Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

14 maja 2017, o 08:34

Kretu pisze:
13 maja 2017, o 22:19
Spokojnie Iwona, pewnie Biedronka ? :) czesto słychać o pająkach egzotycznych w bananach ale one nie potrafią u nas przeżyć, nie ten klimat.
Nie zwykly sklep sporzywczy.Ja dmucham na zimne.Nie wiemy gdzie jest i jak grozny jest.Wszystkie sie boimy gdziekilwiek wsadzic rece teraz. plose
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
dziwny123
Zarejestrowany Użytkownik

14 maja 2017, o 14:58

Problemy trawienne od rana i to po lekkostrawnym posiłku. Mój żołądek coraz gorzej radzi sobie strawieniem czegokolwiek, jeszcze z 5-10 lat i mi chyba pozostanie odżywianie dożylne.
Awatar użytkownika
Raistlin

14 maja 2017, o 14:59

dziwny jezeli to nie problem prosze rozpisz mi swoj dzienny jadlospis i podeslij mi na priv dobrze?
Izabela
Odważny i aktywny forumowicz

14 maja 2017, o 16:17

Ja też z pytaniem, leczę się na nerwice lękowa od 9 lat, od 9 lat biorę tez leki, jestem po 4 nieudanych próbach odstawienia, ostatnia próba była w sierpniu 2016 r,po nawrocie objawów psychiatra zapisała mi lek, który mi pomagał, tylko o połowę mniejsza dawkę, na początku ta dawka wystarczała, żeby objawy zniknęły, ale od września chodzę na 4 terapię, druga indywidualna i w grudniu wrócił lęk, natrętne myśli o skoku z balkonu ( co najlepsze mam lęk wysokości) napięcie i teraz od 3 mcy mam okropne bóle prawej nogi,posladka, łydek i kręgosłupa, czasem rwa tez ręce, przy tych bólach czuje lęk i napięcie, a im bardziej się na nich koncentruje, tym bardziej ból narasta, rano budzi mnie straszny ból po prawej stronie pleców, mam ochotę wyć, tak boli, staram się normalnie funkcjonować, mam 2 dzieci i zaparlam się, że dam radę na tej dawce i tylko czasem biorę hydroksyzyne,ale szczerze to jestem juz zmęczona, nie ma dnia żebym nie czuła się źle, ciągly ból i napięcie sprawiają, se nic mnie nie cieszy, jestem smutna, obolała, lęk,ból izłe myśli wykanczaja mnie, często kloce się z mężem, bo narzekam na bóle, a on mi dogryza, że cały czas źle się czuje i czy nadejdzie dzień, w którym poczuje się dobrze, ma rację, ale jest mi bardzo źle i zaczęłam się zastanawiać, czy nie iść do psychiatry i poprosić o powrót do większej dawki, na której czułam się dobrze, wiem, że lekkie rozwiązują problemów, ale ja przez ten ból tracę juz siły i motywację do walki o samą siebie... Chciałam walczyć i nawet odstawić leki, ale jestem zmęczona,boje się,że psychiatra odmówi zwiększenia dawki, a ja bardzo cierpię :-( jak myślicie, powinnam iść i poprosić?? Boję się, że uzna ze chce iść na łatwiznę biorąc większą dawkę i będę musiała cierpieć dalej :-( pozdrawiam
Awatar użytkownika
Raistlin

14 maja 2017, o 17:18

Izabela odnosnie tego bolu kregoslupa posladka i lydki jestes pewna ze to od nerwicy ? Nie neguje tego tylko glosno mysle. Ja mialem takie bole tez prawej strony ( wykonalem rezonas magnetyczny zeby sie upewnic ze to nie kregoslup ) u mnie to sa przyczepy miesniowe ale bol promieniuje od kregoslupa poprzez posaldek do lydki ( taka pseudo rwa kulszowa ).
Marcin82

14 maja 2017, o 18:37

A ja ostatnio mam taki mega dylemat. Już pisałem w innym temacie o tym:
utrata-bliskiej-osoby-t10840.html

Czyli, tęsknię za swoją byłą? dziewczyną, jest mi ciężko zaakceptować ten stan rzeczy że może jej nie być w przyszłości przy mnie i chamuje to zdrowienie z nerwicy. Sprawa jest nierozwiązana i potrzeba czasu żeby ona sobie wszystko przemyślała chyba. Jak do tego podejść, jak znaleźć akceptację w takim przypadku?
My head don't work, the meds don't work
But I don't want to be dead, dead don't work
Sleep's the cousin of death, the bed don't work
Maybe I'd rather be dead, dead don't hurt
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

14 maja 2017, o 20:56

Raistlin pisze:
14 maja 2017, o 17:18
Izabela odnosnie tego bolu kregoslupa posladka i lydki jestes pewna ze to od nerwicy ? Nie neguje tego tylko glosno mysle. Ja mialem takie bole tez prawej strony ( wykonalem rezonas magnetyczny zeby sie upewnic ze to nie kregoslup ) u mnie to sa przyczepy miesniowe ale bol promieniuje od kregoslupa poprzez posaldek do lydki ( taka pseudo rwa kulszowa ).
A powiedz mi czy to sie leczy jakos?Ja mam cos takiego w czesci ledzwiowej i idzie bol w posladek i w noge.Czasem z bolu poplacze bo kregoslup mi sie zastaje a najgorzej po nocy bo ani w prawa ani w lewa strone nie moge sie przekrecic.Łapie mnie maz za reke albo za oparcie lozka i sie podnosze.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Izabela

