Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
No właśnie teraz juz ledwo wytrzymuje z bolu glowy
moze cisnienie do niczego.Boje sie spać.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
- Odważny i aktywny forumowicz
- JestemNadzieja
- Zarejestrowany Użytkownik
Oj glupotki piszesz. Kiedys myslalam tak samo. Blagalam Boga by zabral nerwice a dal mi raka.. Glupota straszana. 5 tyg jestem zdrowa☺Ty tez bedziesz.. Uwierzbeautiful_kate pisze: ↑22 października 2017, o 18:31Tylko nerwica daje takie objawy
Wolałabym być chora na coś realnie
Nie na umysł.
Chorobę można zwalczać i żyć normalnie
Lęku nie

-
Ja cały czas mam takie myśli, że wołałbym już mieć jakąś fizyczną chorobę (astmę, cukrzycę itp) niż nerwicę :/ Cały czas mi ta myśl przechodzi przez głowę. Ale robię badania no i nic, jedynie bardzo niski poziom wit D3. No i co? DUPA. Wszyscy mówią "to tylko nerwica", a ja mówię "nie tylko, aż"JestemNadzieja pisze: ↑24 października 2017, o 00:56Oj glupotki piszesz. Kiedys myslalam tak samo. Blagalam Boga by zabral nerwice a dal mi raka.. Glupota straszana. 5 tyg jestem zdrowa☺Ty tez bedziesz.. Uwierzbeautiful_kate pisze: ↑22 października 2017, o 18:31Tylko nerwica daje takie objawy
Nie na umysł.
Lęku nie

TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
-
PYTANIE DO CHODZĄCY NA PSYCHOTERAPIĘ lub TYCH, KTÓRZY MAJĄ TO ZA SOBĄ - od 2 spotkań na psychoterapii zaczynamy z Psycholog pracować w nurcie psychoterapii schematu. Czy ktoś był w tym nurcie?
-
Witam. Właśnie dzisiaj doświadczyłem mega lęku a już było dobrze w miarę od kilku dni, nerwica nie daje mi spokoju, natrectwa myślowe na tle religijnym, wczoraj przeprowadzilem ciekawą rozmowę z kolegą w pracy na temat kościoła i dzisiaj jazda na maxa a wczoraj było ok, w domu też często nie daje rady mam żonę i malutką córeczkę niespełna 2 lata i przerózne myśli mnie nachodzą, staram się, walczę każdego dnia z tym cholerstwem, zaraz biorę się za słuchanie nagrań divovica bo to jest antidotum na to, sluchac i wdrażać to w życie co mówią.Życzę Wam odburzenia
- AdamGdzies
Dzisiaj miałem lepszy dzień ale oczywiście wieczorem przyszedł dół. Odczuwam słabość w całym ciele i takie nieprzyjemne napięcie, jakby łaskotanie. Jednak najbardziej doskwiera mi słabość w głowie. Miewa ktoś tak czasem ? Im bardziej nieznane i dziwne uczucia występują u mnie w nerwicy tym mocniej sie niepokoje... podstępna jest !
ALE WALCZE ! <boks>

-
Czuję się beznadziejnie, przez nerwicę z fobią społeczną, odwołuję rozmowy o pracę, najgorsze, że już dłużej moi bliscy nie mogą mnie utrzymywac, tymbardziej czuje presje, nie wiem gdzie szukac pracy i jakiej tak zeby nie potegowac lękow, pracowalem zawsze w duzych skupiskach ludzi np. galerii handlowej, gastronomii - gdzie kontakt z klientem byl przerozny od milych po totalnych prostakow czepiajacych sie o wszystko.
-
Ja mam słabszy - tydzień :/...
w ogóle zauważyłam, że np. jest 3 tygodnie poprawy. Nie ma lęku, objawów itp., to nawet jak pomyślę o nerwicy, to i tak w myślach jestem silna, że dam jej radę, że nie boję się, akceptuję objawy, ale jak przychodzi gorszy okres......MASAKRA
Nie wiem co robię źle, że objawy wracają....
uporałam się z lękami .... takimi nieuzasadnionymi, lękiem przed nieznanym, że coś złego się wydarzy, takim wolnopłynącym - ogarnęłam to i to w miarę szybko zważywszy na fakt, że towarzyszą mi od zawsze.... po prostu - moja myśl przecież nie sprawi, że coś się wydarzy... nie mam takiej mocy sprawczej
Ataki Paniki w konkretnych miejscach... kilka razy udało mi się przezwyciężyć - tzn. powiedzieć że już tak miałam, nic się nie działo, to jest moje zaburzenie - trudno.... i to bardzo szybko przechodziło. Teraz ich nie ma - nie boję się ich.
Ale objawy - konkretnie ból głowy..... wcześniej miałam objawy z serca, ale olałam je... nawet teraz często serce mi się potyka, ale w ogóle nie przywiązuję do tego wagi.
Ale ta głowa.... 3 tygodnie było super. Może tez przez to, że miałam rezponans który nic nie wykazał :/
Aż tu nagle - nerwoból w głowie i od razu lęk... nawet nie spowodowany jakąś wizją wylewu itd.
I od tego czasu ból codziennie. Tabletki nie pomagają. Jest to ból napięciowy, opasający, razem ze sztywnym karkiem. Ale tez te "nerwobóle"...
Czasami jestem nimi tak zdenerwowana, że mam drgawki (nie wiem czy to też atak paniki)
No i cholera wciąż DZIWIĘ SIĘ tym objawom !
1. Czy ból głowy może pojawić się nagle ? bez powodu ? bez wcześniejszych objawów nerwicy ? Bo ja rozumiem, że po stresie, myśleniu o tym.... ale tak z nikąd?
2. czy może trwać 24/dobe ??!!! Bo już nie mam siły
Od tygodnia jadę na lekach przeciwbólowych i persenie......
Jak olać ten ból głowy tak jak te sercowe objawy ??
Jak olać coś co tak przeszkadza w życiu ?
Teraz nie myślę o niczym innym po powrocie z pracy jak o pójściu spać
w ogóle zauważyłam, że np. jest 3 tygodnie poprawy. Nie ma lęku, objawów itp., to nawet jak pomyślę o nerwicy, to i tak w myślach jestem silna, że dam jej radę, że nie boję się, akceptuję objawy, ale jak przychodzi gorszy okres......MASAKRA
Nie wiem co robię źle, że objawy wracają....
uporałam się z lękami .... takimi nieuzasadnionymi, lękiem przed nieznanym, że coś złego się wydarzy, takim wolnopłynącym - ogarnęłam to i to w miarę szybko zważywszy na fakt, że towarzyszą mi od zawsze.... po prostu - moja myśl przecież nie sprawi, że coś się wydarzy... nie mam takiej mocy sprawczej

