Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Trittico Cr ( TRAZODON )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam pytanko brałem trittico 50,75,100,150 teraz zszedłem do 50 i biorę je już ze 3-4 tygodnie .. Chciałbym odstawić, myślicie że jak zejdę teraz na tydzień-dwa na 25mg a potem na zero albo 25mg co 2-3 dzień będzie w porządku ?
-
Ja biore ze 2,5 miesiąca dopiero... Jestem już miesiąć na 50mg i jest w porządku, czasami nie biorę żeby sprawdzić co się stanie i śpie w miarę okej. Więc chyba odstawie bo czym dłużej się to bierze tym ciężej odejść
Jak byłem na 150mg to nie ogarniałem w ogole co sie dzieje
A Ty sam tak odstawiłeś czy lekarz tak poradził ? Coś teraz szamasz ?

-
Sam tym rzuciłem, miałem większe lęki i odrealnienie po tym całym trittico. nie biorę już nic, mam już gdzieś leki, czasami jest źle czasami dobrze ale zacząłem z tym żyć i nie narzekam
Per aspara ad astra
-
- Odważny i aktywny forumowicz
U mnie po trittico się działy ze mną baaardzo dziwne rzeczy. Ze 3 razy miałem OBE, a do tego czasem przy zasypianiu miałem jakby taki moment, że sama świadomość została i jakbym leżał prawie zasypiając, a jednak nie. Generalnie trittico jest SARI, więc tutaj dochodzi ta kwestia, że nie na wszystkich może dobrze działać. Dla mnie leki to w ogóle zagadka jak cholera, bo jak sobie człowiek poczyta, to praktycznie każdy oddziałuje na inne receptory i nie wiadomo co akurat na nas podziała. Pewnie dlatego są ludzi którzy latami biorą najróżniejsze specyfiki i nic, a niektórzy wstrzelą się w ten odpowiedni, kilka miesięcy i po DD. Sam lecę niedługo do jakiegoś bardziej konkret psychiatry, to może się czegoś dowiem.
- Celine Marie
Dostałam receptę na 150 mg tego leku ale na depresję ,a czytam,że on jest bardziej na bezsenność i lęki,która mam ale chcę z nimi walczyć sama,nie wiem teraz czy zaczynać zabawę z tym lekiem.Mam po lekach straszne skutki uboczne i boję się szczerze mówiąc brać cokolwiek ale bez leków też jest bardzo źle.I tak źle i tak niedobrze .
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Celine Marie
Ta...po Seronilu też miałam mieć 5% uboków ,a o mało nie zeszłam ,no nic,jak będę gotowa to spróbuję ,zawsze przecież mogę odstawić
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Ale trittico to trittico, bo nim chyba nikt nie ma skutków ubocznych. Proponujemy nie wrzucać za późno bo możesz mieć problem z wstniem na początku, odrazu masz brać 150 czy po 50 co dwa dni do góry?
Per aspara ad astra
- Halka
Mi sie wydaje że leki dobiera lekarz do danego pacjenta i objawów gdzie niezawsze muszą być trafione. Dlatego troche takie upewnianie czy u Cb to zadziałał to może ja też wezme jest chyba troche niedokońca. Tak na mój zlękniony rozum dedukując mogliby jeden lek wymyśleć bo u x zadziałaĺ a miał kropka w kropke tesame objawy i by było po sprawie. A jednak u kogoś dział u kogoś nie i to lekarz troche lepiej może wtym zorientować i dawke dobrać monitorując skuteczność.
- Celine Marie
Mam przez tydzień brać połowę wieczorem czyli 75 mg a po tygodniu pełne 150
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Jak chodzi o jego nasenne działanie, to rzeczywiście działa dobrze, aczkolwiek ja teraz stosuję kwetiapinę na noc i na regulację długości snu itd. i działa dość dobrze, uboków nie widzę, tylko ja mam póki co takie srogie DD, że nie wiem czy widziałbym skutki uboczne jak stosowałbym cyjanek xD