Przejdzie poczekaj , to jest ok
biorę 17 dzień paroksetyny już nie mam tego , tylko DD i tego już nie boję
Wmówiłem sobie schizofrenię i to że mam właśnie psychozę przez to że inaczej zacząłem odbierać świat moje myśli się zmieniają dosłownie w ułamku sekundy boję się że mi już odbiło do końca i że nie mogę z tym nic zrobić…mam natrętne myśli i obrazy myślowe co jest po prostu nie do zniesienia doszukuje się głosów halucynacji jakiś np zamknę oczy i pojawi mi się obraz myślowy np jakaś twarz otwieram oczy i jakbym to przez chwile widział to co mi podał ten obraz myślowy coś w stylu jak kiedyś był popularne takie zdjęcie że jak się będziesz patrzał na kropkę na środku zdjęcia i zaczniesz mrugać to przez chwilę będziesz widział tą twarz…siedzę po prostu od 3 godzin przerażony wszystko wydaje się mega groźne zupełnie inne
Akceptuj to , bo miałem co opisujesz, uwieź mi , wyjdź z tego forum a jak nie wiesz co robić zobacz sobie filmik „jak się akceptować to”.Jest problem że czytasz dużo tego co nie musisz
Właśnie w tym problem że wcześniej naczytałem się o różnych tych chorobach psychicznych jak wlasnie schizofrenia i inne i teraz doszukuje się tego u siebie nawet podświadomie jeszcze nie pomogło to że oglądałem ostatnio film o jakieś kobiecie co ma schizofrenię i czuje się dosłownie jak ona w tym filmie teraz…nie mogę zupełnie na niczym innym skupić uwagi cały czas mam zmienne myślenie non stop i odbieranie świata, rzeczywistości, takie jakby głosy w głowie albo dialogi że wyobrażam sobie że z kimś gadam i prowadzę dialog ciężko to wszystko wytłumaczyćDaniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 15:48Akceptuj to , bo miałem co opisujesz, uwieź mi , wyjdź z tego forum a jak nie wiesz co robić zobacz sobie filmik „jak się akceptować to”.Jest problem że czytasz dużo tego co nie musisz
Robiłem dosłownie jak ty , filmik ten też patrzyłemAaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:03Właśnie w tym problem że wcześniej naczytałem się o różnych tych chorobach psychicznych jak wlasnie schizofrenia i inne i teraz doszukuje się tego u siebie nawet podświadomie jeszcze nie pomogło to że oglądałem ostatnio film o jakieś kobiecie co ma schizofrenię i czuje się dosłownie jak ona w tym filmie teraz…nie mogę zupełnie na niczym innym skupić uwagi cały czas mam zmienne myślenie non stop i odbieranie świata, rzeczywistości, takie jakby głosy w głowie albo dialogi że wyobrażam sobie że z kimś gadam i prowadzę dialog ciężko to wszystko wytłumaczyć
Daniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:13Robiłem dosłownie jak ty , filmik ten też patrzyłemAaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:03Właśnie w tym problem że wcześniej naczytałem się o różnych tych chorobach psychicznych jak wlasnie schizofrenia i inne i teraz doszukuje się tego u siebie nawet podświadomie jeszcze nie pomogło to że oglądałem ostatnio film o jakieś kobiecie co ma schizofrenię i czuje się dosłownie jak ona w tym filmie teraz…nie mogę zupełnie na niczym innym skupić uwagi cały czas mam zmienne myślenie non stop i odbieranie świata, rzeczywistości, takie jakby głosy w głowie albo dialogi że wyobrażam sobie że z kimś gadam i prowadzę dialog ciężko to wszystko wytłumaczyć
W tym jest problem , kiedy w normalnym stanie takie filmiki ci interesowały ?
Zastanawiam ze teraz czytasz i taki „o co on mówi przecież ja mam inaczej , katastrofa taka w głowie że nie będziesz normalnym”.
