Halina pisze: ↑25 sierpnia 2017, o 11:47
Czas na mnie . Kryzys depresyjno nerwicowy trzyma mocno. Ciagle obawy czy dobrze zrobiłam ze zostawiłam faceta. Rozkminy które powodują wysokie napięcie do tego mój natręt konik. Do tego nie chce mi sie wychodzić bo gdzie mam iść ciagle spotykać sie z nieznajomymi ?
Nie mam motywacji do szukania pracy .
Nic sie noe chce. Co pomyśle to sprawia mi lek. Spięcie ciała takie ze jak mam wstać z wyra modlę sie by dzień sie skończył
Ja chyba nie mam siły już walczyć.
Czuje samotność. Nie umiem sie wziąć za siebie .
Pomożecie ?
Aga

na początek ściskam mocno
Jesteś po przejściach, więc każdy człowiek - ten bez nerwicy również, by to przeżywał. W zaburzeniu lękowym, każdy sytuacja stresująca zwiększa napięcie, objawy szaleją, doskonale o tym wiesz
Musisz się oswoić z nową sytaucją, przyzwyczaić się do niej trochę. To nic dziwnego, że czujesz się samotna, skoro, ostatnio cały czas, ktoś był obok.
Ale stało się, wydaje mi się, że nie ma co tego rozpamiętywać, decyzja została podjęta, trzeba przeżyć ten gorszy okres, który jest zupełnie dla Ciebie nowy, więc i trudny. Masz świadomość po co to zrobiłaś, po to aby było lepiej
Co do braku chęci i ochoty na cokolwiek, myślę, że to normalne teraz, potraktuj to jako okres chwilowy, bo on się skończy.
Każdy po rozstaniu, nie tryska radością, raczej człowiek czuje się na minus.
Co do zajęcia, to jest ono lekarstwem an takie stany, chociażby było najciężej, to praca, czy jakaś chociażby najmniejsza aktywność, pozwoli na chwilowe oderwanie się od cierpienia

Nie patrz na to, że sie nie chce, bo to nic nie zmieni, a prowadzi do analizy Twojego stanu - bo myślisz "jak mam szukać czegoś, po co, skoro to nie ma sensu...itd" . Na logikę tłumacz sobie, że robisz to po to, aby było lepiej, bo na bank będzie
Dla pocieszenia, ja obecnie, też mam średnio fajną sytuację i mało co sprawia mi radość, także z motywacją na bakier. Ale staram się, działam normalnie, bo logicznie wiem, że to minie, a przecież tak bardzo tego chcemy
Trzymaj się kochana i marsz na internety, szukać ofert pracy!!!