Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
to prawda, niby jestem młoda a to co się ze mną dzieje, i to co mam w głwoie jest nie do opisania..
Ja przez tą depersonalizację i przez te lęki które są z dnia na dzień mam wrażenie coraz silniejsze po prostu dostaje już wariacji..
cokolwiek mnie zaboli, dzisiaj przeczytałam coś o zawale i ze boli pod łopatką lewą, to oczywiście juz mnie od 2 godzin boli pod łopatką plus myśli, ze mam coś z sercem..
i tak po prostu dzień w dzień, mam ochotę położyc się do jakiejś kliniki żeby przebadali mnie od góry do dołu..
To całe odcięcie mnie od samej siebie, dla mnie jest katastrofą, bo są momenty kiedy z tym nie walczę ale ogolnie to cały czas mnie do drażni że nie wiem kim jestem i co mną steruje.. i przez to właśnie, mam wrażenie ze te wszystkie bóle są czymś na prawde groźnym.. i jak nie zawał to inne choroby mam w głowie..jakieś łaskotania przy sercu itp.. jutro bądź w pon ide na ekg serca bo mam wrażenie ze cos jest mega nie tak.
Ja przez tą depersonalizację i przez te lęki które są z dnia na dzień mam wrażenie coraz silniejsze po prostu dostaje już wariacji..
cokolwiek mnie zaboli, dzisiaj przeczytałam coś o zawale i ze boli pod łopatką lewą, to oczywiście juz mnie od 2 godzin boli pod łopatką plus myśli, ze mam coś z sercem..
i tak po prostu dzień w dzień, mam ochotę położyc się do jakiejś kliniki żeby przebadali mnie od góry do dołu..
To całe odcięcie mnie od samej siebie, dla mnie jest katastrofą, bo są momenty kiedy z tym nie walczę ale ogolnie to cały czas mnie do drażni że nie wiem kim jestem i co mną steruje.. i przez to właśnie, mam wrażenie ze te wszystkie bóle są czymś na prawde groźnym.. i jak nie zawał to inne choroby mam w głowie..jakieś łaskotania przy sercu itp.. jutro bądź w pon ide na ekg serca bo mam wrażenie ze cos jest mega nie tak.
- agaa
- Odburzony i pomocny użytkownik
spokojnie, to nerwica
Ja mam refluks i miałam nawet gastroskopie 2 lata temu
lekarz powiedział, że jakbym się uspokoiła to i refluksu by nie było 
a kłucia w okolicy serca, to po prostu nerwoból
też to miałam, czasem miewam
na początku nerwicy miałam uciski i bóle w klatce jak przy zawale, ale to wielka ściema
objaw lęku, nadmiar nerwów
kłucia w głowie, ścisk to też norma
tak jak przyspieszone bicie serca czy migawki, to tylko lęk, nie warto się tym przejmować, od tego się nie zginie i nic się nie dzieje 

a kłucia w okolicy serca, to po prostu nerwoból

Ostatnio zmieniony 1 listopada 2014, o 19:31 przez agaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
- April
- Odważny i aktywny forumowicz
Aleksandra nie mozna tutaj napisac nic poza tym co bylo pisane dziesiatki razy, jestes zdrowa, niewazne ile badan zrobisz, one nic nie wykaza. Wkrecasz sie coraz bardziej, masz nerwice i sprobuj to zaakceptowac, bo bez tego bedziesz sie wkrecac dalej.
-
oki , mam postanowienie , że od jutra probuje życ tak jak kiedyś, chodzic na basen , siłownie itp.. i zdyscyplinować się apropo nie nakrecania siebie bo ja juz mam dosyc sama siebie , i tego co sie dzieje. po prostu codziennie jak nie lęk przed zawałem , to przed wylewem, za chwile wrzody i inne gówna.. dzisiaj oczywiscie na grobach, juz widziałam płacz rodziny i to jak mnie chowają.. ma sa kra . jeszcze raz przeczytam artykuły z forum i moze wkoncu cos do mnie dotrze.
- nierealna
- Ex Moderator
bardzo takie nastawienie nie pomaga 
przynajmniej u mnie nie pomagało, zawsze było - od jutra mam gdzieś DD, od jutra bede więcej wychodzić. Czasami sie tak po prostu nie da
Bo dystans i akceptację trzeba zacząć tu i teraz - zaraz 
Zrozumiesz to, prędzej czy później
Gdybyś widziała mnie rok temu to byś nie pomyślała, że tak mówiłam, co nie forumowicze? 

przynajmniej u mnie nie pomagało, zawsze było - od jutra mam gdzieś DD, od jutra bede więcej wychodzić. Czasami sie tak po prostu nie da

