Kajter a Tobie właściwie co dolega? Pisałeś kiedyś że to tężyczka a teraz coś jeszcze innego?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Gość
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Mam coś takiego ze mam lek przed tym ze sobie myśle ze jestem z tym zaburzeniem sam i sam muszę sobie z tym poradzić,bo to jest wewnątrz mnie i wywołuje to u mnie lęk przed tm ze muszę sobie sam dać z tym radę i ze nie dam sobie rady.Mam pytanko czy Wy tez tak macie?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak, mam tezyczke. Tezyczka utajona (bo taka pewnie masz) to brak magnezu w tkankach. Musisz brac magnez. Najlepiej cytrynian lub mleczan. Tylko konskie dawki. 400-800mg dziennie. Do tego witamine d3. Najlepiej pierwsze zbadac poziom d3.
- Nipo
Dzisiaj mam dość.Juz nie miałem lęku.Naprawde miałem dobre dni,tylko miałem problem z natrętem,natret przeszedł to na to miejsce wszedł w lęk i tak w kółko.Naprawde mam dość tej nerwicy.Nakrecilem się na to ze sobie z tym sam nie poradzę,ze boje się tego lęk i co mam lęk zawitał do mnie i nie mogę się go pozbyć :/ jak z tego zasranwgk koła wyjść ?kurde było już tak dobrze :/
-
to jest grozne ta tezyczka? badanie d3 jest strasznie drogie. zapisalwm sie do endokrynologa i zobaczymy co powie. tak mi powiedziala moja psychiatra zeby pojsc do endokrynologa. pewnie zleci badania krwi.
TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
-
tak chyba wlasnie zrobie ze pobiore d3 i magnez i tyle.
TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
-
Ja robilem badanie d3 w czwartek i kosztowalo 35zl. Jak to za duzo to rodzinny moze da Ci skierowanie. Tezyczki sa dwie. Jawna i utajona. Jawna tezyczka wize sie z niedoborem wapnia i magnezu i moze byct spowodowana przez problemy z tarczyca. Utajona tezyczka wiaze sie z niedoborem magnezu w tkankach. Jedynym sposobem zeby to wykryc jest proba tezyczkowa. Objawy tezyczki to parestezje, fascykulacje, nerwica, bole miesni, glowy i inne.coyot.inc pisze: ↑7 października 2017, o 17:15to jest grozne ta tezyczka? badanie d3 jest strasznie drogie. zapisalwm sie do endokrynologa i zobaczymy co powie. tak mi powiedziala moja psychiatra zeby pojsc do endokrynologa. pewnie zleci badania krwi.
Tezyczka nie jest grozna. Niektorzy maja ataki tezyczkowe podobne do padaczkowych. Trzeba suplementowac magnez.
Jest jedna kwestia. Dlaczego masz tezyczke. Co powoduje te niedobory? Moze przewlekly stres, moze problemy jelitowe, celiaklia? A moze nigdy sie nie dowiesz... Ja nie wiem co powoduje u mnie i pewnie sie nie dowiem. Po 4 miesiacach suplementacji jest lepiej bo wiekszosc objawow zniknęło.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Siedzę sobie dzisiaj spokojnie i myślę a zmierze cisnienie. Ku mojemu zdziwieniu 150/104 !!jak myslicie czy to nerwica ??
Może tak robic . Później 167/100 teraz spadło do 130/90 po odpoczynku mam 125/82
Może tak robic . Później 167/100 teraz spadło do 130/90 po odpoczynku mam 125/82
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą
- Nipo
Kajter pisze: ↑7 października 2017, o 19:59Ja robilem badanie d3 w czwartek i kosztowalo 35zl. Jak to za duzo to rodzinny moze da Ci skierowanie. Tezyczki sa dwie. Jawna i utajona. Jawna tezyczka wize sie z niedoborem wapnia i magnezu i moze byct spowodowana przez problemy z tarczyca. Utajona tezyczka wiaze sie z niedoborem magnezu w tkankach. Jedynym sposobem zeby to wykryc jest proba tezyczkowa. Objawy tezyczki to parestezje, fascykulacje, nerwica, bole miesni, glowy i inne.coyot.inc pisze: ↑7 października 2017, o 17:15Mam pytanko a witamina D3 ma wpływ na nerwice w sensie ze przy nerwicy należy ja brać ?
to jest grozne ta tezyczka? badanie d3 jest strasznie drogie. zapisalwm sie do endokrynologa i zobaczymy co powie. tak mi powiedziala moja psychiatra zeby pojsc do endokrynologa. pewnie zleci badania krwi.
Tezyczka nie jest grozna. Niektorzy maja ataki tezyczkowe podobne do padaczkowych. Trzeba suplementowac magnez.
Jest jedna kwestia. Dlaczego masz tezyczke. Co powoduje te niedobory? Moze przewlekly stres, moze problemy jelitowe, celiaklia? A moze nigdy sie nie dowiesz... Ja nie wiem co powoduje u mnie i pewnie sie nie dowiem. Po 4 miesiacach suplementacji jest lepiej bo wiekszosc objawow zniknęło.
-
Tak, ja się zgadzam! Zmiana otoczenia myślowego, ignorowanie. Pewnie! Tylko że wtedy mnie tak ściska, mam taki pieprz w oczach, ścisk w gardle i na szyi, że szok.