Ziomuś wszystko w porządku , ciężko w to uwierzyć teraz ci , będziesz normalnym, psychiatra by zauważył że jest coś ciężkiego z tobąAaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:24Daniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:13Robiłem dosłownie jak ty , filmik ten też patrzyłemAaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:03
Właśnie w tym problem że wcześniej naczytałem się o różnych tych chorobach psychicznych jak wlasnie schizofrenia i inne i teraz doszukuje się tego u siebie nawet podświadomie jeszcze nie pomogło to że oglądałem ostatnio film o jakieś kobiecie co ma schizofrenię i czuje się dosłownie jak ona w tym filmie teraz…nie mogę zupełnie na niczym innym skupić uwagi cały czas mam zmienne myślenie non stop i odbieranie świata, rzeczywistości, takie jakby głosy w głowie albo dialogi że wyobrażam sobie że z kimś gadam i prowadzę dialog ciężko to wszystko wytłumaczyć
Zastanawiam ze teraz czytasz i taki „o co on mówi przecież ja mam inaczej , katastrofa taka w głowie że nie będziesz normalnym”.
Właśnie w normalnym stanie mało co mnie interesowały takie filmiki chociaż gdzieś zawsze ciekawiły mnie różne rzeczy teorie spiskowe i wgl ale nie przykuwalem do tego takiej uwagi żeby czuć stres..co do tego drugiego to prawda że jest taka niepewność a co jeśli ja mam coś innego i że tylko ja takie coś przeżywam…tych objawów jest dużo czuję się jakby moje myślenie się jakby rozszczepiało ciężko to wytłumaczyć…
A co do objawów to:Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:24Daniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:13Robiłem dosłownie jak ty , filmik ten też patrzyłemAaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:03
Właśnie w tym problem że wcześniej naczytałem się o różnych tych chorobach psychicznych jak wlasnie schizofrenia i inne i teraz doszukuje się tego u siebie nawet podświadomie jeszcze nie pomogło to że oglądałem ostatnio film o jakieś kobiecie co ma schizofrenię i czuje się dosłownie jak ona w tym filmie teraz…nie mogę zupełnie na niczym innym skupić uwagi cały czas mam zmienne myślenie non stop i odbieranie świata, rzeczywistości, takie jakby głosy w głowie albo dialogi że wyobrażam sobie że z kimś gadam i prowadzę dialog ciężko to wszystko wytłumaczyć
Właśnie w normalnym stanie mało co mnie interesowały takie filmiki chociaż gdzieś zawsze ciekawiły mnie różne rzeczy teorie spiskowe i wgl ale nie przykuwalem do tego takiej uwagi żeby czuć stres..co do tego drugiego to prawda że jest taka niepewność a co jeśli ja mam coś innego i że tylko ja takie coś przeżywam…tych objawów jest dużo czuję się jakby moje myślenie się jakby rozszczepiało ciężko to wytłumaczyć…
Byłeś u psychiatry?Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:34A co do objawów to:Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:24
-wrażenie słyszenia głosów
-wrażenie że się ma halucynacje
-ciągle zmienne myśli (okropne banie się tego)
-analizowanie wszystkiego
-uczucie dziwności swojego głosu (wszystko jest mega nierealne, nowe, obce
-wszystkie objawy DD wypisane przez Victora
-ciągle wrażenie że gorzej odbija na głowie
-wmawianie sobie schizofrenii i psychozy
-jak ktoś coś mówi to wrażenie jakby to zostawało w głowie przez jakiś czas ten dźwięk tak samo obraz
-zmodyfikowane myśli ciężkie do wytłumaczenia…
-problemy z pamięcią i koncentracja (ogromne)
-ciągły strach, lęk i niepokój
Byłem byłem tylko za każdym razem jak jestem to zapominam co mam wgl mówić i kończy się na tym że mówię że czuję ciągły lęk i że czuję się nierealnie i to wszystko…jak siedziałem u niego to tylko powiedział że widzi że jestem bardzo nerwowy że cały aż latam na tym krześle…nie wiem z czego to wynika że jak już mam wizytę to nie wiem co mam mu powiedzieć albo się boję nie mam pojęciaDaniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:38Byłeś u psychiatry?Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:34A co do objawów to:Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:24
