk, albo że to podważam?
Również pozdrawiam

-
Alpina86
31 października 2017, o 21:01
załamana20 pisze: ↑31 października 2017, o 20:54
Alpina86 pisze: ↑31 października 2017, o 20:36
Czyli że to normalne, że zastanawiam się czy to co czuje to lęk, albo że to podważam?
Również pozdrawiam
Tak to normalne dla nerwicy, ze mamy takie myśli.
fu*k it
-
madziar
- Zarejestrowany Użytkownik
31 października 2017, o 21:45
Cześć
Ja dzisiaj juz sama nie wiem o co chodzi.
Wczoraj miałam pierwszy mega przebłysk, ale taki na poziomie emocjonalnym. K... przeciez Ty naprawde jesteś zdrowa, a zachowujesz sie jak wrak, chodzisz jakby coś Ci było. I po tym nastąpił dziwny stan - cisza a potem ciagle sprawdzanie o co chodzi co sie właściwie stało. Wieczorem w domu lęk ponad lęki, dżuma ze strach.
Dzisiaj podobnie przy robieniu kolacji- dzien minął w wielkim napięciu i lękach cały czas mam DP i chyba tez DD. Robiąc ze strachem kanapki nagle myśl - przeciez lubię robic to żarcie- pojawiło sie z uczuciem "lubienia". I znowu dziwny stan. Do teraz lęk czuję jakby bardziej pod skórą. Co to jest ? Czy większy stan DD czy wyparcie lęku? Jak sie tego oduczyć jesli trzeba?
-
witorrr98
- Odburzony Wolontariusz Forum
1 listopada 2017, o 01:31
Cała wiedza jest zawarta w podpiętych tematach.Polecam nagrania mp3 utworzone przez adminów.
Pozdrawiam witorrr98.