Victor pisze:Bo dlaczego strachu sie przez to najadles jak ci do glowy wpadala taka mysl?
Dlatego, że to nakręca dalsze myśli. Że może jednak mi się nie wydaje, tylko mam rację z tymi wątpliwościami. Cały czas mam dość wysoki krytycyzm, ale takie coś mimo wszystko nakręca dalsze zastanawianie się. Podam przykład - kilka miesięcy temu na poczcie zniknęły mi maile, jakaś połowa tego, co miałem w skrzynce. Oczywiście racjonalnie uważałem, że to nic dziwnego, bo to bezpłatna skrzynka, zniknął tylko spam i tak dalej. Ale pojawiła się też myśl, że może jestem szpiegowany, może ktoś ze służb przegląda moją pocztę i temu tak się dzieje. Schemat jak zawsze - uważałem, że zdecydowanie bardziej prawdopodobne jest to, że nie ma czym się martwić i że tylko się nakręcam, ale nie byłem o tym w pełni, na 100% przekonany, tylko tak gdzieś w 60-70%, więc miałem trochę wątpliwości. Tak może być w OCD?
Jak było z krytycyzmem u Ciebie? Byłaś na 100% pewna, że tego nie zrobiłaś ale i tak Cię to gryzło, czy miałaś pewne wątpliwości?khaleesi pisze:Ja miałam natręctwa, ze może użyłam kwasu solnego dlatego sladów nie ma
Dziękuję Wam za odpowiedzi