Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Objawy ze strony serca w nerwicy. Kto tak ma?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Te wymiary sa dziwne. Po obliczeniu całosci, wychodzi na to, ze masz gigantyczna tarczyce. Ten płat jeden jest zle opisany.
- Tragikomedia
Kretu, badania krwi czyli hormony tarczycowe tak? Bo jesli chodzi o morfologię to miałam niedawno i mam anemię z niedoboru żelaza.
Mindfulgirl, to znaczy że lekarka źle opisała usg?
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Jak tak czytam to mi to pasi na niedobory wynikające u Ciebie pewnie ze zlej przyswajalności w jelitach. Dlatego pewnie mindfulgirl pisala o tych jelitach. Tragikomedia, a badalas samo żelazo czy ferrytyne tez?Tragikomedia pisze:Kretu, badania krwi czyli hormony tarczycowe tak? Bo jesli chodzi o morfologię to miałam niedawno i mam anemię z niedoboru żelaza.
Ostatnio zmieniony 31 października 2016, o 20:47 przez Olalala, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tragikomedia
Byc może tak jest, ale co z tym zrobić?
- Tragikomedia
W sensie bezglutenowa? Juz kiedys się nad nią zastanawiałam bo gdzieś właśnie wyczytałam że przy tarczycy ta dieta jest dobra, ale boję się że schudnę jeszcze bardziej a ważę tylko 42kg. Mam sporą niedowagę i tak od urodzenia 

- Olalala
Betii ja tez wierze w dietę i jej niesamowite działanie. Większości chorób by nie bylo gdyby człowiek sie zdrowo odzywial i miał do tego w główce poukładanebetii pisze:Trzeba próbować.Ja teraz zainteresowała się zdrowymvtrybem życia,leczeniem ziołami i suplementacja.Zamówiłam dziś nawet książkę o ziołach i latem mam zamiar co nieco sama zbierać.Muszę odnaleźć spokój i harmonię.Robię też różne kieszonki i pijemy.One są bardzo zdrowe na jelita.

-- 31 października 2016, o 20:58 --
Kochana mam ten sam problem, ale uwierz mi, ze da się na zdrowej-bezglutenowej diecie nawet przytyc;) trzeba tylko dobrze komponować posiłki zeby byly odpowiednio kalorycznre. Ja jem tez orzechy i dużo bananów, bo są kaloryczne. No i jeść często. Ale bałam się tak jak TyTragikomedia pisze:W sensie bezglutenowa? Juz kiedys się nad nią zastanawiałam bo gdzieś właśnie wyczytałam że przy tarczycy ta dieta jest dobra, ale boję się że schudnę jeszcze bardziej a ważę tylko 42kg. Mam sporą niedowagę i tak od urodzenia

Bezglutenowa jest tez kasza jaglana i jej możesz jeść pod dostatkiem

- Tragikomedia
No dobra, to przechodzę na dietę bezglutenową i zobaczymy jak będę się czuła, no i z tą tarczycą też muszę zrobić porządek bo chyba robi w moim organiźmie dużo bałaganu. Byłabym szczęśliwa czując się nawet trochę lepiej, więc warto spróbować. 

- Olalala
Moze poczytaj sobie Tragikomedia co możesz jeść i jak sobie zbilansowac ta dietę żeby dobrze się czuć i nie schudnąćTragikomedia pisze:No dobra, to przechodzę na dietę bezglutenową i zobaczymy jak będę się czuła, no i z tą tarczycą też muszę zrobić porządek bo chyba robi w moim organiźmie dużo bałaganu. Byłabym szczęśliwa czując się nawet trochę lepiej, więc warto spróbować.

