Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Róznica

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Krajobrazduszy
Zarejestrowany Użytkownik

22 października 2014, o 13:58

Dzieki wielkie;)
Victor
Administrator

22 października 2014, o 14:08

Proszę bardzo.
Po prostu nie utknij w błednym kole. Znam naprawdę za dużo osób, które z uwagi na lęk przed badaniami a dokładnie ich wynikami nie poszli na nie. I zakręcili sie w kole zupełnie bezsensownym.
Bo ni eidąc na badania nie rozwiali wątpliwości, próbują uspokajac się od długiego czasu czytając fora, strony, przez co tylko czasem się jeszcze bardziej nakręcają. A badania nadal nie zrobione. I tak wkoło zyją wątpliwosciami i udaja ze probują sobie z tym radzić.
Ale robia to w niewlasciwy sposób. Bo ulegają emocji lęku, nie trzymaja sie logiki pomimo lęku.
Wiec jak na starcie masz lęk przed badaniami, trzymaj sie logiki pomimo, ze sie boisz.
Zrob sobie logiczne zalozenie "jak nie zrobie badan, ciagle bede podwazal czy sens jest leczyc lęki bo będe sie bal, z moze jestem chory i przez to stale będe mial lęki" i tego sie trzymaj i rób pierwsze badania.
To juz pierwszy krok na działanie na lęk, bo robisz coś na przekór nerwicy i pierwszym strachom.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