Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy depresji. Jakie je mamy? Jak sie czujemy na codzien?

Dział poświęcony depresji, dystymii, stanom depresyjnym.
Zamieszczamy własne przeżycia, objawy depresji i podobnych jej zaburzeń.
Próbujemy razem stawić temu czoła.
ODPOWIEDZ
Czarny_Kot
Nowy Użytkownik

13 września 2025, o 15:29

dziękuję za miłe słowa, ale ja nie mam żadnego talentu, przynajmniej tak to czuję. pisanie nie jest sztuką, tylko chaotycznym zapisem tego, co gnije w środku. kiedyś malowałem, to była moja ucieczka, ale choroba odebrała mi i to ,i zostały już tylko słowa, które bardziej ranią niż tworzą.
madeleinez
Nowy Użytkownik

14 września 2025, o 22:03

Czarny_Kot pisze:
13 września 2025, o 15:29
dziękuję za miłe słowa, ale ja nie mam żadnego talentu, przynajmniej tak to czuję. pisanie nie jest sztuką, tylko chaotycznym zapisem tego, co gnije w środku. kiedyś malowałem, to była moja ucieczka, ale choroba odebrała mi i to ,i zostały już tylko słowa, które bardziej ranią niż tworzą.
I tak uważam, że nie każdy potrafiłby to opisać tak plastycznie. Jeśli chciałbyś powymieniać się swoimi przemyśleniami, napisz. Czuję się nieraz podobnie.
Czarny_Kot
Nowy Użytkownik

16 września 2025, o 14:17

Chętnie wymieniam się doświadczeniami z kimś, kto też nosi w sobie depresję, kto zna ciężar tego samego. Ale nie potrafię o niej pisać inaczej niż przez siebie, przez moje własne oczy wiodące po drodze, która prowadzi wprost do śmierci. Każde słowo odbija mój mrok, każdy opis skręca w tę samą przepaść a nie chcę dołować tutaj ludzi na forum za bardzo moimi Stanami...
madeleinez
Nowy Użytkownik

16 września 2025, o 19:26

Napisz na priv. Czuję to samo. Brakuje mi osoby z którą można wejść w tę ochłań mroku.
sebastian86
Zarejestrowany Użytkownik

16 września 2025, o 19:50

U mnie ruminacje i zobojetnienie, anhedonia.
Mistrz 2021 (L)
Kelly
Zarejestrowany Użytkownik

8 października 2025, o 19:49

Hej. Czy płaczliwość i obniżony nastrój mogą być objawami depresji? zastanawiam się czy mam nawrót.. często prawie codziennie wieczorem płaczę. Wizyta u psychiatry w grudniu.
"Ja, twój Bóg, ująłem cię za prawicę mówiąc ci: Nie lękaj się, przychodzę ci z pomocą. Nie bój się, robaczku Jakubie, nieboraku Izraelu! Ja cię wspomagam - wyrocznia Pana odkupicielem twoim - Święty Izraela." :lov:
ODPOWIEDZ