Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam mam silne zaburzenia lękowe fobie i agrofobie brak aktywizacji zaczolem leczenie asentra pierwsze 3dni dawka 12,5mg 7dni 25mg i 6dzien na dawce 50mg z skutków ubocznych lekka potliwość i nasilenie leków czy to przejdzie czy przerwać leczenie nie długo podejmuje pracę fizyczną boje się że przy wysiłku będę miał nasilona potliwość i oslabienie
-
- Gość
Oj sertraline należy bardzo stopniowo wprowadzać. Najlepiej skonsultować się z lekarzem, który ją przepisał. Ja miałam zwiększenie dawki co tydzień ale się ne stosowałam i skutki uboczne też potliwość, osłabienie, problemy z koncentracją, bóle głowy. Podobno można aż do 200mg dojść ale nie wiem jakim kosztem. Czy przejdzie to nie można obiecać bo każdy mimo wszystko reaguje inaczej.pawelek1987 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 20:09Witam mam silne zaburzenia lękowe fobie i agrofobie brak aktywizacji zaczolem leczenie asentra pierwsze 3dni dawka 12,5mg 7dni 25mg i 6dzien na dawce 50mg z skutków ubocznych lekka potliwość i nasilenie leków czy to przejdzie czy przerwać leczenie nie długo podejmuje pracę fizyczną boje się że przy wysiłku będę miał nasilona potliwość i oslabienie
-
Kiedy mogę liczyć na pierwsze efekty
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
pierwsze efekty po 3-4 tygodniach, efekt terapeutyczny po 3 miesiącach. ale nie wiadomo czy w ogóle na ciebie zadziałają, lepiej się wziąć za faktyczne odburzanie, terapię.
/przerwa od forum
-
- Gość
Bez pracy nad sobą będziesz czekał długo. Ja się tak nakręcałam, że w ogóle efektów nie czułam a brałam chyba z pół roku. Teraz na innym leku od razu jest lepiej bo wiem już co z czym i mnie tylko wspomaga a nie odwala "całą robotę".
Ps: psychiatra mi zachwalała, że u koleżanki sertralina działa od razu po zażyciu jak benzo... Bujda na resorach.
- Żorżyk
Lady, ja akurat na sertralinę zareagowałam jak silnik na benzynę bardzo wysokooktanową.LadyAmalthea pisze: ↑22 stycznia 2020, o 22:05Bez pracy nad sobą będziesz czekał długo. Ja się tak nakręcałam, że w ogóle efektów nie czułam a brałam chyba z pół roku. Teraz na innym leku od razu jest lepiej bo wiem już co z czym i mnie tylko wspomaga a nie odwala "całą robotę".
Ps: psychiatra mi zachwalała, że u koleżanki sertralina działa od razu po zażyciu jak benzo... Bujda na resorach.
Benzo - że ma pozbawiać lęku? Mnie Setaloft pozbawił lęku , trochę zmienił sposób reakcji. W chwilach znacznego cierpienia tęsknię za początkami brania Setaloftu, tyle, że nie tęsknię za ciagłą biegunką, sikawicą, wzdęciami, suchością śluzówek.
Nie wspominam , że jest to lek idealny, by z ladacznicy zrobić zakonnicę.

Taa, piguła robotę odwali. Chyba koncernowi

-
To jaki proponuje cię jeszcze leki przeciwlękowe oprócz paro i sertraliny
-
Za tydzień zaczynam terapię poznawczo behawioralna zażywam 16dzien sertraline i zastanawiam czy nie odstawić bo zaczynam pracę co radzicie
-
Chodzi mi oto że biorąc 16dzien asentre jestem od 7dni na dawce 50mg mam mało skutków lekka potliwość trochę zwiększone leki drżenie i mrowienie mięśni mam fobie i agrofobie i brak aktywizacji a idę do pracy fizycznej i martwię się czy ten lek nie będzie mi przeszkadzał
-
- Gość
Jeśli nie przeszkadza ci fobia w pójściu do pracy a lek już tak to może rzeczywiście nie jest ci potrzebnypawelek1987 pisze: ↑23 stycznia 2020, o 07:14Chodzi mi oto że biorąc 16dzien asentre jestem od 7dni na dawce 50mg mam mało skutków lekka potliwość trochę zwiększone leki drżenie i mrowienie mięśni mam fobie i agrofobie i brak aktywizacji a idę do pracy fizycznej i martwię się czy ten lek nie będzie mi przeszkadzał
-
- Gość
Mnie benzo tak wyciszaja, że nie czuje lęku. Na każdego może działać inaczej.Żorżyk pisze: ↑22 stycznia 2020, o 23:18Lady, ja akurat na sertralinę zareagowałam jak silnik na benzynę bardzo wysokooktanową.LadyAmalthea pisze: ↑22 stycznia 2020, o 22:05Bez pracy nad sobą będziesz czekał długo. Ja się tak nakręcałam, że w ogóle efektów nie czułam a brałam chyba z pół roku. Teraz na innym leku od razu jest lepiej bo wiem już co z czym i mnie tylko wspomaga a nie odwala "całą robotę".
Benzo - że ma pozbawiać lęku? Mnie Setaloft pozbawił lęku , trochę zmienił sposób reakcji. W chwilach znacznego cierpienia tęsknię za początkami brania Setaloftu, tyle, że nie tęsknię za ciagłą biegunką, sikawicą, wzdęciami, suchością śluzówek.
Nie wspominam , że jest to lek idealny, by z ladacznicy zrobić zakonnicę.![]()
Taa, piguła robotę odwali. Chyba koncernowi![]()
Wiadomo jedni są zagorzałymi przeciwnikami leków, inni traktują je jak wybawienie.
Prawda chyba leży po środku.
-
Właśnie mam fobie strach przed pójściem do pracy
-
Po 18dnou brania asentry w dawce 50mg wystąpiła umnie senność czy to przejdzie
-
- Gość
Nikt tutaj medium nie jestpawelek1987 pisze: ↑23 stycznia 2020, o 12:50Po 18dnou brania asentry w dawce 50mg wystąpiła umnie senność czy to przejdzie
-
Ale po zwiększeniu dawki skutki uboczne mogą wystąpić