Ataki Paniki w konkretnych miejscach... kilka razy udało mi się przezwyciężyć - tzn. powiedzieć że już tak miałam, nic się nie działo, to jest moje zaburzenie - trudno.... i to bardzo szybko przechodziło. Teraz ich nie ma - nie boję się ich.
Ale objawy - konkretnie ból głowy..... wcześniej miałam objawy z serca, ale olałam je... nawet teraz często serce mi się potyka, ale w ogóle nie przywiązuję do tego wagi.
Ale ta głowa.... 3 tygodnie było super. Może tez przez to, że miałam rezponans który nic nie wykazał :/
Aż tu nagle - nerwoból w głowie i od razu lęk... nawet nie spowodowany jakąś wizją wylewu itd.
I od tego czasu ból codziennie. Tabletki nie pomagają. Jest to ból napięciowy, opasający, razem ze sztywnym karkiem. Ale tez te "nerwobóle"...
Czasami jestem nimi tak zdenerwowana, że mam drgawki (nie wiem czy to też atak paniki)
No i cholera wciąż DZIWIĘ SIĘ tym objawom !
1. Czy ból głowy może pojawić się nagle ? bez powodu ? bez wcześniejszych objawów nerwicy ? Bo ja rozumiem, że po stresie, myśleniu o tym.... ale tak z nikąd?
2. czy może trwać 24/dobe ??!!! Bo już nie mam siły

Jak olać ten ból głowy tak jak te sercowe objawy ??
Jak olać coś co tak przeszkadza w życiu ?
Teraz nie myślę o niczym innym po powrocie z pracy jak o pójściu spać

- JestemNadzieja
Dopoki nie zrozumiesz ze to tylko nerwica to nie dasz rady z tego wysjc. Podejdz do tego w innu sposobcoyot.inc pisze: ↑24 października 2017, o 16:55Ja cały czas mam takie myśli, że wołałbym już mieć jakąś fizyczną chorobę (astmę, cukrzycę itp) niż nerwicę :/ Cały czas mi ta myśl przechodzi przez głowę. Ale robię badania no i nic, jedynie bardzo niski poziom wit D3. No i co? DUPA. Wszyscy mówią "to tylko nerwica", a ja mówię "nie tylko, aż"JestemNadzieja pisze: ↑24 października 2017, o 00:56Oj glupotki piszesz. Kiedys myslalam tak samo. Blagalam Boga by zabral nerwice a dal mi raka.. Glupota straszana. 5 tyg jestem zdrowa☺Ty tez bedziesz.. Uwierzbeautiful_kate pisze: ↑22 października 2017, o 18:31Tylko nerwica daje takie objawy
Nie na umysł.
Lęku nie![]()
Mow sobie ,,uff jak dobrze ze mam tylko merwice a nie jakiegos raka ktory by tak czy siak mnke zabil,, uff jak dobrze ze nie mam cukrzycy bo musialabym ograniczyc jedzenie i kluc sie co drugi dzien w palec i mierzyc cukier. (Ja to robie niestety) ... Nerwica to nie choroba umyslowa tylko choroba emocji czyli tak naprawde zadna to choroba. Tak do tego podchodz. Ja tak zrobilam i jestem zdrowa