-jak ktoś coś mówi to wrażenie jakby to zostawało w głowie przez jakiś czas ten dźwięk tak samo obraz
Ja to samo mialem , jest ok
Zapis te objawy w telefon , dosłownie to co mi pisałeś i idź tym , ale i tak znajdziesz coś nowego po wizycie u siebie .Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:43Byłem byłem tylko za każdym razem jak jestem to zapominam co mam wgl mówić i kończy się na tym że mówię że czuję ciągły lęk i że czuję się nierealnie i to wszystko…jak siedziałem u niego to tylko powiedział że widzi że jestem bardzo nerwowy że cały aż latam na tym krześle…nie wiem z czego to wynika że jak już mam wizytę to nie wiem co mam mu powiedzieć albo się boję nie mam pojęciaDaniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:38Byłeś u psychiatry?Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:34
A co do objawów to:
Ja to samo mialem , jest ok
Zapisałem ale mega się boję że jak mu pokaże tą listę to stwierdzi właśnie schizofrenię albo początek jej czy jakieś psychozy, to dziwne ale jakoś tak mamDaniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:55Zapis te objawy w telefon , dosłownie to co mi pisałeś i idź tym , ale i tak znajdziesz coś nowego po wizycie u siebie .Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:43Byłem byłem tylko za każdym razem jak jestem to zapominam co mam wgl mówić i kończy się na tym że mówię że czuję ciągły lęk i że czuję się nierealnie i to wszystko…jak siedziałem u niego to tylko powiedział że widzi że jestem bardzo nerwowy że cały aż latam na tym krześle…nie wiem z czego to wynika że jak już mam wizytę to nie wiem co mam mu powiedzieć albo się boję nie mam pojęcia
To tylko strach , jak ja patrzę na to teraz już kiedy odszedłem od tego, też się bałem wszystkiego i sobie coś tam wyobrażałem że pójdę do psychiatry i on mi powie bla bla bla i jak co raz byłem tam to dostawałem to samo zaburzenie lękowe. Jak się boisz takiego to napewno nie masz coś takiego.Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 17:00Zapisałem ale mega się boję że jak mu pokaże tą listę to stwierdzi właśnie schizofrenię albo początek jej czy jakieś psychozy, to dziwne ale jakoś tak mamDaniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:55Zapis te objawy w telefon , dosłownie to co mi pisałeś i idź tym , ale i tak znajdziesz coś nowego po wizycie u siebie .Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 16:43
Byłem byłem tylko za każdym razem jak jestem to zapominam co mam wgl mówić i kończy się na tym że mówię że czuję ciągły lęk i że czuję się nierealnie i to wszystko…jak siedziałem u niego to tylko powiedział że widzi że jestem bardzo nerwowy że cały aż latam na tym krześle…nie wiem z czego to wynika że jak już mam wizytę to nie wiem co mam mu powiedzieć albo się boję nie mam pojęcia
Niby tak ale właśnie jednak ciągle jest to a co jeśli…Daniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 17:08To tylko strach , jak ja patrzę na to teraz już kiedy odszedłem od tego, też się bałem wszystkiego i sobie coś tam wyobrażałem że pójdę do psychiatry i on mi powie bla bla bla i jak co raz byłem tam to dostawałem to samo zaburzenie lękowe. Jak się boisz takiego to napewno nie masz coś takiego.
Polecam nie czytać i nie oglądać nic o chorobach, mi to pomogło i to jest trudno utrzymać się rękę żeby tego nie zrobić ale to działa i nie tylko u mnie.Aaa99 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 17:15Niby tak ale właśnie jednak ciągle jest to a co jeśli…Daniel11 pisze: ↑8 grudnia 2024, o 17:08To tylko strach , jak ja patrzę na to teraz już kiedy odszedłem od tego, też się bałem wszystkiego i sobie coś tam wyobrażałem że pójdę do psychiatry i on mi powie bla bla bla i jak co raz byłem tam to dostawałem to samo zaburzenie lękowe. Jak się boisz takiego to napewno nie masz coś takiego.
Aktualnie od jakiś 2 tygodni przyjmuje nowe leki kolejną wizytę mam za jakieś 2-3 tygodnie zapisałem się też na psychoterapię ale termin jest nieokreślony bo jest bardzo długa kolejka…