Ja mam podobny lęk przed depresja i mam czasem takie stany smutku i zmęczenia ta nerwica ale tak jak napisałaś to jest poprostu nerwica i wiem ze nie depresja.eyeswithoutaface pisze: ↑8 października 2017, o 10:38Nie sądzęTacia pisze: ↑8 października 2017, o 08:43Czesc zuczki.
Musze sie wyzalic bo mam ostatnie kiepskie dni.
Jestem przekonana ze mam depresje bo na nerwice mi to nie pasuje. Przeanaluzowalam sobie caly swoj stan w nerwicy i ja coraz gorzej sie czuje! Nie ma tej radosci takjak kiedys takiego luzu takuego zadowolenia z zycia. Non stop mysle czy mam ta depresje bo jestem przygnebiona jak sie czyms zajme to jrst ok i o tym zapimne to tez ok ale jak sobie o tym przypomne to już jest zle. Nic mnie niw cieszy tak jak kiedys. Zyje bo zyje. Przez ta cholerna nerwice tylko cierpie dochodza negatywne mysli zadbych pozytywnych. Bardzo chcialabym zmienic myslenie ale czuje ze mi nie starczy sil. Czuje takie zmeczenie fizyczne i psychiczne. Nieraz idpuszczam bo nie mam juz sily z tym walczyc. Jestem zla ze mam taki stan i nie chce go miec! Odlozylam 2 tygodnie temu leki. Naprawde ja chyba mam ta depreche popierdolonaZ Twojego posta jasno wynika że Ty się depresji boisz, a nie ja masz. Takie objawy jak opisujesz mogą jak najbardziej towarzyszyć nerwicy: zmęczenie, czarne myśli, problemy z odczuwaniem radości... Tymbardziej ze niedawno odstawilas leki. Przy aktywnej nerwicy stany depresyjne są możliwe, ale stany depresyjne to jeszcze nie depresja , pamiętaj
Gdybyś była chora raczej nie zapominalabys o swoim stanie gdy jesteś zajęta
Głowa do góry, pozdrawiam
![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Proszę odpiszcie że swojej perspektywy, normalnych ludzi! Jak wy to widzicie? Taki.przymus?!
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
William Jonas Barkley
-
Czy ktoś z osób cierpiących na ocd miał do czynienia kiedykolwiek z fałszywymi wspomnieniami? Tzn ze wydawało wam się że zrobiliście komuś coś złego a wiecie że to się nie stało? I czy poczucie winy nie dawało wam żyć?albo odbieraliscie swoje zachowania z przeszłości zbyt krytycznie?
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Po 200 metrowym spacerze cały się telepie ; ( czy ma ktoś tak ze się od środka telepie. Dziwne parcie na nos jakby się zatkal do tego ucisk lekki na oczy.? Proszę o odpowiedź
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą
-
Noooorma, często nawet trochę podświadomie przebiegnie nam jakąś myśl lękowa której nie zdążymy wyłapać i lęk gotowy.
Larwa poczwarna, larwa taka brzydka, skąd ma wiedzieć że rosną jej skrzydła?
- Nipo
-
Nie da się odciąć, myśli będą zawsze. Ja staram się olewać i wyśmiewać lękowe myśli.Nipo pisze: ↑8 października 2017, o 16:27Jak od niej się odciąć ?jak sobie z tym radzisz ?kurcze ale totalnie nie wiadomo co dlaczego i po co.
- Nipo
Chodzi o to ze to jest lęk totalnie bez powodu i ciężko to ośmieszyć.
-
-
Bo ciągle o tym myślisz. Jak się czymś zajmujesz to nie myśl o nerwicy i lęku bo wtedy faktycznie nic z tego nie będzie.
-
Biorę seronil, chodzę na terapię. Zdarzają się gorsze dni ale wszystko staram się olewać. Polecam także nie wchodzić tak często na forum, bo na mnie to na przykład działa nakręcająco