Ja bym się tego nie bała. Ale ja wtedy na prawdę dziwnie się zachowuje.... inni jakoś mają te ściski i gulę w gardle, ale nie ruszają dziwnie, ja tak. Ja mam tak.od dziecka, ale nigdy nie trwało to tyle lat. Po prostu przechodzilo. Jak ma teraz przejsc? Kiedy ja sobie nie ufam. Że zachowuje się normalnie. Kiedy łapię się na tym, że ciągle dziwnie się wyginam. Zamykam oczy albo strzelam... ech.... najgorsze że ludzie pytają, to mój największy dramat. Nie panuje nad sobą ja te kontrole straciłam wraz z myślą o tym:( to jest tak silne.
Ż wieeeeeloma rzwvzamu sobie poradzilam. Od dziecka cierpiałam na bezsenność. Na to.znalazlam sposób a jeszcze niedawno brałam na to neuroleptyki a wcześniej benzo! Dlatego nie wierzę w żadne leki. Wszystko.jest w głowach. Tak samo dostałam paraliżu sennego narkotykach i ciągnęło się to latami, chciałam głupia iść do księdza. Na to też znalazłam sposób. ALE NA TO GÓWNO NIGDY NIE ZNAJDĘ. MIJE ŻYCIE SIĘ SKOŃCZYŁO. BO TO.MOJ.NAJWIEKSZY Strach NAD KTÓRYM NIE MAM KONTROLI. NAPIĘCIE. CZENU INNI.SIE NIM. PRZEJMUJĄ. ZACHOWUJĄ SIĘ NORMALNIE. MNIE AŻ WYKRĘCA BY ZACHOWYWAĆ SIĘ JAK KTOŚ KTO MA ZESPÓL TOurRETA. Jak ktoś z jakąś dystonią! Kur...!
Ja bym się tego nie bała. Ale ja wtedy na prawdę dziwnie się zachowuje.... inni jakoś mają te ściski i gulę w gardle, ale nie ruszają dziwnie, ja tak. Ja mam tak.od dziecka, ale nigdy nie trwało to tyle lat. Po prostu przechodzilo. Jak ma teraz przejsc? Kiedy ja sobie nie ufam. Że zachowuje się normalnie. Kiedy łapię się na tym, że ciągle dziwnie się wyginam. Zamykam oczy albo strzelam... ech.... najgorsze że ludzie pytają, to mój największy dramat. Nie panuje nad sobą ja te kontrole straciłam wraz z myślą o tym:( to jest tak silne.
Ż wieeeeeloma rzwvzamu sobie poradzilam. Od dziecka cierpiałam na bezsenność. Na to.znalazlam sposób a jeszcze niedawno brałam na to neuroleptyki a wcześniej benzo! Dlatego nie wierzę w żadne leki. Wszystko.jest w głowach. Tak samo dostałam paraliżu sennego narkotykach i ciągnęło się to latami, chciałam głupia iść do księdza. Na to też znalazłam sposób. ALE NA TO GÓWNO NIGDY NIE ZNAJDĘ. MIJE ŻYCIE SIĘ SKOŃCZYŁO. BO TO.MOJ.NAJWIEKSZY Strach NAD KTÓRYM NIE MAM KONTROLI. NAPIĘCIE. CZENU INNI.SIE NIM. PRZEJMUJĄ. ZACHOWUJĄ SIĘ NORMALNIE. MNIE AŻ WYKRĘCA BY ZACHOWYWAĆ SIĘ JAK KTOŚ KTO MA ZESPÓL TOurRETA. Jak ktoś z jakąś dystonią! Kur...!
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
William Jonas Barkley
-
Czesc zuczki.
Musze sie wyzalic bo mam ostatnie kiepskie dni.
Jestem przekonana ze mam depresje bo na nerwice mi to nie pasuje. Przeanaluzowalam sobie caly swoj stan w nerwicy i ja coraz gorzej sie czuje! Nie ma tej radosci takjak kiedys takiego luzu takuego zadowolenia z zycia. Non stop mysle czy mam ta depresje bo jestem przygnebiona jak sie czyms zajme to jrst ok i o tym zapimne to tez ok ale jak sobie o tym przypomne to już jest zle. Nic mnie niw cieszy tak jak kiedys. Zyje bo zyje. Przez ta cholerna nerwice tylko cierpie dochodza negatywne mysli zadbych pozytywnych. Bardzo chcialabym zmienic myslenie ale czuje ze mi nie starczy sil. Czuje takie zmeczenie fizyczne i psychiczne. Nieraz idpuszczam bo nie mam juz sily z tym walczyc. Jestem zla ze mam taki stan i nie chce go miec! Odlozylam 2 tygodnie temu leki. Naprawde ja chyba mam ta depreche popierdolona
Jestem przekonana ze mam depresje bo na nerwice mi to nie pasuje. Przeanaluzowalam sobie caly swoj stan w nerwicy i ja coraz gorzej sie czuje! Nie ma tej radosci takjak kiedys takiego luzu takuego zadowolenia z zycia. Non stop mysle czy mam ta depresje bo jestem przygnebiona jak sie czyms zajme to jrst ok i o tym zapimne to tez ok ale jak sobie o tym przypomne to już jest zle. Nic mnie niw cieszy tak jak kiedys. Zyje bo zyje. Przez ta cholerna nerwice tylko cierpie dochodza negatywne mysli zadbych pozytywnych. Bardzo chcialabym zmienic myslenie ale czuje ze mi nie starczy sil. Czuje takie zmeczenie fizyczne i psychiczne. Nieraz idpuszczam bo nie mam juz sily z tym walczyc. Jestem zla ze mam taki stan i nie chce go miec! Odlozylam 2 tygodnie temu leki. Naprawde ja chyba mam ta depreche popierdolona
- eyeswithoutaface
- Moderator
Nie sądzęTacia pisze: ↑8 października 2017, o 08:43Czesc zuczki.

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."