Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Nikoniarz
- Zarejestrowany Użytkownik
10 maja 2017, o 14:19
@Lilmama @daniels Uważajcie z tym xanaxem. Teraz będzie doraźnie, później coraz częściej aż nie zauważycie jak się uzależnicie. Ja sobie nie wyobrażam brać nawet małych dawek codziennie. Nie do tego te leki zostały stworzone, tylko do łagodzenia nagłych, silnych ataków paniki.
Nie mówię, że ja jestem czyściutki i w ogóle nie tykam benzo

tylko polecam raczej do codziennego stosowania jakiś bezpieczny, nieuzależniający lek, który dobierze lekarz, w zależności od tego co nam najbardziej dokucza (bezsenność, lęk, brak apetytu). A xanaxy jak się ma naprawdę ciężkii dzień.
-
Lilmama
- Odważny i aktywny forumowicz
10 maja 2017, o 14:22
Nikoniarz pisze: ↑10 maja 2017, o 14:19
@Lilmama @daniels Uważajcie z tym xanaxem. Teraz będzie doraźnie, później coraz częściej aż nie zauważycie jak się uzależnicie. Ja sobie nie wyobrażam brać nawet małych dawek codziennie. Nie do tego te leki zostały stworzone, tylko do łagodzenia nagłych, silnych ataków paniki.

tylko polecam raczej do codziennego stosowania jakiś bezpieczny, nieuzależniający lek, który dobierze lekarz, w zależności od tego co nam najbardziej dokucza (bezsenność, lęk, brak apetytu). A xanaxy jak się ma naprawdę ciężkii dzień.
Tak,jak napisałam - brałam, a nie biorę

przez 8 miesięcy zuzylam 10 tabl.z opakowania więc raczej o uzaleznieniu nie ma mowy. Owszem mam w torebce, sama obecność tej substancji mnie uspakaja.
Walczę bez leków. Od ponad 2 miesięcy ani okruszka

be the change you want to see in the world

-
Lilmama
10 maja 2017, o 14:38
Nikoniarz pisze: ↑10 maja 2017, o 14:27
@Lilmama Moje niedoczytanie. Brawo TY!:)
Brawo ja :-D obecnie w fazie kryzysu :-D franca się buntuje...

-
daniels
10 maja 2017, o 15:11

Wiem że ten Xanax to straszne gówno, dlatego teraz gdy czuję się dobrze po 2 tygodniach brania, chciałbym zmniejszyć dawkę o połowę a następnie odstawić. Nie ukrywam że te 0.5mg wieczorem dało mi dużo spokoju a też objawy somatyczne zniknęły. Także pójdę do lekarza po dawkę 0.25mg, kilka dni wezmę i odstawię.
W moim życiu są dwa wilki. Dobry i Zły. Do niedawna nie wiedziałem który przeżyje i wygra. Teraz już wiem że wygra ten którego będę karmił.
-
Lilmama
10 maja 2017, o 15:21
Tak będzie najlepiej, benzo,jak najkrócej, możliwie,jak najrzadziej, w sytuacjach krytycznych. Choć i wtedy można obejść się bez tych tabl.

-
Nikoniarz
10 maja 2017, o 15:59
daniels pisze: ↑10 maja 2017, o 15:11

Wiem że ten Xanax to straszne gówno, dlatego teraz gdy czuję się dobrze po 2 tygodniach brania, chciałbym zmniejszyć dawkę o połowę a następnie odstawić. Nie ukrywam że te 0.5mg wieczorem dało mi dużo spokoju a też objawy somatyczne zniknęły. Także pójdę do lekarza po dawkę 0.25mg, kilka dni wezmę i odstawię.
A próbowałeś np. pramolanu? Działa podobnie do benzo, ale nie aż tak dobrze. Za to nie uzależnia.
-
ewagos
10 maja 2017, o 18:17
Cześć , potwierdzam pramolan jest dosyć skuteczny, można go brać nawet długo , ja brałam prawie dwa lata i bez problemu odstawiłam
-
daniels
11 maja 2017, o 00:03
Już poczyniłem pewne kroki w tym temacie. Byłem u lekarza. Xanax przez 7 dni w dawce zmniejszonej o połowę, czyli 0.25mg i Pramolan 50mg x 3 na dzień, co 6 godzin. (150mg na dobę) Po 7 dniach Xanax odstawiam i pozostaje na Pramolan. Jeżeli będzie potrzeba to Pramolan zwiekszymy do 2x1x2 czyli 250mg na dobę a jeżeli nie będzie potrzebny to przez jakiś czas mam brać 150mg na dzień w 3 dawkach. Dzięki za radę, mieliście rację.
W moim życiu są dwa wilki. Dobry i Zły. Do niedawna nie wiedziałem który przeżyje i wygra. Teraz już wiem że wygra ten którego będę karmił.
-
Lilmama
11 maja 2017, o 07:39
daniels pisze: ↑11 maja 2017, o 00:03
Już poczyniłem pewne kroki w tym temacie. Byłem u lekarza. Xanax przez 7 dni w dawce zmniejszonej o połowę, czyli 0.25mg i Pramolan 50mg x 3 na dzień, co 6 godzin. (150mg na dobę) Po 7 dniach Xanax odstawiam i pozostaje na Pramolan. Jeżeli będzie potrzeba to Pramolan zwiekszymy do 2x1x2 czyli 250mg na dobę a jeżeli nie będzie potrzebny to przez jakiś czas mam brać 150mg na dzień w 3 dawkach. Dzięki za radę, mieliście rację.
No i fajnie

