Luzik. Ja też przepraszam za nazwanie Cię alkoholiczka i narkomanka. Też się uniosłam, bo tylko ja wiem wolę cierpienia i poczucia winy takie myśli we mnie wywołują. Wiem, że z uzależnień ciezko jest wyjść. Filmik na YT u chłopaków pt. "Wyczulenie tematyczne" i tam pod koniec jest poruszany temat faceta, który też był całkowicie przeciwny takim dewiacją i dostał właśnie takich natręctw. Natręctwa mogą być każdego rodzaju. Była tu dziewczyna, która bała się, że jest transeksulana, są ludzie którzy boją się, że są homoseksualistami, są natręctwa kazirodcze. No całe mnóstwo, po prostu to co jest dla Ciebie najważniejsze nerwica atakuje.hope dies last89 pisze: ↑17 sierpnia 2025, o 10:54Ale nie sądziłam ze takie natręctwa,ja tez miewałam sporadycznie natręctwo zeby komuś krzywdę zrobić.Robilo mi sie nagle gorąco i musialam szybko zająć głowę,to bylo okropne uczucie .Przepraszam za to ze tak sie unioslam,za bardzo impulsywnie
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
POCD - analizy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
- Nowy Użytkownik
No to jest bardzo uciążliwe w życiu codziennym.Ale najczęściej spowodowane używkami.Ja niestety nerwice mam wlasnie przez to gowno.Ale walczę sama,jakoś sobie radzę,najważniejsze jest zeby wyjść z tego dołka.
-
Ja nigdy nie brałam narkotyków. Ale przyczyniło się do tego trudne dzieciństwo. Od 7 roku życia mam jakieś epizody...hope dies last89 pisze: ↑17 sierpnia 2025, o 11:08No to jest bardzo uciążliwe w życiu codziennym.Ale najczęściej spowodowane używkami.Ja niestety nerwice mam wlasnie przez to gowno.Ale walczę sama,jakoś sobie radzę,najważniejsze jest zeby wyjść z tego dołka.
-
A u mnie z kolei początkiem zaburzeń było samobójstwo członka rodziny, byłam nastolatką. Tak bardzo mnie to dotknęło, że szybko się przyplątała nerwica.
Jak widać, każdy może mieć inny wyzwalacz.
Jak widać, każdy może mieć inny wyzwalacz.
-
- Nowy Użytkownik
Większość z nas przeżyła kiedys jakaś swoja traumę,dlatego powinniśmy dzielić sie swoimi przeżyciami.Nie tłumić emocji bo to odwrotny skutek daje.
-
Powiem Ci, że ja wcześniej miała lęk o schizofrenię i lęk przed chorobami, zadławieniem i wydawało mi się trudne. Ale to co teraz mam jest masakrujące.hope dies last89 pisze: ↑17 sierpnia 2025, o 14:27Większość z nas przeżyła kiedys jakaś swoja traumę,dlatego powinniśmy dzielić sie swoimi przeżyciami.Nie tłumić emocji bo to odwrotny skutek daje.
-
Tak, POCD jest najgorszym według mnie lękiem. Oczywiście te poprzednie też wydawały się najgorsze w momencie, gdy występowały, zwłaszcza jak jeszcze nie wiedziałam, że to nerwica. Ale gdybym miała je wszystkie porównać, to zdecydowanie teraz jest najgorzej.
Czasem zastanawiam się, jak to jest możliwe, że już tyle wkrętów różnego typu za nami, a my wciąż dajemy się nabrać. Jakby coś odbierało rozum.
Czasem zastanawiam się, jak to jest możliwe, że już tyle wkrętów różnego typu za nami, a my wciąż dajemy się nabrać. Jakby coś odbierało rozum.
-
- Nowy Użytkownik
Moja koleżanka ma POCD jak widzi korki od butelek to ma jazdy ze połyka korek.biedna tak mi.jej zal bo ma zaostrzony ten lęk bo leków nie brala,dziewczyna generalnie sie tak męczy ze to.sie nie da opisać
-
To pewnie jakaś odmiana OCD, ale nie POCD. POCD to lęk przed staniem się pedofilem.