Ja uważam, że mam jescze trochę nerwicę (tj. nie zapomniałam o niej), a robię te rzeczy, co wymieniełeś. W dupie z lękiem. Jedno jest najważniejsze - wiem, że on mnie nie zabije.Alan pisze: ↑6 maja 2018, o 22:14Siema, nurtuje mnie jedna rzecz. Nerwice mam juz prawie rok ( oczywiscie wiele sie zmienilo od jej początku ale odburzonym bym sie nie nazwal to na pewno) i zastanawiam sie czy faktycznie jest tak, że w którymś momencie czujesz sie kompletnie zdrowy i możesz robić wszysktko? Ale tak dosłownie wszystko jak przeprowadzka do Ameryki, nurkowanie, skakanie ze spadochronu, samotne podróże za granice. A może jest tu ktoś kto mial narwice a dzisiaj robi coś szalonego ? Dzieki za odpowiedzi![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ogólne pytania do ozdrowieńców
- niedowierzam
- Zarejestrowany Użytkownik
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Najlepiej spróbuj robić te rzeczy mając te rzeczy a się przekonaszAlan pisze: ↑6 maja 2018, o 22:14Siema, nurtuje mnie jedna rzecz. Nerwice mam juz prawie rok ( oczywiscie wiele sie zmienilo od jej początku ale odburzonym bym sie nie nazwal to na pewno) i zastanawiam sie czy faktycznie jest tak, że w którymś momencie czujesz sie kompletnie zdrowy i możesz robić wszysktko? Ale tak dosłownie wszystko jak przeprowadzka do Ameryki, nurkowanie, skakanie ze spadochronu, samotne podróże za granice. A może jest tu ktoś kto mial narwice a dzisiaj robi coś szalonego ? Dzieki za odpowiedzi![]()

-
Mam pytanie ...
Od pierwszego ataku paniki minęło 4 miesiące miałam objawy somatyczne natrętne myśli lęk 24h i agorofobia.
Po zrozumieniu ignorancji akceptacji wszystko zaczęło się zmieniać coraz więcej lepszych dni z agorofobi myślę że wychodzę chociaż czasami dalej od domu czuje jeszcze jakiś niepokój ale oczywiście kończy się to juz bez paniki.
Moje pytanie to ..
czy przy odburzaniu kiedy pojawiały się częściej lepsze dni mieliście coś takiego że ja np. wstaje rano wszystko jest ok nic się nie dzieje i nagle sama ze soba w myślach rozmawiam o nerwicy wygląda to tak jak bym to komuś opowiadał że mam nerwicę i jak to sie stało jakie miałam objawy ...
czuje trochę jak bym to ja sprawdzała nerwicę czy ona tam jeszcze jest a moze to ona sprawdza mnie bo czasami kiedy przerywam ta rozmowę mówię sobie cicho już bądź
zaczynam odczuwać lęk i gorzej się czuje .
czy ktoś tak tez miał czy to jest kolejny etap i jestem dalej na właściwej drodze?
Od pierwszego ataku paniki minęło 4 miesiące miałam objawy somatyczne natrętne myśli lęk 24h i agorofobia.
Po zrozumieniu ignorancji akceptacji wszystko zaczęło się zmieniać coraz więcej lepszych dni z agorofobi myślę że wychodzę chociaż czasami dalej od domu czuje jeszcze jakiś niepokój ale oczywiście kończy się to juz bez paniki.
Moje pytanie to ..
czy przy odburzaniu kiedy pojawiały się częściej lepsze dni mieliście coś takiego że ja np. wstaje rano wszystko jest ok nic się nie dzieje i nagle sama ze soba w myślach rozmawiam o nerwicy wygląda to tak jak bym to komuś opowiadał że mam nerwicę i jak to sie stało jakie miałam objawy ...
czuje trochę jak bym to ja sprawdzała nerwicę czy ona tam jeszcze jest a moze to ona sprawdza mnie bo czasami kiedy przerywam ta rozmowę mówię sobie cicho już bądź
czy ktoś tak tez miał czy to jest kolejny etap i jestem dalej na właściwej drodze?
I wszyscy powtarzają: "takie jest życie", a nikt nie pamieta, że życie jest takie, jakie sami sobie zbudujemy. - Will Smith
-
Siedzenie we własnej głowie to duży wrzód na tyłku. Ja dalej mam wizualizacje rozmowy z samym sobą, tłumaczenie sobie danych stanów, lub wyobrażenie opowiadania o swoich złych stanach innej osobie. Ciężko się tego pozbyć, ale staraj się to olać, mimo lęku staraj się myśleć o realnych rzeczach. Takie rozmowy często jedynie nasilają stany lękowe. Sam mam jeszcze dużo problemów, ale pomaga w tym nastawienie normalnościowe i nie podążanie za analizą. Zastanów się też jaki jest motyw przewodni tych dialogów, może odczuwasz głęboką potrzebę rozwiązania jakiegoś realnego problemu z daną osobą. Ja na przykład ciągle rozmawiałem w głowie z Babcią swojej dziewczyny, mówiąc jej co mi się nie podoba. Dopóki z nią nie porozmawiałem o realnym problemie, dialogi wciąż trwały.
-
Nie umiem znaleźć grupy na fbeiviss1204 pisze: ↑12 marca 2018, o 14:34MatiTo roznie bywa. Juz Ci to napisalam na grupie na fb. Po prostu zacznij zyc,nie odliczaj do konca. Ja wiem, ze chcesz miec to za sobą jak kazdy, ale im szybciej zaakceptujesz fakt, ze nie ma jednego szablonu tym szybciej to minie. Zobaczysz, ze jak bedziesz w pewnym juz finalnym momencie nie bedziesz miec takich pytan. Po prostu zaczniesz zyc
![]()
![]()
![]()
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Ta grupa jest zamknięta. Musisz mieć kogos znajomego na fb stad i ta osoba Cię zglasza a Hewad Cię dodajeAsia83 pisze: ↑17 maja 2018, o 06:58Nie umiem znaleźć grupy na fbeiviss1204 pisze: ↑12 marca 2018, o 14:34MatiTo roznie bywa. Juz Ci to napisalam na grupie na fb. Po prostu zacznij zyc,nie odliczaj do konca. Ja wiem, ze chcesz miec to za sobą jak kazdy, ale im szybciej zaakceptujesz fakt, ze nie ma jednego szablonu tym szybciej to minie. Zobaczysz, ze jak bedziesz w pewnym juz finalnym momencie nie bedziesz miec takich pytan. Po prostu zaczniesz zyc
![]()
![]()
![]()
jak ja wpisać w wyszukiwarkę?
-
Szkodaeiviss1204 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:27Ta grupa jest zamknięta. Musisz mieć kogos znajomego na fb stad i ta osoba Cię zglasza a Hewad Cię dodajeAsia83 pisze: ↑17 maja 2018, o 06:58Nie umiem znaleźć grupy na fbeiviss1204 pisze: ↑12 marca 2018, o 14:34
MatiTo roznie bywa. Juz Ci to napisalam na grupie na fb. Po prostu zacznij zyc,nie odliczaj do konca. Ja wiem, ze chcesz miec to za sobą jak kazdy, ale im szybciej zaakceptujesz fakt, ze nie ma jednego szablonu tym szybciej to minie. Zobaczysz, ze jak bedziesz w pewnym juz finalnym momencie nie bedziesz miec takich pytan. Po prostu zaczniesz zyc
![]()
![]()
![]()
jak ja wpisać w wyszukiwarkę?
- eiviss1204
To zapros kogos stad i Cie doda. Nie wiem czy jest inna opcja niz ta, ale mnie tak wlasnie dodawaliAsia83 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:41Szkodaeiviss1204 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:27Ta grupa jest zamknięta. Musisz mieć kogos znajomego na fb stad i ta osoba Cię zglasza a Hewad Cię dodajenie mam nikogo znajomego na fb
-
Nie bardzo się jeszcze w tym orientujęeiviss1204 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:48To zapros kogos stad i Cie doda. Nie wiem czy jest inna opcja niz ta, ale mnie tak wlasnie dodawaliAsia83 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:41Szkodaeiviss1204 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:27
Ta grupa jest zamknięta. Musisz mieć kogos znajomego na fb stad i ta osoba Cię zglasza a Hewad Cię dodajenie mam nikogo znajomego na fb
- eiviss1204
Mozesz:) napisz mi priw swoje dane i Cie znajde albo ja napiszeAsia83 pisze: ↑17 maja 2018, o 10:16Nie bardzo się jeszcze w tym orientujęeiviss1204 pisze: ↑17 maja 2018, o 09:48To zapros kogos stad i Cie doda. Nie wiem czy jest inna opcja niz ta, ale mnie tak wlasnie dodawalimusiałabym kogoś z stąd dodać do moich znajomych na fb tak? Jak to zrobić? Moglabym Ciebie?