-
Jak długo trwało twoje wychodzenie z nerwicy? Tzn. kiedy był ten moment, że uświadomiłaś sobie, że to nerwica?JestemNadzieja pisze: ↑25 października 2017, o 12:54Dopoki nie zrozumiesz ze to tylko nerwica to nie dasz rady z tego wysjc. Podejdz do tego w innu sposobcoyot.inc pisze: ↑24 października 2017, o 16:55Ja cały czas mam takie myśli, że wołałbym już mieć jakąś fizyczną chorobę (astmę, cukrzycę itp) niż nerwicę :/ Cały czas mi ta myśl przechodzi przez głowę. Ale robię badania no i nic, jedynie bardzo niski poziom wit D3. No i co? DUPA. Wszyscy mówią "to tylko nerwica", a ja mówię "nie tylko, aż"JestemNadzieja pisze: ↑24 października 2017, o 00:56
Oj glupotki piszesz. Kiedys myslalam tak samo. Blagalam Boga by zabral nerwice a dal mi raka.. Glupota straszana. 5 tyg jestem zdrowa☺Ty tez bedziesz.. Uwierz![]()
Mow sobie ,,uff jak dobrze ze mam tylko merwice a nie jakiegos raka ktory by tak czy siak mnke zabil,, uff jak dobrze ze nie mam cukrzycy bo musialabym ograniczyc jedzenie i kluc sie co drugi dzien w palec i mierzyc cukier. (Ja to robie niestety) ... Nerwica to nie choroba umyslowa tylko choroba emocji czyli tak naprawde zadna to choroba. Tak do tego podchodz. Ja tak zrobilam i jestem zdrowa
Bo w moim przyoadku to chyba zawsze miałem nerwicę natomiast troszkę ponad 2 lata temu pojawiły się takie lęki o choroby, ogólne lęki itp. Prawie 2 lata brałem lek i olałem sprawę, dobrze się czułem, zapomniałem o nerwicy. Natomiast od 3 miesięcy nie biorę SSRI (tylko pregabalinę od 3 tygodni ale chyba nic nie daje). Więc właściwie pracuję nad sobą od 2 miesięcy. Bo 1 miesiąc to było ok bez leków, ale pozniej nerwica wróciła - zakończyłem 8 tygodniowy kurs mindfullness + miałem 9 spotkanie psychoterapii.
-
Ja mam przez cały dzień od rana do wieczora sztywnienie, uczucie braku skóry na głowie, przechodzi drętwienie od czubka głowy do karku tak, że aż parzy ciało, boli szczęka oczy wysadza i oczywiście momentalnie to dziwne dla mnie uczucie jak by mnie ktoś pchał w lewą stronę, tak jak bym miała stracić zaraz przytomność i ta fala ciepła przepływająca przez cały organizm. Po godzinie takiej kręciołki robi się niedobrze. Czasami myślę sobie ile czasu głowa jest w stanie to wytrzymać czy jest jakaś granica?
- JestemNadzieja
Ja z psychoterapii zrezygnowalam tzn po dwoch wstępnych spotkaniach mialam dosc. Koles wgl nie kumal moich problemow. Batdzo dlugo zastanawial sie nad jakims slowem bo mu brakowalo slow. Mowil jak ślimak i strasznie mnie to wkurzalo. Nerwice mam od dziecka ale w lipcu bylo apogeum. 3 msce trwalo to abym uwoerzyla ze to nerwicacoyot.inc pisze: ↑25 października 2017, o 13:22Jak długo trwało twoje wychodzenie z nerwicy? Tzn. kiedy był ten moment, że uświadomiłaś sobie, że to nerwica?JestemNadzieja pisze: ↑25 października 2017, o 12:54Dopoki nie zrozumiesz ze to tylko nerwica to nie dasz rady z tego wysjc. Podejdz do tego w innu sposobcoyot.inc pisze: ↑24 października 2017, o 16:55
Ja cały czas mam takie myśli, że wołałbym już mieć jakąś fizyczną chorobę (astmę, cukrzycę itp) niż nerwicę :/ Cały czas mi ta myśl przechodzi przez głowę. Ale robię badania no i nic, jedynie bardzo niski poziom wit D3. No i co? DUPA. Wszyscy mówią "to tylko nerwica", a ja mówię "nie tylko, aż"![]()
Bo w moim przyoadku to chyba zawsze miałem nerwicę natomiast troszkę ponad 2 lata temu pojawiły się takie lęki o choroby, ogólne lęki itp. Prawie 2 lata brałem lek i olałem sprawę, dobrze się czułem, zapomniałem o nerwicy. Natomiast od 3 miesięcy nie biorę SSRI (tylko pregabalinę od 3 tygodni ale chyba nic nie daje). Więc właściwie pracuję nad sobą od 2 miesięcy. Bo 1 miesiąc to było ok bez leków, ale pozniej nerwica wróciła - zakończyłem 8 tygodniowy kurs mindfullness + miałem 9 spotkanie psychoterapii.

- eyeswithoutaface
- Moderator

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."