Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nadmiar serotoniny
-
- Zarejestrowany Użytkownik
U mnie zs wystąpił również gdy nie posluchalem lekarza, brałem już max dawkę escitalopramu 20mg który jest najbardziej selektywnym inchibitorem serotoniny, nie doszlem do tej dawki stopniowo tylko nagle, i do tego lekarz kazał mi sobie po malu włączać trittico które też zamiast pomału wrzuciłem na drugi dzień cała, i po dwóch dniach serotonina się przesycila i źle się czułem, dreszcze napady zimna, coś jak przy grypie. Teraz mam nauczkę, nie eksperymentuje na własną rękę.. Może po za drinkiem z żoną co wieczór 

Per aspara ad astra
- Celine Marie
Nie wiem,możliwe ale ja od początku źle się czułam na tym leku ,im dalej tym gorzej,teraz od soboty nie biorę ani grama i normalnie jest KOSZMARNIE! Nie wiem czemu moje ciało tak reaguje na lek,na odstawienie teraz ,w ogóle czemu ja mam tak silne objawy zarówno bez leków jak i z lekami.
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Solkan36
Hmmm a może to poprostu tylko i wyłącznie Twoja nerwica.Celine Marie pisze: ↑13 grudnia 2018, o 19:40Nie wiem,możliwe ale ja od początku źle się czułam na tym leku ,im dalej tym gorzej,teraz od soboty nie biorę ani grama i normalnie jest KOSZMARNIE! Nie wiem czemu moje ciało tak reaguje na lek,na odstawienie teraz ,w ogóle czemu ja mam tak silne objawy zarówno bez leków jak i z lekami.
Face Your Fear And Live Your Dream 

- Celine Marie
No ok ale nerwica nerwicy widocznie nie równa,nie mówię,że ja mam najgorzej ale żeby tyle lat i to w takim stopniu? toż kogoś zapyka serce,zaboli głowa,pomyśli,że chce zaciukać ojca,przechodzi po jakimś czasie ,ok wraca może znowu za tydzień ale idzie z tym żyć ,a tu normalnie jak nie urok to sraczka 24h ,no bez kitu! ja mogę nie żyć zaburzeniem jeśli mnie walnie co jakiś czas myśl,ból czy cuś ale jak trwa i trwa to trudno tym nie żyć,ba trudno żyćSolkan36 pisze: ↑13 grudnia 2018, o 21:16Hmmm a może to poprostu tylko i wyłącznie Twoja nerwica.Celine Marie pisze: ↑13 grudnia 2018, o 19:40Nie wiem,możliwe ale ja od początku źle się czułam na tym leku ,im dalej tym gorzej,teraz od soboty nie biorę ani grama i normalnie jest KOSZMARNIE! Nie wiem czemu moje ciało tak reaguje na lek,na odstawienie teraz ,w ogóle czemu ja mam tak silne objawy zarówno bez leków jak i z lekami.

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Natalie1208
Tak czy owak, na pewno z kazdej nerwicy jest wyjscie
Victor chyba nawet wielokrotnie pisal ze on majac nerwice czuł sie cały czas źle i objawy miał 24/24.
U mnie to np tez raczej stan ciągły.
Ale praca nad zaburzeniem jest chyba w każdym przypadku taka sama, bo innej drogi nie ma.
Celine, Ty moze tego nie widzisz, ale naprawde odkad jestes na forum zrobiłaś juz i tak mega duze postępy ! A to oznacza ze mimo wszystko jest lepiej.
Victor chyba nawet wielokrotnie pisal ze on majac nerwice czuł sie cały czas źle i objawy miał 24/24.
Ale praca nad zaburzeniem jest chyba w każdym przypadku taka sama, bo innej drogi nie ma.
Celine, Ty moze tego nie widzisz, ale naprawde odkad jestes na forum zrobiłaś juz i tak mega duze postępy ! A to oznacza ze mimo wszystko jest lepiej.
- Celine Marie
Natalka,Victor to Victor,ja to ja,nie lubię tego porównywania,że ktoś tam wyszedł z nerwy to i ja muszę,każdy jest inny.Oczywiście to budujące,że wielu się udaje ale też wielu w tym tkwi.Na pewno dużo się nauczyłam od moich początków na forum to prawda ale myślę,że ogólnie jestem w czarnej dupi*e i jest tragicznie.Czy jest wyjście z każdej nerwicy? Zapewne ale może nie takie o jakim myślisz.Natalie1208 pisze: ↑14 grudnia 2018, o 11:16Tak czy owak, na pewno z kazdej nerwicy jest wyjscie
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Natalie1208
w sumie nie chodizło mi nawet o porównywanie, bo też każdy jest inny. Każdy ma sowje zmagania, sowje cierpienie i też swój czas żeby to wszystko poukładać.Celine Marie pisze: ↑14 grudnia 2018, o 12:58Natalka,Victor to Victor,ja to ja,nie lubię tego porównywania,że ktoś tam wyszedł z nerwy to i ja muszę,każdy jest inny.Oczywiście to budujące,że wielu się udaje ale też wielu w tym tkwi.Na pewno dużo się nauczyłam od moich początków na forum to prawda ale myślę,że ogólnie jestem w czarnej dupi*e i jest tragicznie.Czy jest wyjście z każdej nerwicy? Zapewne ale może nie takie o jakim myślisz.Natalie1208 pisze: ↑14 grudnia 2018, o 11:16Tak czy owak, na pewno z kazdej nerwicy jest wyjscie
Wiem, że pewnie cieżko Ci teraz uwierzyć że może byc kiedykowliek lepiej, ale jednak spróbuj się nie poddawać.
Wiesz co, ja też cierpie na zaburzeia lękowe od wczesnego dzieciństwa, można powiedzieć że nie pamiętma nawet jak to jest funkcjonować normalnie, też ma za sobą okreys wegetacji i też przywalona lękiem, depresją i milionem objawów myślałam że teraz to już koniec i nic mnie już nie czeka. do tej pory mam momenty że tak myślę. No i oczywiscie zdarza mi się jesze myśleć że u mnei to jednak coś z mózgiem i nie da rady z tego wyjść

Kieydś ktoś tu pisał o tym że bawił się w wojsko w tych najgorsyzch stanach i powiem Ci ze u mnie też najlepsze jest po prostu zmuszanie się. Nie zatsanawiam sie na razie czy mi sie coś chce cyz mi sie nie chce, bo wiem ze romzyslanie doprowadzi mnie do odpowiediz ze mi sie nie chce i najlepiej w ogóle nie wstawac z łózka. Po prostu wstaje, ubieram się, ide do pracy, po pracy straams ie gdzies wyjsć do ludzi. to po czasie daje jakies efekty.
Z tegoc o pamietam, to nie pracujesz prawda? jeżeli nie masz siły na całoetatową pracę to moze pomysl o jakiejs małej części etatu ? albo np o jakims wolontariacie, jakis zajeciach dodatkowych? to nie musi być nic wielkiego. Ja w okresie keidy myslałam że naprawde chyba juz pójdę się powiesić, zapisąłam się na zumbe i aerobik, płakałam, ale na to chodziłam..
Jesteś jecze taka młoda, chciałabym żebyś sobei to wsyztsko poukładała i była szczęśliwa zyczę Ci tego z całego serca