-
Dzisiaj przyczepił się jakiś dziwny objaw
najpierw zdrętwiały mi usta i trochę się na tym skupiłam ale bez przerażenia potem doszło tak jakby kontrolowanie przełykania, nie jest to jakieś strasznie dokuczliwe i wiem z doświadczenia że jak przestanę w to wnikać to, to minie
bo juz tak miałam kiedyś podobnie z oddychaniem że ciężko mi się oddychało i je kontrowałam. I niby mam doświadczenie ale pomimo że to nie jest aż tak uciążliwe to troche się znowu boję że będę się gorzej wkręcać, boję się wlasnie tego mojego wkręcanie i myśli że to mi juz nie minie, lub będę to miała bardzo długo
dopiero mam to z 2 godziny.Nie chcę znów temu ulec 
- Formenos
- Odburzony i pomocny użytkownik
Nie będziesz miała tego długo i pamiętaj, że objaw jak wszystkie inne wynika tylko i wyłącznie z nerwicy. Ja w takiej sytuacji ignoruję i staram się normalnie funkcjonować/ryzykować. Analiza lękowa tylko nakręca i o to nerwicy chodzi 

"A Ci, którzy tańczyli zostali uznani za szalonych przez Tych, którzy nie słyszeli muzyki"
-
Dzięki za dodanie otuchy
- Formenos
- Odburzony i pomocny użytkownik
Częste wizyty w toalecie na 'jedynkę' to klasyk w objawach nerwicy 
Dopytam - miałaś 5 lat przerwy po odburzeniu i uległaś objawom stresu, takim jak parcie na pęcherz? dobrze rozumiem?

Dopytam - miałaś 5 lat przerwy po odburzeniu i uległaś objawom stresu, takim jak parcie na pęcherz? dobrze rozumiem?
"A Ci, którzy tańczyli zostali uznani za szalonych przez Tych, którzy nie słyszeli muzyki"
-
Wstyd się przyznać ale chyba tak