Zrozumiesz to, prędzej czy później

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Prawda, obie dziewczyny to były najwieksze panikary na forum XDDD
-

- korek
A to Ci nie powiem nic na ten temat
Ja oczywiście poza badaniami głowy (które nic nie wykazaly), zrobiłem jeszcze test poziomu hormonu tarczycy 

Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
-
te badania tez mam za sobą, i rowniez nic nie wykazaly 

-
Badalam nadnercza ;p wszystko oki wychodzilo ;p
I ja mam pytanie co do pewnego objawu...chodzi mi ze przy depersonalizacji wszystko odczuwa sie inaczej... a co z wlasnym glosem bo ja rozumiem ze wydaje mi sie ze glos jest obcy i jakis inny, jakby w innej barwie ale czy przy dp mozna miec uczucie ze to co mowia to mowi ktos inny? Bo mam wrazenie jakbym wariowala przez to
I ja mam pytanie co do pewnego objawu...chodzi mi ze przy depersonalizacji wszystko odczuwa sie inaczej... a co z wlasnym glosem bo ja rozumiem ze wydaje mi sie ze glos jest obcy i jakis inny, jakby w innej barwie ale czy przy dp mozna miec uczucie ze to co mowia to mowi ktos inny? Bo mam wrazenie jakbym wariowala przez to
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
@AnetkaM tak, przy depersonalizacji tak właśnie to można odczuwać, każdy bodziec, głos (nawet własny) szmer, szum, odgłosy z TV, muzyka mogą się wydawać nam obce i dziwne. Nie ważne w sumie co się nam wydaje inne niż dawniej, ważne mieć do tego odpowiednie podejście 

-
ja gdybym wczesniej przeczytała o tych nadnerczach, to bym już dawno zrobiła usg jamy brzusznej.. a teraz sie mega boje bo mnie iagle boli i sciska w brzuchu/zoladku/przeponie- nie wiem nawet jak to nazwac, i to nie jest bol zoladka tylko takki mega ucisk, ktory promieniuje az na plecy.. czuje krew w ustach i juz mam wkrete na guza w srodku albo inny krwiak na zoladku.. niepotrzebnie przeczytalam wczoraj o tym oczywiscie.. i zastanawiam sie czy to jest mozliwe, zeby odrazu po przebudzeniu miec takie bole i sciski, na tle nerwowym?
-
Dzieki Kamień za odpowiedz :*
Ola tak mozna miec od samego rana takie objawy
zobacz temat victora lekowy-chochlik-myslowy-t5055.html tam masz opisane dialogi jakie wlasnie ty robisz 
A co nadnerczy to sobie zbadaj w wolnej chwili ale ogolnie to masz takie same objawy jak i ja i ta cala twoja paniki i chopochondria nie wystepuje w chorobach ale nerwicy
Nie wiem ile ty masz czasu ta nerwice ale jesli mam byc uczciwa to ja kiedys myslalam ze robie blad ze czytam i rzeczywiscie lepiej nie czytac o chorobach i schizofrenii ale ni emoze tak byc ze zobaczysz jedno slow na internecie i od razu masz panike. Ja mam to samo i to nie moze tak byc. Trzeba nabierac dystansu.
Ola tak mozna miec od samego rana takie objawy

A co nadnerczy to sobie zbadaj w wolnej chwili ale ogolnie to masz takie same objawy jak i ja i ta cala twoja paniki i chopochondria nie wystepuje w chorobach ale nerwicy

Nie wiem ile ty masz czasu ta nerwice ale jesli mam byc uczciwa to ja kiedys myslalam ze robie blad ze czytam i rzeczywiscie lepiej nie czytac o chorobach i schizofrenii ale ni emoze tak byc ze zobaczysz jedno slow na internecie i od razu masz panike. Ja mam to samo i to nie moze tak byc. Trzeba nabierac dystansu.
- b00s123
nie czytaj to co jest napisane w internecie , bo jakbym dalej czytał o chorobach to byłbym chory na wszystkie choroby świata (ludzie czasami takie pierdol,,,ą tam głupoty że aż szkoda na to wzroku) . U mnie sprawa wyglądała tak że miałem ból lewego ucha , i taki ucisk miałem wrażenie że promieniowało mi to po całej lewej cześci głowy , gdy zacząłem na to zlewać to automatycznie wszystko wróciło do normy , (stanu pierwotnego
)
Jeżeli masz pieniądze i wgl ochotę chodzić po lekarzach to zrób sobie te badanie dla swiętego spokoju ale jestem przekonany że bedzie wszystko okey .

Jeżeli masz pieniądze i wgl ochotę chodzić po lekarzach to zrób sobie te badanie dla swiętego spokoju ale jestem przekonany że bedzie wszystko okey .
"Wola psychiki daje wyniki"