14 maja 2017, o 21:16

Raistlin niestety tak,czuje, że cały czas moje mięśnie nóg są napięte, to samo brzucha i pośladków, wiec to bóle napieciowe, miałam rezonans magnetyczny kręgosłupa i byłam badana przez ortopede,neurologa i nie ma na tyle poważnych zmian, żeby był taki ból.Powiem Ci tak, kiedyś wcześnie rano wybudzał mnie lęk, teraz wybudza mnie ból z prawej strony z tyłu, na wysokości pasa, jakby mi ktoś wbijal coś w kość, taki narastający,zauważyłeś to,dziwna prawidłowosc, jakby lęk przychodził pod postacią okropnego bólu,potem rano przylapuje się, że całe mięśnie kręgosłupa i brzucha są całe napięte, myślę, że w nocy tez napinam ciało, często przed snem wszystko mi podskakuje, tak jakby mięśnie się rozluźnialy...
Izabela

14 maja 2017, o 21:19

A zapomniałam jeszcze dodać, że koleżanka fizjoterapeutka zrobiła mi kilka masaży i powiedziała, że każdy mój mięsień jest bardzo napięty, że te bóle to typowo napieciowe, tam gdzie był ból, wszystko bardzo napięte,a ja nie potrafię się rozluźnić :-(
Izabela

14 maja 2017, o 21:21

Raistlin, a Ty nie napinasz mięśni z lęku?? Ja od początku nerwicy mam bóle napieciowe kiedyś karku, tyłu głowy i ramion, teraz mi przeszło od lędźwi w dół
magia83

14 maja 2017, o 21:23

Izabela pisze:
14 maja 2017, o 21:21
Raistlin, a Ty nie napinasz mięśni z lęku?? Ja od początku nerwicy mam bóle napieciowe kiedyś karku, tyłu głowy i ramion, teraz mi przeszło od lędźwi w dół
Jak soboe poradziła z napieciem karku,tyłu glowy i ramion?
<okey>
Izabela

14 maja 2017, o 21:49

Magia83, średnio sobie poradziłam bo ból poszedł w inne miejsce, ale ogólnie polecam prysznic polewanie ramion i karku bardzo ciepła woda, na ból z tyłu głowy pomagał mi masaż głowy, wcześniej bóle znikały po lekach. Widzę po sobie, że masaże to dobra sprawa,plus cw relaksacyjne, znajdz sobie na YouTube trening Jacobsona :-)
daniels

15 maja 2017, o 01:53

W sobotę wykonałem zlecenie zawodowe u klienta po 3,5 miesięcznej przerwie zawodowej związanej z nerwicą. Trochę towarzyszył mi lęk a też byłem dumny z siebie. Ogólnie sobota była ok. Natomiast w niedzielę kryzys od samego rana. Problemy zaczęły się od chwili gdy wsiadłem z rodziną do auta, które było nagrzane w środku od słońca. Jakbym od ciepła dostał napadu lęku, zawrotów głowy, uczucia że mogę zemdleć. Przełamałem się i wyruszyliśmy w leśne tereny nad morzem, na spacer. Po wyjściu z auta dostałem ataku paniki oraz uczucie jakbym był po 2-3 piwach, obawa że nie dam rady wrócić do domu ale wróciłem. Do końca dnia czułem się dziwnie osłabiony, zawroty głowy, lęk a też podczas nawet lekkiego wysiłku czułem jakbym miał zemdleć. Czy to możliwe by nerwica powodowała takie objawy jak uczucie mlednia, zawrotów głowy podczas lekkich czynności wysiłkowych?
W moim życiu są dwa wilki. Dobry i Zły. Do niedawna nie wiedziałem który przeżyje i wygra. Teraz już wiem że wygra ten którego będę karmił.
Awatar użytkownika
Zestresowana

15 maja 2017, o 07:47

Daniels, oczywiście, że te objawy są możliwe, typowe objawy nerwicowe.
zrezygnowana

15 maja 2017, o 07:50

daniels pisze:
15 maja 2017, o 01:53
W sobotę wykonałem zlecenie zawodowe u klienta po 3,5 miesięcznej przerwie zawodowej związanej z nerwicą. Trochę towarzyszył mi lęk a też byłem dumny z siebie. Ogólnie sobota była ok. Natomiast w niedzielę kryzys od samego rana. Problemy zaczęły się od chwili gdy wsiadłem z rodziną do auta, które było nagrzane w środku od słońca. Jakbym od ciepła dostał napadu lęku, zawrotów głowy, uczucia że mogę zemdleć. Przełamałem się i wyruszyliśmy w leśne tereny nad morzem, na spacer. Po wyjściu z auta dostałem ataku paniki oraz uczucie jakbym był po 2-3 piwach, obawa że nie dam rady wrócić do domu ale wróciłem. Do końca dnia czułem się dziwnie osłabiony, zawroty głowy, lęk a też podczas nawet lekkiego wysiłku czułem jakbym miał zemdleć. Czy to możliwe by nerwica powodowała takie objawy jak uczucie mlednia, zawrotów głowy podczas lekkich czynności wysiłkowych?
Tak nerwica ja najbardziej daje takie objawy.Sama przez takie "piekło"przechodzilam.Miałam wszystkie objawy jakie tylko potrafi dac nerwica,również z niedowierzaniem do tego podchodzilam na początku,ale niestety tak to działa.Fizycznie jesteś zdrowy i nic złego się nie dzieje oprucz dyskomfortu jaki daje zaburzony stan emocjonalny.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