Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Matisek2017
Zarejestrowany Użytkownik

9 lipca 2017, o 00:06

Tak, wiele było takich sytuacji, że nie potrafiłem wyrazić tego co czuję bo sie po prostu bałem. Nadal raczej jak ktoś mnie wkurzy np. w pracy to raczej mu nie pocisne bo sie boje że ten ktoś pomysli że jesetm debil itp. boje sie odrzucenia i ze ktoś pomysli o mnie coś złego.
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 lipca 2017, o 00:09

Matisek, i tu w mojej ocenie leży problem. Skrywane emocje kiedyś muszą znaleźć ujście. Niestety nie jest tak, że jak czego nie powiesz, zataisz uczucia, pozytywne czy negatywne, to one rozpłyną się w próżni. Konflikt wewnętrzny eskaluje. Pracujesz jakoś nad sobą na terapii?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Matisek2017

9 lipca 2017, o 00:21

Tak pracuje. Bardzo dobrze radze sobie z lękiem i nie pamietam kiedy ostatni raz go odczuwałem a jak odczuwam to mega szybkko mija bo nie nadaje tym myślą emocji. Zawsze byłem nerwowy. dzisaj byłem pobiegać i nerwowość się w znacznym stopniu obniżyła. :) z nerwicą zmagam sie od roku.
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

9 lipca 2017, o 12:35

Matisek2017 pisze:
9 lipca 2017, o 00:21
Tak pracuje. Bardzo dobrze radze sobie z lękiem i nie pamietam kiedy ostatni raz go odczuwałem a jak odczuwam to mega szybkko mija bo nie nadaje tym myślą emocji. Zawsze byłem nerwowy. dzisaj byłem pobiegać i nerwowość się w znacznym stopniu obniżyła. :) z nerwicą zmagam sie od roku.
To świetnie sobie radzisz, moje gratulacje :) Dobre, racjonalne, konstruktywne podejście do zaburzenia. Tak trzymaj! ^^
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Matisek2017

9 lipca 2017, o 16:47

Dziekuje. Jestes mega aktywna na forum. Uwazam, ze zaburzeni.pl jest bardzo dobra sprawa dla takich jak Ja. Gdzie bym sie tak odburzal gdyby nie victor I divin... strach pomyslec. Pozdrawiam :)
sebastian86

9 lipca 2017, o 20:22

w kazdym miejscu czuje sie tak samo...wycieczki niewiele zmieniaja...
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

9 lipca 2017, o 20:32

sebastian86 pisze:
9 lipca 2017, o 20:22
w kazdym miejscu czuje sie tak samo...wycieczki niewiele zmieniaja...
Bo musisz pocwiczyc przede wszystkim uwaznosc i umejetnosc skupiania sie na rzeczach,ktore Cie otaczaja. Na nic sie zda wychodzenie do znajomych czy praca jesli nadal jestes skupiony na sobie i swoim stanie. Uwierz,ze sie da spojrz ilu ludzi wyszlo z nerwicy czy depresji tutaj na forum :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
sebastian86

9 lipca 2017, o 20:36

a jak to cwiczyc skutecznie?
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
eiviss1204

9 lipca 2017, o 20:40

sebastian86 pisze:
Zacznij powoli skupiac sie na konkretnej rzeczy to nie bedzie latwe i mysli i obawy beda wracac co nawet kilka minut. Ja wydrukowalam sobie post Ciasteczka
gra-zarz-dzanie-natr-tnymi-lami-t5041.html i chodzilam z kartka i jak mysl wracala to sobie to przypominalam. Bedac u znajomych czesto bylam odrealnion,albo pelna strachu ze jestem chora psychyczne i np skupialam sie na detalach,jak sa ubrani o czym mowia...mysl znow powracala ja sie nie denerwowalm ( zalozylam,ze to nawyk a nawyk wymaga czasu ) i znow zaczynalam zmieniac mysl na inna ale z akceptacja ,ze mysli lękowe pojawiaja sie automatycznie. Potem doszlam do takiej perfeksji,ze wychodzac z domu automatycznie myslalam o czyms innym - to byl wrecz automat :) i tak samo w pracy :) takze da sie na pewno :) Przeczytaj post :) :friend: :friend:

Awatar użytkownika
eiviss1204

9 lipca 2017, o 20:42

Cytuj jesli mozesz wtedy tez mi się to wyswietla i latwiej mi sie odpowiada :)

Załamana89

9 lipca 2017, o 20:42

Hejka wszystkim ja mam dola cale cialo mnie boli przechodza prady uczucie szczypania pieczenia w krzyzu ciele natretne mysli ze nie dam rady ciagly bol i uczucie ze nigdy z tego nie wyjde.Mega cierpienie nie pozwala mi zrozumiec i nie wiem jak ye objawy wszystkie somatyczne zaakceptowac skora mnie pali i piecze cale posladki i w glowie czasem mrowienie i analiza steasznych mysli czy to nadal nerwa czy zemna juz jest tak zle
Awatar użytkownika
eiviss1204

9 lipca 2017, o 20:47

Tak to nadal nerwica i to w czystej postaci :) takze glowa do gory.
Co Ci polecam,a no na pewno to bys zaakceptowala stan w jakim jestes i to,ze w tym czasie zle sie czujesz. No niestety objawy somatyczne beda i jesli bedziesz sie na nich skupiac malo tego beda sie mieszac ze soba. JEsli nawet w ktoryms momencie bedzie fajnie poprzez aktywny stan lękowy rowniez moga pojawic sie mysli czy objawy- wtedy wrzucasz je do jednego worka z nerwica i akceptujesz czas w ktorym jestes,swoje samopoczucie i fak, ze w tym czasie nie bedziesz az tak super produktywna osoba :) no musisz to przezyc

sebastian86

9 lipca 2017, o 21:01

eiviss1204 pisze:
9 lipca 2017, o 20:40
sebastian86 pisze:
Zacznij powoli skupiac sie na konkretnej rzeczy to nie bedzie latwe i mysli i obawy beda wracac co nawet kilka minut. Ja wydrukowalam sobie post Ciasteczka
gra-zarz-dzanie-natr-tnymi-lami-t5041.html i chodzilam z kartka i jak mysl wracala to sobie to przypominalam. Bedac u znajomych czesto bylam odrealnion,albo pelna strachu ze jestem chora psychyczne i np skupialam sie na detalach,jak sa ubrani o czym mowia...mysl znow powracala ja sie nie denerwowalm ( zalozylam,ze to nawyk a nawyk wymaga czasu ) i znow zaczynalam zmieniac mysl na inna ale z akceptacja ,ze mysli lękowe pojawiaja sie automatycznie. Potem doszlam do takiej perfeksji,ze wychodzac z domu automatycznie myslalam o czyms innym - to byl wrecz automat :) i tak samo w pracy :) takze da sie na pewno :) Przeczytaj post :) :friend: :friend:
dziekuje Ci.najgorsze ze jak z kims rozmawiam to nie zapamietuje jego slow...
Mistrz 2021 (L)
margo13

9 lipca 2017, o 21:10

czy moze mi ktos powiedziec ale zo juz tak z ciekawosci skad w nerwicy te zawroty i to ze nie mozna stac na nogach ?? czy to z przemeczenia ??
i jeszcze jedno jak nap siadam do kompa zeby napisac cos albo w telefonie to poczucie ze zaraz upadne
poradzcie jakie witaminy brac ktos pisal o omega 3 ile ?
Awatar użytkownika
eiviss1204

9 lipca 2017, o 21:15

Ja upomnialam Ciebie zebys cytpwal a sama nie moge bo mi wyskakuja jakies reklamy
Rozkojarzenie jest typowe w nerwicy ja nie wiedzialam co mowia do mnie ludzie.... nie moglam tego wszystkiego ogarnac na poczatku to wszystko przyszlo z czsem,ale trzeba byc niesamowicie konsekwentnym. Dasz rade ;)

ODPOWIEDZ