trzymaj się!

-
PANGIRYK
11 maja 2017, o 09:44
Cześć!
muszę się wygadać... wyżalić itd itd...
Dziwna sytuacja dzisiaj rano- idę sobie do pracy (około 15 minut), deszcz leje zimno- zmokłem strasznie. Wszedłem do dusznej piekarni. Zrobiło mi się bardzo gorąco. Wychodząc z powrotem na dwór nagle poczułem się jakbym odpłynął.
Zimno aż po plecach przeszło, skronie ręce i nogi zimne- jakbym miał mdleć. wkręciłem sobie na początku, że zasłabnę zemdleję i "kaput", ale po chwili zastanowienia pojawiło się pytanie... czemu nagle to mi się stało gdy tak znacząco zmieniłem temperaturę

widać moja choroba jest ukryta i objawia się właśnie przy zmianach temperatury w pomieszczeniu?
Co myślicie to normalna reakcja na zmiany temperatury?A ja po prostu nerwicowo spotęgowałem te doznania. Bo wydaje mi się że mój lęk wziął się nagle od reakcji organizmu na takie zmiany temp. i nie jest spowodowany niczym innym. teraz czuję się dobrze- trochę zmarznięty tylko i... spanikowany co jest wiadome

-
Lilmama
11 maja 2017, o 09:54
PANGIRYK pisze: ↑11 maja 2017, o 09:44
Cześć!
Dziwna sytuacja dzisiaj rano- idę sobie do pracy (około 15 minut), deszcz leje zimno- zmokłem strasznie. Wszedłem do dusznej piekarni. Zrobiło mi się bardzo gorąco. Wychodząc z powrotem na dwór nagle poczułem się jakbym odpłynął.
Zimno aż po plecach przeszło, skronie ręce i nogi zimne- jakbym miał mdleć. wkręciłem sobie na początku, że zasłabnę zemdleję i "kaput", ale po chwili zastanowienia pojawiło się pytanie... czemu nagle to mi się stało gdy tak znacząco zmieniłem temperaturę

widać moja choroba jest ukryta i objawia się właśnie przy zmianach temperatury w pomieszczeniu?
Co myślicie to normalna reakcja na zmiany temperatury?A ja po prostu nerwicowo spotęgowałem te doznania. Bo wydaje mi się że mój lęk wziął się nagle od reakcji organizmu na takie zmiany temp. i nie jest spowodowany niczym innym. teraz czuję się dobrze- trochę zmarznięty tylko i... spanikowany co jest wiadome
Najnormalniejsza reakcja na zmianę temperatury

też tak mam. Nic Ci nie będzie

-
PANGIRYK
11 maja 2017, o 11:28
Lilmama pisze: ↑11 maja 2017, o 09:54
PANGIRYK pisze: ↑11 maja 2017, o 09:44
Cześć!

Najnormalniejsza reakcja na zmianę temperatury

też tak mam. Nic Ci nie będzie
hahha niby wiem, ale cała pewność siebie znowu podupadła

ale - spokojne morze nie zrobi z Ciebie dobrego marynarza

-
Zestresowana
11 maja 2017, o 17:39
Pangiryk, spokojnie, to normalna reakcja na zmiany temperatury. Podobne uczucie można mieć na przykład podczas korzystania z sauny i gwałtownego schłodzenia się po niej.
-
tomek19932304
11 maja 2017, o 18:50
Pewnie zadam trochę głupie pytanie ale po prostu potrzebuję od kogoś potwierdzenia zeby się uspokoić. Chyba nie jestem pedofilem jeśli podoba mi się figura Julii Wróblewskiej ? jeśli ktoś uwaza ze to nadal jest dziecko to niech zobaczy jej zdjęcia w stroju kąpielowym z tego czy tamtego roku. Przez tą nerwicę to chyba przesunęły mi się granice pedofilii uznam jakąś 18skę czy 19stkę za seksowną i juz mój mózg coś mi wkręca