Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 czerwca 2017, o 22:27

Iwona29 pisze:
12 czerwca 2017, o 21:57
Mam jakiegos dola.Wrocilam z roboty dopiero i chcialam z mezem ciut przed snem pogadac posiedziec to siedzi i dlubie przy tym samochodzie do pozna....
Czuje sie olana i brakuje mi rwlacji jak dawniej.
Przez ten nadmiar roboty i pogon za lepszym jutrem zapominamy o sobie😳
Albo ja tak mam albo nie tylko ja.

Szef moja umowe opoznia i dobija mnie do podlogi juz tym. 'niemoge
Iwonko, co się odwlecze to nie uciecze ;) Spójrz jaki masz piękny cytaty w stopce ;)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Iwona29

13 czerwca 2017, o 07:56

No i zjadlam sniadanie i serce biega jak szalone az mi gorąco 😳i czego?nie wiem ale niech przechodzi jak najszybciej bo chce zaczac normalnie funkcjonowac.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Iwona29

13 czerwca 2017, o 09:30

Ale mam nerwa!
Bylam w tej cholernej przychodni bo potrzebuje skierowanie do dermatologa bo musze chyba usunac pieprzyk na szyi czego tez mocno sie boje :buu:
Oczywiscie juz o 9 nie ma numerkow i na juteo dzis zapisac sie nie moge.Jak tu do cholery nie dac sie emocjom :grr:
No kur... pracuje i nie mam jak rano jutro przyjsc.a dzis jak jestem to miejsca brak.
Oszaleje chyba zaraz z nerwow <boks>
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

13 czerwca 2017, o 11:09

Iwona29 pisze:
13 czerwca 2017, o 09:30
Ale mam nerwa!
Bylam w tej cholernej przychodni bo potrzebuje skierowanie do dermatologa bo musze chyba usunac pieprzyk na szyi czego tez mocno sie boje :buu:
Oczywiscie juz o 9 nie ma numerkow i na juteo dzis zapisac sie nie moge.Jak tu do cholery nie dac sie emocjom :grr:
No kur... pracuje i nie mam jak rano jutro przyjsc.a dzis jak jestem to miejsca brak.
Oszaleje chyba zaraz z nerwow <boks>
Znam temat :D
moja narzeczona miała pieprzyk do usunięcia (podejrzenie czerniaka) ile stresów i lęku mnie to kosztowało (a nerwica wzmacnia wszystko co negatywne kilkanaście razy). Zobaczysz, że wszystko będzie w porządku :) tylko, że później znowu lęki o innej tematyce Cię zaatakują, bo w nerwicy zawsze jest COŚ. Nawet po wygranej w totka i wakacjach na Karaibach, umysł będzie nam WMAWIAŁ, że jest źle, tragicznie, życie jest bez sensu, wszystko jest groźne i ogólnie najlepiej zamknąć się w schronie atomowym ;stop
Iwona29

13 czerwca 2017, o 11:15

Dzwonilam jeszcze raz do przychodni i osobiscie z doktorka mnie polaczyla i kazala przyjsc jak wytlumaczylam o co chodzi.
Brzuch mnie boli z nerwa i czuje po ciele lęk. ...boje sie co to moze byc oby nic powaznego ale piecze mnie co iles.
Jak nie Ty to kto.
Awatar użytkownika
Heimdall

13 czerwca 2017, o 11:22

Wrzuć na luz, wszystko bedzie dobrze Iwona :) Jak chcesz to dam Ci to na piśmie ;witajka
Iwona29

13 czerwca 2017, o 11:35

Chcialabym zeby nie bylo nic zlego bojuz se miejsca znalezc nie moge :(:
Dokad nie piekl mnie nie myslalam o nim i mam teraz o czym myslec
Jak nie Ty to kto.
sebastian86
Zarejestrowany Użytkownik

13 czerwca 2017, o 11:43

czy ktos wie jak sprawic by oddychac glebiej?nie moge przepuscic powietrza do konca w pluca...
Mistrz 2021 (L)
Iwona29

13 czerwca 2017, o 11:58

A jak zamykasz usta i wciagasz nosem powietrze?
Jak nie Ty to kto.
sebastian86

13 czerwca 2017, o 12:16

idzie ciut lepiej takim sposobem.ale wciaz nie na full jest.
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
Heimdall

13 czerwca 2017, o 12:20

spróbuj oddychać przeponą, zaparz sobie ziółka, posiedź w ciszy i oddech sam się unormuje ;col
cocco

13 czerwca 2017, o 14:45

Czy będzie jeszcze dobrze?
bialy_bez

13 czerwca 2017, o 15:13

Przeżyłam ostatnią sesję na terapii. Nawet byłam pozytywnie zaskoczona zadośćuczynieniami, jakie dostałam. Ale... no właśnie. To była moja pierwsza reakcja emocjonalna. A potem zaczęła się analiza. No i doczepiłam się do 2 wyrażeń. Co ciekawe pochodziły one tylko od 2 osób z grupy (a 3 pozostałe w żaden sposób mnie nie uraziły), które zaczęłam interpretować przeciwko sobie, doszukiwać się w nich drugiego dna. Powiedziałam to terapeutce. Odpowiedziała, że wiem, co powinnam zrobić, tzn. skupić się na tym, co wokół mnie, albo pomyśleć sobie "to ich sprawa". Niby tak. Ale ja ciągle, gdy spotykam się z jakimś słowem, które rani mnie w obszarze, gdzie jestem nadwrażliwa, myślę sobie- czemu to spotyka akurat mnie? Może rzeczywiście ci ludzie mają rację? Może naprawdę coś w tym jest, że tak mówią (w domyśle- ze mną coś nie tak). Jak pozbyć się takiej myśli natrętnej- myśli z kategorii "a może to prawda, skoro to spotyka akurat mnie". Możliwe, że irracjonalność jest tu taka, że nie wiem, czy innych nie spotyka coś podobnego w innych okolicznościach (przecież nie żyję czyimś życiem), tylko po prostu ja przywiązuję do akurat tego tematu wielką wagę, bo mam tam zranienia? Rzeczywiście nie przywiązuję wielkiej wagi, gdy ktoś powie coś negatywnego pod adresem niektórych moich cech, bo jestem pewna siebie w tych obszarach. A w odniesieniu do innych cech jestem mega przewrażliwiona.
bialy_bez

13 czerwca 2017, o 15:15

Na ból brzucha z nerwów, takie wzdęcia i niewiadomo co, często mi pomaga herbata z rumianku. Trzeba tylko uważać, gdy się jednocześnie przyjmuje leki na rozrzedzenie krwi, bo są interakcje. No i niestety, ale skuteczne, leżenie na brzuchu.
Iwona29

13 czerwca 2017, o 18:59

Jestem w pracy i mam dziwne kolatania serca w gardle jak nigdy bo takie ciut lzejsze ale bolesne😢wystraszylam sie tego.jakby mnie pieklo w gardle przy tym.Mialam wolac dziewczyny bo myslalam ze zawal czy cos.o co chodzi bo to nie byly zwykle potykania.
Jak nie Ty to kto.
ODPOWIEDZ