Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dział poświęcony depresji, dystymii, stanom depresyjnym.
Zamieszczamy własne przeżycia, objawy depresji i podobnych jej zaburzeń.
Próbujemy razem stawić temu czoła.
-
Aixa
- Zarejestrowany Użytkownik
2 grudnia 2016, o 18:07
Dziękuję Optymistko

Zaraz poczytam.
Buziak wielki i pozdrowionka!
ven a romper las ventanas y hacer del caos un arte
-
dziwny123
3 grudnia 2016, o 16:16
Ma ktoś z Was tak, że wkurzają go wszyscy radośni ludzie?
-
dziuplawiewiorki
3 grudnia 2016, o 17:32
Ja w dzieciństwie nie lubiłem, gdy ktoś wygrywał w teleturniejach. Głupia, grzeszna zazdrość. Teraz mam inny światopogląd.
Ja diagnozy depresji nie miałem, myślę, że raczej nie mam depresji.
-
dziwny123
3 grudnia 2016, o 18:13
Ja mam zdiagnozowaną depresję łagodną, ale bardziej stawiam na dystymię, ponieważ nie mam okresów remisji.
-
Awesome
3 maja 2017, o 12:37
Hej, mam pytanie, na które nie znam odpowiedzi : jeśli mam uczucie mocnego smutku, takiej rozpaczy, a i ta rozpacz dotycz lęku że cokolwiek będę robić, walczyć, próbować to i tak nie dam rady i się załamie i wyląduje w psychiatryku, to mam nerwicę czy depresję?
Co radzicie? Co z tym robić?
Odprężam swoją świadomość. Wyłączam emocje. Noszę świat jak luźna szatę. Uczę się tańczyć z gracją na dywanie, który stale się pode mną przesuwa.
S. Jeffers
-
Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
3 maja 2017, o 14:01
Stanów depresyjnych z powodu nerwicy, każdy je ma.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
-
Awesome
3 maja 2017, o 14:53
Kretu pisze: ↑3 maja 2017, o 14:01
Stanów depresyjnych z powodu nerwicy, każdy je ma.
Ok. I naprawdę nie da się zwariować lub popaść w stan odretwienia z powodu nerwicy deoresyjnej?
Odprężam swoją świadomość. Wyłączam emocje. Noszę świat jak luźna szatę. Uczę się tańczyć z gracją na dywanie, który stale się pode mną przesuwa.
S. Jeffers
-
Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
3 maja 2017, o 14:57
Nie

Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
-
Awesome
3 maja 2017, o 15:01
No to czego ja się boję?

i po chloee w to wierzę? Po co się drecze fikcją? (To taki autodialog

) po co cierpię? Co mi to ma dac?
S. Jeffers
-
katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
3 maja 2017, o 15:35
Awesome, ja mam depresję endogenną plus nerwicę. I jako weteran depresyjny mówię Ci, że to nie depresja, a zaburzenia lękowe

Uszy do góry, stany depresyjne są często elementem nerwicy, ale do depresji jeszcze im daleka droga

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Awesome
3 maja 2017, o 15:50
katarzynka pisze: ↑3 maja 2017, o 15:35
Awesome, ja mam depresję endogenną plus nerwicę. I jako weteran depresyjny mówię Ci, że to nie depresja, a zaburzenia lękowe

Uszy do góry, stany depresyjne są często elementem nerwicy, ale do depresji jeszcze im daleka droga
Dzięki Katarzynko! Też gdzieś podskornie, logicznie uwazam,że to 'tylko' straszak nerwicowy. Ale wiedza jedno a wiara co innego. Czasem udaje mi się spojrzeć na nerwicę z boku i wtedy nie mogę się nadziwić jak sama siebie mogę tak mamic i wykańczac bzdurnymi i nie realnymi obawami....
S. Jeffers
-
Awesome
3 maja 2017, o 15:52
A potem znów wraca smutek i lęk że u mnie to jednak będzie katastrofa w końcu
S. Jeffers
-
katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
3 maja 2017, o 16:26
Kochana, trzymaj się tej wiedzy i tego intuicyjnego przeczucia, że to "tylko" nerwica. Ona Ci będzie wszystko negować, że Ty masz najgorzej, że u Ciebie będzie inaczej niż u wszystkich, a jeszcze dodatkowo, że to wcale nie zaburzenie lękowe. Nie daj się temu omotać, bo ona jest bardzo cwana. Stój twardo na ziemi i pamiętaj, że prawdą jest zawsze to, co jest przeciwne nerwicowym pomysłom

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Awesome
3 maja 2017, o 16:44
Będę się starać. Choć czasem mam dość i żałuję że sie z nią- nerwicą- wzięłam za bary. Moze trzeba było to zostawić jak było? Brać od czasu do czasu leki i liczyc że jak w życiu będzie lepiej to ona się schowa na chwilę?
W końcu żyję tak z nią 22 lata...
S. Jeffers