To co opisujesz to DD , derealizacja i deprsonalizacja plus mysli egzystencjalne..NerwowaSzeregowa pisze: ↑8 maja 2017, o 00:23Kurcze, wstalam dzisiaj mega zmęczona, od razu zauwazlam ze swiat jest dziwny, ze znowu odbieram go mega inaczej niz powinnam, polozylam sie wiec jeszcze na chwile, ale kiedy wstalam nie dosc ze było tak samo to jeszcze tak silne uczucie że ze snu sie nie wybudzilam... cały dzien czulam sie jak tykajaca bomba, caly czas bylam zestresowana ze zaraz przyjdzie atak. Niestety nie moglam sie tego pozbyc bo pomijajac zły odbior czulam sie zle "w srodku". Cały dzien zastanawiam sie kto sie za mnie myje, kto za mnie je i rozmawia z ludzmi, to uczucie jest tak silne... cały dzien czuje ze zaraz gdzies odlece, nie rozumiem swiata i tego ze zyje, zastanawiam sie jak to jest, czuje jakbym zyla pierwszy raz bo całe to zycie wydaje sie dziwne, niezrozumiałe. Wątpię w to ze to kiedykolwiek przejdzie. Z dnia na dzien czuje sie inaczej, czuje ze jest gorzej, boje sie ze prowadzi to do czegos zlego. Problem jest w tym ze nie chodzi tu tylko o dziwny obraz, o dziwny odbior swiata i samej siebie, nie chodzi o przychodzace co chwile mysli "meczysz sie, zabij sie, ile mozna tak zyc?" (nie wiem co z nimi zrobic) nie wiem kim jestem i po co zyje, ale chodzi o dziwne samopoczucie, jest ono gdzies glebiej, przeszkadza w zyciu i utrudnia mi wszystko... nie wiem tez czemu z ludzmi potrafie normalnie rozmawiac a w stosunku do mamy albo krzycze, albo ją olewam, albo zachowuje sie jak najwieksza patologia i ranie ją swoim paskudnym zachowaniem, jest to jedyna osoba w stosunku do ktorej tak sie zachowuje i kompletnie tego nie rozumiem, traktuje ją gorzej jak wroga. Nie wiem co o tym wszystkim myslec a poczucie tego ze zyje, widze wprawia mnie w strach, jakby lęk przychodzil od samego zycia, od tego ze widze swiat i w nim jako tako uczestnicze.
Masz tutaj Kasiu duzo na forum podpowiedzi jak sobie z tym radzic i co to jest, popatrz na posty uzytkownikow,ktorzy zmagali się z DD
depersonalizacja-i-derealizacja-objawy- ... dd-t7.html
encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3473.html
To drugie to objawy DD ludzie wypisuja jaki maja wiec radze Ci przeczytac. Przyklady
obcość ciała i otoczenia (nawet rodzina wydaje sie obca)
- uczucie bycia w jakiejś bańce
- kazdy dzien wydawal mi sie taki sam i nie pamietalam co robilam dwa dni temu bo wszystko bylo takie plaskie
- mialal uczucie ze wylece z ciala i cos mi sie stanie
-wrażenie zapadanie się w jakąś otchłań
-nachodzące myśli w rodzaju: jak to możliwe , że ja decyduję o tym, żeby ta ręka się ruszała ? itp
-czasami nawet wydaje mi się , że jestem niewidzialna, albo przynajmniej zaraz się stanę lub chociaż odlecę :O
głupie, dziwne pytania:
Czy to napewno dd ?

Czy to napewno minie ?

Uszkodziłem sobie mózg ?

Po co ludzie się spotykają ?
Po co ludzie ze sobą rozmawiają ?
Po co chodzę do pracy ?
Jak to jest, że ktoś ma jakieś zainteresowania i sprawiają mu one przyjemność?
Jak to jest, że ktoś ma teraz na coś ochotę ?
Pytań jest dużo i dotyczą one ludzkich zachowań i czynności.
Widzsz podobienstwa,wejdz sobie w te encyklopedie