-
Przy hashi musi byc dieta leczaca jelita i przeciwzapalna. Nabial i gluten je rozwala. Trzeba jesc duzo zdrowych tluszczy olej kokosowy, maslo klarowane, avocado. Jak chcesz zapisz sie na fb do grupy efekt motyla hashimoto, tam poukladasz wiedze.
- Tragikomedia
Słuchajcie, dziś trafiłam na SOR z tymi skurczami, no nie dawało mi to funkcjonować, nawet już propranolol mi przestał pomagać a zawsze mi pomagał
Wystraszyłam się i pojechałam na SOR. Podpięli mnie pod takie urządzenie do monitorowania pracy serca nie wiem jak to się nazywa, zrobili badanie krwi. Miałam anemię ale juz jej nie mam, krwi dużo morfologia idealna. Urządzenie pokazało te skurcze dodatkowe, ale lekarze powiedzieli że takie cos to nic, no jak nic jak ja serce w gardle czuje jak mi się trzepie, no i dali mi kroplówę z elektrolitami i wypuścili do domu. Na wypisie jest NERWICA. A tarczyca do kontroli, mam zrobic badania jaknajszybciej. I tyle. Strachu się najadłam
Ale wiecie co jest najgorsze? Że nie mam wsparcia w bliskich, facet sie śmiał ze mnie że na SOR jadę, krzyczał że robię jazdy bez powodu, że jestem psychiczna, i poszedł spać bo był po imprezie, nawet nie mogłam się do niego z SORU dodzwonić, spał sobie smacznie i nawet nie wiedział co się zemną dzieje. Dopiero jak wróciłam to wstał i szydził dalej że mnie w szpitalu nie zostawili. Ciężko mi, bo nikt, prócz Was mnie nie rozumie, wszyscy mówią, to nerwica, i olewają, zero wsparcia od rodziny i najbliższych 
-- 1 listopada 2016, o 19:16 --
Aha, Kretu, ja CRP miałam ze 3 tyg temu, wyszło dobre.
-- 1 listopada 2016, o 19:24 --
Mindfulgirl dzieki zapiszę się do tej grupy i będę się dokształcac w temacie

-- 1 listopada 2016, o 19:16 --
Aha, Kretu, ja CRP miałam ze 3 tyg temu, wyszło dobre.
-- 1 listopada 2016, o 19:24 --
Mindfulgirl dzieki zapiszę się do tej grupy i będę się dokształcac w temacie

- Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
To po co Ci taki facet? nie ogarnia tematu więc najlepiej niech się nie odzywa a nie śmieje Ci się prosto w twarz, a wasz związek jest normalny czy jest w nim nuta toksyczności? bo to też mocno wpływa na zaburzenia.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
- Tragikomedia
Kretu, nasz związek jest toksyczny mega, bardzo długa historia. Ale postaram się w skrócie i jak na spowiedzi, bo już brak mi sił i chyba muszę tu wylać żale skoro już temat związku został poruszony
Zamieszkaliśmy ze sobą po przyjacielsku, znamy się od lat a sytuacja życiowa (finansowa) nas obojga była kiepska i tak postanowilismy sobie pomóc wzajemnie. W trakcie mieszkania razem wiadomo że się do siebie zbliżyliśmy, i było by ok, gdyby nie fakt, że facet jest alkoholikiem i na chwile obecną moim zdaniem jest na dnie, codziennie pije. Ja przez jakieś 3 lata próbowałam mu pomóc, nadal probuję, jestem DDA i on też, nie uratowałam mojego ojca alkoholika, i chyba moja podświadomośc ubzdurała sobie by ratować faceta. Nie muszę chyba pisac jak wygląda życie z alkoholikiem, wprawdzie mój nie jest agresywny, i tak naprawdę to jest dobry człowiek, pomógł mi w zyciu jak nikt inny, ale... gdy jest trzeźwy. A trzezwy teraz bywa ze 2 razy w tygodniu. Jak jest podpity lub na kacu, to się nie da z nim funkcjonować, sprawia mi przykrości wiele, płaczu, łez, strachu. I jeszcze to moje serce, i zero wsparcia. Pytasz po co mi taki facet, po nic właśnie, nie chcę już tego, moja rola się skonczyła w tej relacji, ale jak zwykle jest jakies ale... Mam przeogromny problem z byciem samą, w relacjach i tak ogólnie w domu, przez te moje objawy i serce ten paniczny lęk nasilił się chyba 100ktotnie. Wczoraj chciałam go wywalić, no i na chęciach się skończyło, bo tak bardzo boję się moich dolegliwości, że będę z kimkolwiek, byle tylko ktoś był. zaopiekował się mną
To smutne, mam 35 lat, a czuję się jak mała dziewczynka ktora zginie jeśli nikogo przy niej nie będzie.
-- 1 listopada 2016, o 19:45 --
Miało byc krótko, teraz widzę jaki referat wywaliłam

-- 1 listopada 2016, o 19:45 --
Miało byc krótko, teraz widzę jaki referat wywaliłam