Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a pogoda, jak reagujecie ?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam pytanie czy wy tez odczuwacie dolegliwosci nerwicowe w gorsze dni jesli chodzi o pogode? Ja czuje zawsze ze nerwica w dni brzydkie wplywa na mnie o wiele wiele gorzej a pogoda wplywa na sama nerwice Jak jest u was?
-
U mnie jest tak samo.Jak pada deszc,jest pochmurnie to gorzej sie czuję.Jestem taka bardziej przybita.
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Dla mnie nie tyle co pogoda ale pora roku i jesień jest dla mnie zawsze najgorsza ale to też z powodu jesiennej pogody
Ale jak pada albo jest burza to mam zawroty głowy ale nie wiem czy to od nerwicy czy akurat jestem z tych co reagują na taką pogodę

-
Nerwica,ja zawsze przed burzą mam zawroty głowy
W ogóle jestem jak barometr 

Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
-
- Administrator
Wiki i jak termometr co odmierza gorączkę
Agnieszka ja np gorzej się czuje w lato, objawy mi zawsze nasilają się jak jest ciepło i najlepiej uwielbiam jesień i zimę
więc to zalezy co kto rozumie przez gorsza pogode, bo dla mnie to jak jest ciepło to jest zła pogoda
Ale owszem nie lubię jak jest bardzo pochmurnie czuję wtedy jakby coś wisiało na niebie, i zaraz mam dziwne lęki.
Myślę, ze osoby z nerwicą mogą źle reagować na zmiany pogody ale nie jestem pewien czy jest to zalezne od nerwicy czy od tego, ze w nerwicy zwiększamy każde nasze gorsze samopoczucie x 20

Agnieszka ja np gorzej się czuje w lato, objawy mi zawsze nasilają się jak jest ciepło i najlepiej uwielbiam jesień i zimę

Ale owszem nie lubię jak jest bardzo pochmurnie czuję wtedy jakby coś wisiało na niebie, i zaraz mam dziwne lęki.
Myślę, ze osoby z nerwicą mogą źle reagować na zmiany pogody ale nie jestem pewien czy jest to zalezne od nerwicy czy od tego, ze w nerwicy zwiększamy każde nasze gorsze samopoczucie x 20

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Ewcia
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja ogladając pogode zwracam uwagę na to jakie bedzie ciśnienie, bo jak niskie to zawsze mam doły i kiepsko się czuję. Ale tak to pogoda też mi jest obojetna w dzien deszczowy jestem tylko przybita ale nic więcej.
-
Ciśnienie i temperatura nie mają dla mnie większego znaczenia, ale preferuje ciepełko. Za to poziom zachmurzenia jest ważny - pochmurno, szaro mnie dobija, większy poziom lęków. Uwielbiam jasne, bezchmurne niebo. Do tego dorzucić ciepło i optymalna pogoda, dobry lek na pozbycie się lęków 

- tajemnica
Dla mnie ciepłe dni ostatnio bywały przyczyną złego samopoczucia, w ładną pogodę aż chce się wyjść ale wiadomo co czeka na zewnątrz i taka bijatyka. Chciało by się ale pojawia się lęk.
„ W swoim życiu przeżyłam wiele, wiele tragedii – większość z których nigdy się nie wydarzyła. "
-
Może to dziwne,ale ja czuję się lepiej gdy jest pochmurno...gdy swieci slonce czuje sie ospala,i moje samopoczucie leci na leb na szyje...
"Bo serca są po to,by krwawić tęsknotą...A myśli są po to,by wierzyć w nie...A słowa jak noże szybują przez morza i choćbyś uciekał odnajdą Cię!"
-
Mnie możecie zapytać dwa dni wcześniej i dzień wcześniej co się zmieni w pogodzie, bo tak to odczuwam. I nie nastrojowo, tylko fizjologicznie. Mam czasem skoki cisnienia w górę albo w dół, biorę nawet na stałe leki, ale przy takich skokach, nawet niewysokich, zaczynam mieć lęki: jak za niskie i się przewracam, to boję się, że zemdleję albo umrę, jak za wysokie, to nie mogę się uspokoić, nakręcam się i dalej już dalsza jazda bez trzymanki..
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Czapla to będę się ciebie tak to pytał
Ja najgorzej się czuję jak jest pochmurne niebo i na dworze jest szaro i ponuro i brzydko. Od razu dostaje mgly jakby mozgu i malo kontaktuje i dzien mam schrzaniony bo od razu sobie zaczynam wkrecac niestworzone rzeczy. A kiedys tak nie mialem mysle ze dostajac nerwicy stajemy sie podatni na zmiany pogody./.

-
No ja właśnie przez sobotę i niedzielę prawie przeleżałam w lęku z migreną i rzeczywiście jakieś fronty przyszły i gwałtowny wzrost temperatury: w piątek było u nas - 2, a w sobotę + 9 Tego mój mózg nie mógł przeoczyć, a nie powiem, lęki też nie 

-
No niestety u mnie jest tak : gorsza pogoda czyli deszcz niskie cisnienie nie daj Boze burze to od razu mam: zawroty głowy i to dosyć mocne taki kreciolek w glowie, potem bole głowy i całkowita niechec do czegokolwiek mysle ze stan jakby depresyjny.
Każdy człowiek ma jakiegoś fioła, ale największym jest mniemanie, że się go nie ma wcale.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja z kolei mam koszmarną awersję do wysokich temperatur, mocnego słońca i ogólnie lato mi nieszczególnie odpowiada. Przy takiej pogodzie czuję się wyjątkowo słabo i reaguje bólami głowy, poddenerwowaniem i ogólnym osłabieniem. Z utęsknieniem czekam na deszcz i przejemne ochłodzenie, jakie następuje jesienią 

Did I ever tell you what the definition of insanity is?
Insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change.
That. Is. Crazy.
Insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change.
That. Is. Crazy.