Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Objawy ze strony serca w nerwicy. Kto tak ma?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Miałam taki epizod. Kłucie w klatce piersiowej, uczucie ucisku, tak jakby na chwile brakowało mi powietrza. Wystąpiło to w momencie gdy miałam bardzo dużo pracy, zero odpoczynku i stres. Miałam ekg, usg serca, holter. Okazało się, ze to na tle nerwowym a dodatkowo za mało wody oraz niski poziom magnezu. Był w granicach normy ale już na niskiej granicy. Zaczęłam brac magnez oraz pic więcej wody i powoli przeszło.
Czasem w momencie silnego stresu tez się pojawia, ale na chwile i znika.
Może warto tez zdiagnozować również pod tym kątem
Czasem w momencie silnego stresu tez się pojawia, ale na chwile i znika.
Może warto tez zdiagnozować również pod tym kątem
-
Tylko że ja robiłam EKG i echo serca 2 tygodnie temu i wszystko wyszło dobrze . Jedynie co tylko magnezu nie sprawdzałam . Już trochę się krępuje chodzić po lekarzach bo co do tego chodzę już dziwnie patrzy na mnie
-
To jeżeli wyszło dobrze to znaczy, ze jest dobrze jeżeli chodzi o serce
Byłaś u internisty czy u kardiologa? Jeżeli chcesz uspokoić swoje myśli to może warto przejść się do kardiologa, który ewentualnie takie badanie zleci.
Myśle, ze nie masz powodu do obaw
Byłaś u internisty czy u kardiologa? Jeżeli chcesz uspokoić swoje myśli to może warto przejść się do kardiologa, który ewentualnie takie badanie zleci.
Myśle, ze nie masz powodu do obaw
-
Dokładnie znam Twój ból ja zmagam się przeważnie z problemami ze strony układu pokarmowego… częste bóle brzucha, mdłości itd. Najgorzej gdy jest cisza, juz prawie zapominam o nerwicy i nagle pojawia się objaw. Oczywiście w ruch idzie telefon i szukanie przyczyny. Pierwsze co najstraszniejsze choroby. Teraz już staram się nad tym panować i odzwyczajam się szukania odpowiedzi na swoje problemy w internecie. Naprawdę dużo lepiej to przechodzę. Staram się tłumaczyć, ze tak działa mój organizm, rozmawiam wewnętrznie ze sobą i widzę różnice. Dużo szybciej wtedy się uspokajam gdy nie pozwalam moim myślom brnąć dalej.
-
Też bym taka chciała ale codziennie coś czytam . Straszne uczucie. Bo ciężko jest to powstrzymać. Z brzuchem ten mam problemy mdłości bulgotanie więc do brzucha trochę się przyzwyczaiłam też latałam po lekarza z brzuchem i każdy lekarz co innego jelitro drażliwe drugi to samo kolejny na pogotowiu że bakteria i koło błędne
-
U mnie zaczęło że niby mam wyrostek kilka razy po lekarzach potem niby zakrzepica u nogi bo mnie bolała miesiac później kołatanie serca kilka EKG potem i 2 miesiąc SOR i tak ciągle coś odczuwam pulsowanie całego ciała już nie raz mam tego dość
-
Ewkkka, pisałem ostatnio,że masz zrobić badanie EMG na w sprawdzenie tężyczki, bo prawdopodobnie masz tężyczkę utajoną (na 100 % tego nie wiem,ale Twoje dolegliwości (no może nie wszystkie) są podobne do moich) i związane z tężyczką. Pisałem również o sprawdzeniu poziomu magnezu we krwi i w erytrocytach.